Future Challenges in Hospitality 2019

FUture challences in hospitality 2019

RESTONOMIKOULUTUSTA 20 –VUOTTA!

31.10 – 1.11.2019

seminaari Mikkelissä!

Restonomikoulutuksen juhlaa vietetään ajankohtaisten teemojen merkeissä.

Future Challences in Hospitality seminaarissa on ajankohtaisia puheenvuoroja ruoka-ja matkailualan tulevaisuudesta, johtamisen haasteista ja uudistuvasta työelämästä sekä vastuullisen toiminnan merkityksestä.

Tulee mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia!

Seminaari on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen.

 

ohjelma

TORSTAI 31.10, Mikpoli-sali MD102, Patteristonkatu 2

9.30-10.00 Ilmoittautuminen, kahvi
10.00 -10.15 Seminaaripäivän avaus. Heikki Saastamoinen, rehtori, toimitusjohtaja, Xamk

Katso tallenne

10.15 – 11.15 Ikivanhaa ja upouutta: Tulevaisuuden ravitsemustrendien ohjurit. Kuinka eettisyys, ekologisuus, funktionaalisuus ja läpinäkyvyys muokkaavat toimialaa juuri nyt. Mitä haasteita ja mahdollisuuksia tulevaisuus tuo tullessaan. Jaakko Halmetoja, hyvinvointi- ja ravintoasiantuntija, tietokirjalija ja ”ruokafuturisti.

Katso tallenne

Esitys materiaali

11.15 – 11.45 Suomalaisten odotukset ravintoloille. Tommi Nuutinen, Aluejohtaja, Kespro.

Katso tallenne

Esitys materiaali

11.45 – 12.15 Agile food manufacturing: What can it offer for personalization? Nesli Sözer, research professor,

Smart and Sustainable food production, VTT

Katso tallenne

Esitys materiaali

12.15 13.30 Lounas ja näyttely
13.30-14.30 Sukupolvi Z töissä: Näin nuoret haastavat johtajuuden, työyhteisön ja rekrytoinnin.

Anni Lintula, Nuorten medioiden liiketoimintajohtaja ja Z-sukupolven asiantuntija, A-lehdet

14.30-15.00 Tuntuuko työelämä silpulta, epävarmalta ja vaativalta? Tee työ siitä, mistä pidät. Käytännön vinkkejä uuden ajan työelämään.

Satu Rämö, Luovan alan yrittäjä, KTM ja HuK (etäyhteys)

15.00-15.45 Restonomikoulutuksen 20 v juhlakahvit
15.45-16.15 Tulevaisuuden matkailu tarvitsee kansainvälisiä osaajia. Anu Nylund, Mood of Finland (etäyhteys)

Katso tallenne

Esitys materiaali

16.15-16.45 Asiakas ostaa verkosta – mitä vaaditaan näkymiseltä kv-myyntikanavissa? Johanna Heinonen, tutkimuspäällikkö, Xamk

Katso tallenne

16.45 – 17 Päivän päätös. Tuija Pesonen, koulutusjohtaja, Xamk

 

PERJANTAI 1.11. Mikpoli-sali MD102, Patteristonkatu 2

 8.30-9.00 Ilmoittautuminen, kahvi
 9.00 -9.10 Seminaaripäivän avaus, Anu Haapala, tutkimusjohtaja, Xamk

Katso tallenne

 9.10- 9.50 Design the multichannel life-experience for Chinese Tourists – before, during and after the trip . Xing Liu, tutkija, Luonnovarakeskus

Katso tallenne

Esitys materiaali

 9.50 – 10.30 Asiakasarviointien merkitys matkailuyritykselle. Helena Egan, Co-founder of Planet Egan Ltd

Katso tallenne

Esitys materiaali

tauko
 10.45 – 11.15 Smart Business Summit – terveisiä maailmalta. Riitta Tuikkanen, yliopettaja & Teija Rautiainen, tutkimuspäällikkö, Xamk

Katso tallenne

Esitys materiaali

 11.15 – 12.15 Lounas
 12.15 – 13 Keskitetystä hajautettuun, bioenergiaomavaraiseen ja kierrättävään ruokajärjestelmään. Juha Helenius, professori, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti

Katso tallenne

Esitys materiaali

 13 -13.30 Prosessien vaikutus hävikin hallintaan. Eeva Koljonen, lehtori ja Merja Ylonen, projektipäällikkö, Xamk

Katso tallenne

Esitys materiaali

 13.30 -13.40 tauko
 13.40 – 14.10 Hävikin mittaaminen tänään, Ville Parkkinen, keittiömestari & valmentaja, Fredman Group

Katso tallenne

Esitys materiaali

 14.10- 14.40 Työhyvinvointi ja työelämän laatu, Tuulevi Aschan, projektipäällikkö, Xamk
 14.40- 15.30 Päivän päätös ja lähtökahvit

 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen on päättynyt.

 

Ruokailu

Aamu- ja iltapäiväkahvit tarjotaan, lounas omakustanteisesti. Lounasta tarjoavat Xamkin ravintolapalvelujen Mikkelin kampuksen  ravintolat, Kasarmina, DeXi ja Talli

Lähistöltä löytyvät myös Lounasravintola Ahkeraliisa, Ravintola August ja Lounasravintola Rami

 

MAJOITUS

Scandic Mikkeli

Varauskoodilla FIARB  alennus päivän hinnasta hotellin varaustilanteen mukaan osoitteesta scandichotels.fi  Varaus tehtävä viimeistään 14 vrk ennen saapumista. Varauksen voi perua tulopäivänä klo 18 mennessä. 

Sokos Hotel Vaakuna

Huonehinnat:

99 € / vrk / Standard-luokan huone yhdelle, 116 € / vrk / Superior-luokan huone yhdelle

109 € / vrk / Standard-luokan huone kahdelle, 126 € / vrk / Superior-luokan huone kahdelle

Varaukset huonekiintiöstä on tehtävä 16.10 mennessä BFUTURE19 varaustunnuksella.

Varaukset suoraan hotellista puhelimitse tai vaakuna.mikkeli@sokoshotels.fi tai www.sokoshotels.fi nettisivujen kautta.

 

KAMPUSALUE JA PYSÄKÖINTI

Tarkempi Kampusalueen kartta löytyy tästä. Jos Kasarmin kentän (käynti Ratsurinkujalta) pysäköintialue on täynnä, lähikatujen varsille voi pysäköidä maksutta ja yleensä ilman aikarajoitusta.

 

Future Challences in Hospitality -seminaarit

Future Challences in Hospitality -seminaaria on järjestetty kolmen vuoden välein vuodesta 2009 alkaen. Nyt seminaarien tahti tiivistyy ja joka syksylle on luvassa tulevaisuusteemaista ohjelmaa.

 

Kenelle?

Seminaari on tarkoitettu kaikille ruokapalvelu- ja matkailualan yrityksille, ammattilaisille, kehittäjille ja tutkijoille, sekä asiasta kiinnostuneille. Tule mukaan osallistumaan, keskustelemaan ja kuuntelemaan.

 

Järjestäjä

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö/restonomikoulutus sekä ”Älykäs ja kansainvälinen Etelä-Savo – mikroista kasvua (MikroX)” ja ”Veget ja hiilet haltuun pk-yrityksissä” -hankkeet.

 

Tiedustelut ja lisätietoja:

Eeva Koljonen
Teija Rautiainen
eeva.koljonen@xamk.fi, puh. 0503124989 teija.rautiainen@xamk.fi, puh. 0400872759