Avoimen AMK:n uusi koulutuskalenteri on julkaistu ja tarjontaa päivitetään

Kyamk ja Mamk yhdistyvät 1.1.2017 ja muodostavat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk). Xamkin avoimen AMK:n ja täydennyskoulutuksen koulutustarjonnan löydät koulutuskalenterista täältä. Koulutuskalenteria päivitetään parhaillaan ja uusia koulutuksia lisätään kalenteriin päivittäin.

Avoimen AMK:n koulutuksiin voivat osallistua kaikki opiskelemisesta kiinnostuneet iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta.

Avoimessa AMK:ssa opiskelet ammattikorkeakoulututkintoihin sisältyviä AMK- tai YAMK-tasoisia opintoja. Tarjolla on yksittäisiä opintojaksoja sekä laajempia kokonaisuuksia, kuten polkuopintoja.

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot soveltuvat sinulle jos

  • olet vailla opiskelupaikkaa ja kaipaat hyödyllistä tekemistä välivuodeksi
  • suunnittelet tutkinto-opiskelua ammattikorkeakoulussa ja haluat tutustua alaan tai tehdä opintoja ennakkoon
  • haluat valmentua tuleviin valintakokeisiin tai opintoihin
  • etsit edullista vaihtoehtoa korkeakoulutasoiseen täydennyskoulutukseen
  • haluat kehittää itseäsi uusilla osaamisalueilla, lisätä ammattitaitoasi tai opiskella harrastusluonteisesti
  • haet vaihtoehtoista väylää tutkinto-opiskelijaksi – saat hakukelpoisuuden tutkintoon johtavaan koulutukseen suoritettuasi 60 op yhden alan opintoja (polkuopinnot).

Opiskelu avoimessa AMK:ssa ei johda suoraan tutkintoon, mutta jos myöhemmin haet ja tulet valituksi Xamkiin tutkinto-opiskelijaksi, suorittamasi opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa.

 

Ilmoittautuminen

Avoimen AMK:n koulutuksiin ilmoittaudutaan Xamkin koulutuskalenterissa (valmis 30.11.). Koulutuskalenterissa on koko avoimen AMK:n tarjonta sekä koulutusten sisällöt sähköisine ilmoittautumislomakkeineen. Ilmoittautuminen opintoihin päättyy 2-4 viikkoa ennen koulutusten alkua. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuminen on sitova.

Mikäli koulutuspaikat ovat täynnä, voit lisätä itsesi jonotuslistalle. Jos paikkoja vapautuu, saat ilmoituksen sähköpostilla. Sähköpostissa on linkki paikkavaraukseen, johon on reagoitava 24 tunnin kuluessa. Huomioithan, että paikkoja voi vapautua nopeastikin, joten tarkista sähköpostisi päivittäin, heti jonotuslistalle ilmoittautumisestasi lähtien.

Xamkin läsnäolevat tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat opintojaksoille Pepissä. Poissaolevat Xamkin tutkinto-opiskelijat voivat suorittaa opintoja avoimessa AMK:ssa. Maksut opinnoista peritään hinnaston mukaisesti.

Avoimen AMK:n koulutustarjontaa päivitetään jatkuvasti.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin aikataulu-, opettaja- ja paikkamuutoksiin.

 

KUTSU KOULUTUKSEEN

Koulutus toteutuu, mikäli sille tulee ilmoittautumisaikaan mennessä riittävä määrä opiskelijoita. Koulutuksen alkamisesta / peruuntumisesta ilmoitetaan aina sähköpostilla (ei kirjepostilla). Kutsu koulutukseen lähetetään n. viikkoa ennen koulutuksen alkamista.

 

PERUMINEN

Ilmoittautuminen avoimen AMK:n opintoihin on sitova. Voit perua ilmoittautumisesi yksittäiselle opintojaksolle maksutta ennen koulutuksen alkua. Jos opinnot ovat alkaneet, etkä ole perunut opiskelupaikkaasi, peritään sinulta maksu kokonaisuudessaan. Huom! Maksu peritään myös silloin, jos keskeytät opintosi tai et suorita opintoja lainkaan. Koulutus katsotaan alkaneeksi ensimmäisenä lähiopetuspäivänä, tai jos kyseessä on verkko-opinnot (tai koulutus alkaa verkossa ennen varsinaista lähiopetuspäivää), päivämäärä, jolloin verkko-opintojaksolle pääsee kirjautumaan.

Polkuopiskelupaikan maksuton perumisoikeus päättyy muutama päivä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Päivämäärän, jolloin polkuopiskelupaikkansa voi vielä perua maksutta, löydät joko koulutuskalenterista kyseisen koulutuksen esitteestä tai kutsukirjeestä, jonka lähetämme sähköpostilla ennen koulutuksen alkua.

Peruutuksen yksittäisille opintojaksoille tai polkuopintoihin voit tehdä laittamalla sähköpostia osoitteeseen avoinamk(at)xamk.fi.

 

MAKSUT

Avoimen AMK:n yksittäisten opintojaksojen hinnoitteluperuste on 10 € /opintopiste, eli esim. 5 opintopisteen laajuinen opintojakso maksaa 50 euroa. Ilmoittautuminen opintoihin on sitovaa.

Lukukausimaksulla 175 € voit valita avoimen AMK:n opintoja rajoittamattoman määrän. Lukukausimaksu on tarkoitettu polkuopiskelijoille ja muille, jotka opiskelevat paljon vuoden aikana. Lukukausimaksu oikeuttaa joko kevät- tai syyslukukauden opintoihin (1.1.-31.7. / 1.8.-31.12.). HUOM! Lukukausimaksua ei palauteta, mikäli valitsemiesi opintojen yhteenlasketut maksut jäävät alle 150 euron tai keskeytät polkuopinnot.

Opintojaksolla voidaan periä lisäksi materiaali- tai tarvikemaksuja.

Täydennyskoulutusten hinta poikkeaa avoimen AMK:n hinnoittelusta, tarkista hinta ko. koulutuksen tiedoista.

Avoimen AMK:n opinnot ovat maksuttomia 2. asteen oppilaitosten tutkinto-opiskelijoille (lukio, ammattiopisto), sekä seniorieläkeläisille.

Ammattikorkeakoulu voi harkinnan mukaan evätä opiskeluoikeuden avoimen AMK:n opinnoissa henkilöltä, jolla on ilmoittautumisajankohtana aiempia maksamattomia opintomaksuja.

Pidätetään oikeus maksujen muutokseen mm. ammattikorkeakouluja koskevan lain muuttuessa.

 

Katso avoimen AMK:n koulutukset (kevään 2017 koulutuksia lisätään päivittäin)

Siirry koulutuskalenteriin

Yhteystiedot

Ota yhteyttä, vastaamme mielellämme!

Avoimen AMK:n suunnittelijat aloittain:

Mari Hämäläinen
mari.hamalainen(at)xamk.fi p. 044 702 8928
Paraatikenttä 7, 45100 Kouvola
Kulttuuri, Yhteiset opinnot,
Sosiaali,- terveys- ja kuntoutusala Kotkan ja Kouvolan seutu

Päivi Kitunen
paivi.kitunen(at)xamk.fi p. 044 702 8221
Pääskysentie 1, 48220 Kotka
IT, logistiikka ja merenkulku, tekniikka (energia,- sähkö,- rakennus,- talo- ja materiaalitekniikka), kielet ja viestintä

 

 

María del Mar Márquez
maria.marquez(at)xamk.fi p. 040 826 6050
Patteristonkatu 3, 50100 Mikkeli
Humanistinen ja kasvatusala, liiketalous, matkailu- ja ravitsemisala, ympäristö, metsätalous

Piia Pöysä
piia.poysa(at)xamk.fi p. 040 630 2520
Patteristonkatu 3, 50100 Mikkeli
Sosiaali,- terveys- ja kuntoutusala Mikkelin ja Savonlinnan seutu

 

 

 

assistentti Auli Kasurinen
auli.kasurinen(at)xamk.fi p. 044 702 8811
Paraatikenttä 6, 45100 Kouvola

assistentti Claudia Torres
claudia.torres(at)xamk.fi p. 050 312 5090
Patteristonkatu 3, 50100 Mikkeli

 

Sähköposti: avoinamk(at)xamk.fi
Tavoitat meidät myös WhatsAppin kautta!

Digitaalinen liiketoiminta

Lue lisää
Share This