Työkokemuksen kartuttaminen ja työelämätaidot ovat olleet keskiössä Digiverstaan kesäharkassa. Patteri Entrepreneurship Society, opiskelijayrittäjyysyhdistys järjestää vuosittain yhteistyössä Xamkin TKI & opetuksen toimijoiden kanssa *ship Startup Festival tapahtuman. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna viidettä kertaa. *ship Startup Festival kerää vuosittain noin 50 startup yritystä kilpailemaan 5000 € palkintopotista. Startup festareiden aikana tiimejä sparrasi paikalliset ja kansainväliset mentorit, tarjoten startup tiimien käyttöön omaa osaamistaan tiimien ongelmien ratkaisemiseksi sekä toiminnan terävöittämiseksi.

 

*ship 2019 (c) Tapio Auvinen

Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin 1.-2. elokuuta, ja Digiverstas oli mukana tapahtumassa. Kaksi tiimeistä oli mukana Pitch Captain –pitchauskilpailussa ja loput tiimit toimivat vapaaehtoisina tapahtuman aikana. Tapahtuman pääkielenä oli englanti ja niin tiimit kuin vapaaehtoiset pääsivät kokemaan kansainvälisen tapahtuman tunnelmaa. Tiimejä oli useista eri maista ja monista eri taustoista, mikä antaa laajat mahdollisuudet verkostoitumiseen.

Pitch Captain –kilpailussa kisasi yhteensä 50 startuppia liikeideoidensa kanssa viidessä eri kategoriassa. Digiverstaan molemmat tiimit olivat Entertain –kategoriassa. Voittoa ei tullut, mutta tiimiemme pitchit olivat sitäkin hienommat! Osallistuminen *ship startup festivaal -kilpailuun auttoi tiimejämme katsomaan omaa projektiaan myös liiketoiminnan näkökulmasta. Kuka tietää nähdäänkö heidän tuotteitaan tulevaisuudessa useamman toimijan käytössä 😊

*ship 2019 (c) Tapio Auvinen
*ship 2019 (c) Tapio Auvinen

Vapaaehtoisina opiskelijat pääsivät mukaan tapahtuman järjestelyihin. Vapaaehtoiset olivat mukana infotiskin teknisissä tehtävissä, esiintymislavalla äänien ja esitystekniikan kanssa sekä mentorialueella. Kaakkois-Suomen suurimman startup -tapahtuman järjestämisessä vapaaehtoisilla on suuri merkitys ja heidän työtehtävänsä ovat tärkeitä tapahtuman onnistumiselle. Digiverstaan opiskelijoilla on paljon osaamista tekniikasta, joten tietotekniset kuin lavan esitysten ja muun tekniikan hoitaminen sopivat opiskelijoille hyvin. Pelkkiin teknisiin elementteihin ei tarvinnut vapaaehtoisten tyytyä, vaan opiskelijat saivat olla mukana myös tapahtuman rakenteiden rakentamisessa, infopisteellä kuin mentorialueella ohjeistamassa mentoreita ja startup-tiimejä. Vapaaehtoisten työvuorot olivat molempina päivinä kiireiset, mutta toivottavasti sitäkin antoisammat!

Vapaaehtoistyöstä saadut kokemukset, verkostot sekä taidot ovat toivottavasti hyödyksi opiskelijoille!

 

Yläkuva ja artikkelin kuvat Tapio Auvinen, aamumehu