Koulutuksen järjestäjä: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Täydennyskoulutus, Kuntoutus- ja terveysalan koulutusyksikkö
Koulutuspaikka: Kotkan kampus, Pääskysentie 1, Kotka
Kohderyhmä: Fysioterapeutit ja opintojensa loppuvaiheessa olevat fysioterapian opiskelijat. Koulutus soveltuu myös jalkaterapeuteille ja opintojensa loppuvaiheessa oleville jalkaterapian opiskelijoille.

Laajuus: 16 h
Ajankohta: 10.10.2020 klo 9-17.15 ja 11.10.2020 klo 8.30-16.00
Ilmoittautuminen päättyy: 13.9.2020
Hinta: 230 euroa (+ ALV 24 %) Laskutetaan koulutuksen alkamisen jälkeen.
Ryhmäkoko: 20
Opettaja päivä 1: Fysioterapeutti, jalkaspesialisti.fi perustaja Antti Mässeli
Opettaja päivä 2: Antti Mässeli ja mm. polven osalta fysioterapeutti Mika Rouhiainen

Tavoite:
Koulutuksen tavoitteena on

  • oppia tutkimaan alaraaja
  • oppia perusperiaatteet hoidoista, jotka voivat koostua harjoittelusta, mobilisoinneista, eri nivelten sarjavalmisteista tai yksilöllisistä ortooseista, teippauksista ja esimerkiksi oikeanlaisen kengän valinnasta

Sisältö ja toteutus:
Alaraajakuntoutuksen perusteet ja ortoosit fysioterapeutin työssä -koulutuksessa perehdytään erityisesti jalkaterän sekä polven tutkimiseen ja terapiaan. Fysioterapeuteille suunnatulla kurssilla käydään läpi lyhyesti lonkan alueen tutkimista ja terapiaa.

Koulutukseen osallistuneet saavat omaan käyttöönsä kattavan kurssimanuaalin, joka on jaoteltu selkeästi myös jatkokäyttöä varten. Sisällysluettelon avulla manuaalista löytää helposti esimerkiksi fysioterapeutille tarkoitettua perustietoa siitä, miten hallux valgusta voidaan hoitaa fysioterapeuttisin menetelmin tai mitä annettavaa fysioterapeutilla on polven nivelrikkoon.
 

Tietoa kouluttajista:
Kouluttajana ensimmäisenä päivänä ja osin toisena päivänä toimii fysioterapeutti Antti Mässeli, joka on jalkaspesialisti.fi perustaja. Antti on perehtynyt alaraajafysioterapiaan käyden aiheeseen liittyviä lisäkoulutuksia, tehden alaraajafysioterapiaa erikoissairaanhoidossa fysiatrian poliklinikalla, toimiessaan yksityisellä sektorilla ja aiemmassa työssään lääkinnällisen kuntoutuksen arvioijana perusterveydenhuollossa, jossa hän toimi tiiviissä yhteistyössä apuvälinepalveluntuottajien kanssa.

Mika Rouhiainen on tuki- liikuntaelimistön vamma- ja rasitusperäisten haasteiden kuntoutukseen erikoistunut fysioterapeutti. Urheilufysioterapeutti mm. jääkiekon U20 maajoukkue.

Erittäin hyvää palautetta saanut koulutus pidetään Kotkassa 10.10.2020–11.10.2020.

Lisätietoja ilmoittautumisesta: Täydennyskoulutuksen toimisto, p. 050 312 5090, taydennyskoulutus@xamk.fi
 
Ilmoittautumisen voi perua maksutta kaksi (2) viikkoa ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin ilmoitetusta perumisesta perimme koko koulutuksen hinnan.
 
Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös postilaatikkosi roskaposti-kansio!

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
 

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää