ILMOITTAUTUMINEN
Työpajoihin ilmoittautuminen on päättynyt. Webinaariin voi ilmoittautua 27.10.2020 saakka alla olevasta linkistä.
ILMOITTAUDU29.-30.10.2020
Linkit puheenvuorojen tallenteisiin ja materiaaleihin alla
Kiitos kaikille puhujille, yhteistyökumppaneille ja osallistujille! Kaikille avoimen ja maksuttoman Saimaan matkailun kehittämisen webinaarin järjestivät yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei, Etelä-Savon maakuntaliitto ja Savonlinnan matkailutoimijat.
Tilaisuutta osarahoitettiin myös Eteläsavolaisen matkailun osaamisloikka ja Älykäs ja kansainvälinen Etelä-Savo – Mikroista kasvua (MikroX), -hankkeista, joita rahoittavat mm. Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta ja Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta.
9.00-9.15 | Tilaisuuden avaus ja tervetuliaissanat, Sari Kaasinen, projektipäällikkö, Saimaa-ilmiö 2026
tallenne ei jaettavaa materiaalia |
9.15-10.00 | Työn tulevaisuus – näkymiä työn murrokseen, Arto O. Salonen, apulaisprofessori, Itä-Suomen yliopisto |
10.00-10.15 | Tauko |
10.15-10.45 | (Työ)hyvinvointia ja merkityksellistä työtä, Tuulevi Aschan, projektipäällikkö, henkilöstövalmentaja, työnohjaaja, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu |
10.45-11.15 | Hyvinvointia luonnosta digitaalisesti, Sami Kämppi, yrittäjä, OiOi Collective Oy |
11.15-12.00 | Tauko |
12.00-12.30 | Ruokamatkailun kehittämisen yhteinen suunta ja työkalut, Kristiina Havas, projektipäällikkö, Hungry for Finland – ruokamatkailun tuotteistaminen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu |
12.30-13.00 | Virtuaalinen teehuone, Anna Grotenfelt-Paunonen, yrittäjä ja teesommelier, TeaHouse of Wehmais |
13.00-13.30 | Virtuaalimatka Saimaalla & matkakokemuksia, Mari Pennanen, yrittäjä, SaimaaLife
tallenne ei jaettavaa materiaalia |
13.30-13.45 | Tauko |
13.45-14.15 | Saimaa saavutettavaksi ilman omaa autoa ja venettä – selvityksen tuloksia, Kaisa Merilahti, kestävän matkailun asiantuntija, Ramboll Finland Oy |
14.15-14.30 | Saimaan matkailustrategia, Anu Talka, kehittämispäällikkö, Etelä-Karjalan liitto |
14.30-15.30 | Työpaja 1. Miten Saimaalle ja Saimaalla matkaillaan tulevaisuudessa? + työryhmien tulosten purku |
14.30-15.30 | Työpaja 2. Ruokapalvelujen ja niiden viestinnän kehittäminen Saimaan alueen ikääntyville +työryhmien tulosten purku |
9.00-9.15 | Päivän avaussanat, Anu Haapala, tutkimusjohtaja, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
tallenne ei jaettavaa materiaalia
|
9.15-10.00 | Triggering behavioral change among tourists to reduce food waste, Sara Dolnicar, Professor | Tourism | UQ Business School, ARC Laureate Fellow, The University of Queensland, Brisbane (Australia) |
10.00-10.30 | Uusia ja innovatiivisia tuotteita kotimaisesta kalasta, Paavo Vallas, CEO, Särkifood Oy
ei jaettavaa materiaalia |
10.30-10.45 | Tauko |
10.45-11.30 | Tiedolla johtaminen – Visit Finlandin puheenvuoro, Katarina Wakonen, Manager, Research, Global Insight, Visit Finland |
11.30-12.30 | Työpaja 1. Tiedolla johtaminen: tietotarpeet (millaista tietoa tarvitaan) + työpajan tulosten purku |
11.30-12.30 | Työpaja 2. Tiedolla johtaminen: tiedon jakaminen (parhaat tavat tiedon jakamiseen) + työryhmien tulosten purku |
11.30-12.30 | Työpaja 3. Ruokamatkailun kehittäminen Saimaan seudulla + työryhmien tulosten purku |
12.30-13.15 | Tauko |
13.15-13.45 | Matkailun vaikuttavuus Saimaalla, Pasi Nurkka, toimitusjohtaja, TAK Oy |
13.45-14.15 | Vaikuttajamarkkinoinnin mahdollisuudet matkailuyrityksille, Veera Bianca, yrittäjä, matkabloggaaja |
14.15-14.30 | Tauko |
14.30-15.30 | Tunnelman johtaminen muutoksessa, Marjo Rantanen, tietokirjailija, lisenssivalmentaja, vuoden puhuja 2019
ei tallennetta, materiaali |
15.30-15.45 | Kiitokset ja tilaisuuden päätös |
Työpajoihin ilmoittautuminen on päättynyt. Webinaariin voi ilmoittautua 27.10.2020 saakka alla olevasta linkistä.
ILMOITTAUDULisätietoja tilaisuudesta antaa Teija Skyttä, teija.skytta@xamk.fi, 050 568 8897
OTA YHTEYTTÄ
Webinaarin työpajoihin osallistutaan etänä Teams-sovelluksen kautta. Vaikka webinaariin voi osallistua päätteeltä, kannettavalta tietokoneelta, pädiltä ja puhelimella, työpajoihin voi osallistua vain päätteeltä (tietokone/kannettava). Parhaiten osallistuminen onnistuu, jos koneeseesi on asennettu Teams-sovellus. Osallistujat ohjeistetaan webinaarissa osallistumaan työpajoihin .
Osallistuminen työpajatyöskentelyyn pädiltä ja/tai puhelimella ei teknisesti onnistu.
Torstai 29.10. klo 14.30–15.15
Työpaja 1: Miten Saimaalle ja Saimaalla matkaillaan tulevaisuudessa?
Mitä matkailijat Saimaalta hakevat ja mitä he täällä tekevät? Mistä matkailijat tulevaisuudessa saapuvat Saimaalle ja miten he tänne matkaavat? Entä sitten kun matkailija on perillä kohteessa Saimaa, miten hän liikkuu alueella paikasta toiseen vai liikkuuko hän, haluaako hän edes liikkua? Millä hän päivänsä Saimaalla täyttää? Tuleeko hän Saimaalle uudelleen ja miksi tulisi?
Menetelmiä: vetovoimatekijöiden ja niihin pohjautuvien palveluiden, asiakassegmenttien ja liikkumispalveluiden ideointi
Vetäjinä: Heli Gynther, Etelä-Savon maakuntaliitto, Anu Talka, Lake Saimaa
Työpaja 2: Ruokapalvelujen ja niiden viestinnän kehittäminen Saimaan alueen ikääntyville
Miten tarjoamme Saimaan alueen haja-asutusalueilla ja mökkirannoissa asuville ikääntyville ihmisille hyvän ja nautittavan syömisen mahdollisuuden? Millaisia palveluja tarvittaisiin? Miten tulevaisuuden matkailutrendit, monipaikkainen asuminen ja ikääntyvien perustarpeena hyvinvointia tukeva syöminen voisi yhdistää innovatiivisesti? Ikääntyvistä (65v-100v) osa ehkä vielä osin mukana työelämässä, vaikka pääosin eläkkeellä, asuu osan aikaa Saimaan alueella, osa asujista sellaisia, joilla toimintakyvyssä jo rajoituksia.
Menetelmiä: palvelun ideointi, käyttäjäpersoona(t), arvolupausmalli
Vetäjänä: Riitta Tuikkanen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Perjantai 30.10. klo 11.30-12.15
Työpaja 1: Tiedolla johtaminen (tietotarpeet)
Mikä olisi sellaista matkailualuettamme (Etelä-Savo, Saimaa) koskevaa tietoa, joka auttaisi organisaatiotasi ennakoinnissa, toiminnan suunnittelussa ja päätöksenteossa? Missä muodossa tieto olisi hyödyllisintä? Tieto voi olla laadullista (esim. asiakaspalautteet) tai määrällistä (esim. matkailijoiden liikkumisesta alueella).
Menetelmiä: yksilö-, pienryhmä- ja ryhmätyöskentelyä
Vetäjänä: Eeva Koivula, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Työpaja 2: Tiedolla johtaminen (tiedon jakaminen)
Parhaat tavat tiedon jakamiseen ja hyödyntämiseen. Mistä lähteistä tietoa alueen (Etelä-Savo, Saimaa) matkailutietoa tulisi saada? Miten tieto saataisiin parhaiten hyödyttämään alueen matkailua? Kehittämisehdotuksia?
Menetelmiä: yksilö-, pienryhmä- ja ryhmätyöskentelyä
Vetäjänä: Jenni Mikkonen, Itä-Suomen yliopisto
Työpaja 3: Ruokamatkailun kehittäminen Saimaan seudulla
Mitkä ovat Etelä-Savon ja koko Saimaan seudun ruokamatkailun vahvuudet tällä hetkellä ja mitkä voisivat olla tulevaisuuden vahvuuksina? Miten voisimme suunnata kohti näitä tulevaisuuden mahdollisuuksia, ja onko matkalla esteitä tai hidasteita? Mitä tulisi tehdä koulutuksessa, kehittämisessä ja tutkimuksessa?
Menetelmiä: yksilö-, pienryhmä- ja ryhmätyöskentelyä
Vetäjinä: Taina Harmoinen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Hanna-Maija Väisänen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti