Puun jalostusasteen nostamiseksi on tarpeen kehittää korkean lisäarvon tuotteita uusiin käyttötarkoituksiin. Tähän tuo mahdollisuuksia terveyttä ja hyvinvointia edistävien elintarvikkeiden kasvava kysyntä ja sen myötä elintarviketeollisuuden tarve kehittää terveyttä edistäviä ja energiatiheydeltään nykyistä matalampia tuotteita.
Selluloosa ja selluloosajohdannaiset elintarvikkeissa -hankkeessa selvitettiin mikrokiteisen selluloosan (MCC) ja selluloosajohdannaisten käyttömahdollisuuksia elintarvikkeissa. Lisäksi selvitettiin näiden sellutuotteiden ja niiden valmistusprosessin laatuvaatimuksia elintarvikkeissa käytettäväksi.
Tavoitteena oli, että hankkeen tuloksena:
- Tunnetaan kattavasti erityisesti mikrokiteisen selluloosan (MCC) ja muiden selluloosajohdannaisten potentiaaliset käyttömahdollisuudet elintarvikkeissa sekä niiden käytöllä elintarvikkeissa saavutettavat hyödyt
- Tunnetaan MCC:n laatuvaatimukset ja esikäsittelyt eri tyyppisille elintarvikkeille
- Tunnetaan vaatimukset elintarvikelaatuisen MCC:n valmistamiseksi
- Annetaan suosituksia tuotekehitystyöhön potentiaalisimmille elintarvikesovelluksille.
Hankkeen tulokset ovat nähtävissä sähköisessä julkaisussa http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-115-6.