Outi Blackburn tyttärensä kanssa meren rannalla tuulisessa säässä, takana näkyy kaupunki
Outi Blackburn tyttärensä kanssa Melbournessa

Outi Blackburn (ent. Turunen)

  • Nykyinen työnantaja LUT University, tohtoriopiskelija ja nuorempi tutkija
  • Asuinpaikka Helsinki
  • Opiskellut Mamkissa sekä restonomin (valm. 2010) että tradenomin (valm. 2014) ammattikorkeakoulututkinnot.

 

Opiskelin Mamkissa vuosina 2007–2014 ja parasta opiskelussa restonomitutkinnon aikaan oli suuri opiskeluryhmä, joka antoi energiaa ja toi laajan sosiaalisen verkoston. Olin perheellisenä ja esimieskokemusta omaavana hiukan erilaisessa elämänvaiheessa kuin moni muu, mutta tämä unohtui jaettujen ryhmätöiden äärellä. Tradenomitutkinnon aikana parasta oli kokenut ryhmä, monimuoto-opetus, laadukas opetus ja henkilökunnan tuki opiskelijoille.

Olen toiminut monenlaisissa tehtävissä valmistuttuani Mamkista. Alun alkaen työllistyin Fazerille esimiestehtäviin jo ennen valmistumistani. Tein noihin aikoihin myös Esedulle matkailu- ja ravitsemisalan sekä  Mikkelin kaupungille satunnaisia yläkoulun opettajan sijaistuksia.

Dexiä perustamassa

Kun Mamk avasi uutta oppimisympäristöä, hyppäsin Ravintola DeXin päällikön tehtäviin. Olin oppinut Fazerilla ketjuohjatun pörssiyrityksen liiketoimintaa ja halusin oppia yrityksen perustamisen koukerot. Start-up-yrityksissä mukana toimiminen onkin yksi ammatillisesti opettavaisimmista kokemuksista.

Dexi on mm. Suomen ensimmäinen joutsenmerkitty opetusravintola ja Portaat Luomuun -ohjelman kärjessä. Työ Mamkilla kannusti suorittamaan liiketalouden opintoja ja tuleva urani yritysten yhteiskuntavastuuasioiden parissa alkoi hahmottua.

Syksyllä 2014 aloitin kauppatieteen maisterin opinnot Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Dexi pyöri tuolloin täydellä teholla ja halusin oppia lisää. Mamkin tradenomin tutkinto ja liiketalouden laitoksen henkilökunnan tuki auttoivat minut jatko-opinnoissani eteenpäin, ja olenkin monelle noista ajoista henkilökohtaisen kiitoksen velkaa.

Kansainväliselle uralle

KTM-opinnot veivät minut nopeasti kansainväliselle uralle: ensin työllistyin Kiinaan, tämän jälkeen Uuteen-Seelantiin ja lopulta Australiaan. Työskentelin Pekingissä yrityksen yhteiskuntavastuupäällikön roolissa sekä markkinoinnin tehtävissä. Opetin myös viikonloppuisin lapsia Suomi-koulussa ja tein projektitöitä Huaweille, koska halusin oppia teknologia-alojen liiketoiminnasta. Kokemukseni Kiinasta ovatkin varsin arvokkaita ja sain sieltä paikallistuntemuksen ja verkostojen ohella mm. mandariinikiinan kielitaidon.

Uudessa-Seelannissa perustin oman kestävän kehityksen  ja markkinointialan konsultointiyrityksen, ja työskentelin maan suurimmalla maitotalousalan tutkimuslaitoksella mm. maitotalouden metaanipäästöjen vähentämisen pitkäaikaistutkimuksissa.

Sydneyssa työskentelin ympäristö- ja IT-alan yrityksessä projekti- ja markkinointipäällikkönä sekä huolehdin avainasiakkaistamme ja sijaistin toimitusjohtajaamme. Asiakkaitani olivat mm. Sydneyn kaupunki, Sydney Water, Queenslandin Urban utilities (osavaltion suurin energia- ja vesialan yritys), sekä mm. sadat koulut New South Walesin osavaltion alueella. Kaikki työt olen saanut osaamistani päivittämällä ja aktiivisesti niitä hakemalla ja verkostojeni kautta.

kohti tohtoriutta

Koronan iskiessä päätimme palata Eurooppaan, jolloin solmin LUT-yliopiston kanssa sopimuksen kauppatieteen tohtorin kaksoistutkinnon suorittamisesta. Näistä toista suoritan parhaillaan Suomeen, toista Australiaan. Työskentelen tällä hetkellä äärimmäisen dynaamisessa kauppatieteilijöiden tutkijatiimissä.

Tulevaisuudessa haluan työskennellä erilaisissa kiertotalouden ja digitalisaation projekteissa, sekä liikkeenjohdollisissa tehtävissä että tutkimustehtävissä. Haluan kannustaa jokaista opiskelijaa avartamaan maailmankuvaansa jo opintojen aikana. Pitäkää omista unelmistanne kiinni ja toteuttakaa niitä, koskaan ei ole liian myöhäistä!

Etsimme lisää alumnitarinoita! Haluaisitko sinäkin kertoa omasi? Lue ohjeet.