Ajankohta: Opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Arvioitu suoritusaika on noin 2-3 kk.
Koulutuspaikka: Verkko-opinnot
Laajuus: 5 op
Paikkamäärä:
Kohderyhmä: Kaikki asiasta kiinnostuneet
Edeltävä osaaminen: – 
Opettaja: Eeva Koljonen

Jatkoväylä-opiskelija: Tätä opintojaksoa suositellaan restonomi (AMK) -jatkoväyläopintoihin.

Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Kaikki AMK-tason tutkinnot
Opetussuunnitelmassa mainittu osaamisalue: Vapaavalinnaiset opinnot
Ilmoittautuminen päättyy: 2.10.2022
Hinta: Maksuton

Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi. Yli 50 opintopisteen menevät ilmoittautumiset poistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

HUOM!  Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua avoimen AMK:n opintoihin.

Tavoitteet:

  • Tavoitteena on oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan erityisruokavaliota noudattavan ruokailuun ja ruokavalion toteuttamiseen liittyviä tarpeita ravitsemussuositusten mukaisesti eri kohderyhmille (lapset, työikäiset, ikääntyneet) ja eri toimintaympäristöissä (koti, hoitolaitos, ravintola).
  • Tavoitteena on oppia erityisruokavalioiden taustalla olevat syyt, ruokarajoitukset, ravitsemukselliset riskit ja ruokavalioon soveltuvien elintarvikkeiden käyttöä täysipainoisen ravitsemuksen toteuttamisessa ympäristövastuullisuus huomioiden.
  • Lisäksi opiskellaan ruokavalioiden toteuttamista turvallisesti ja viestinnän näkökulmasta.

Sisältö:

  • Allergiat ja intoleranssiruokavaliot (mm. laktoosi-intoleranssi)
  • Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinien käyttö
  • Keliakia ja gluteiinittomat ruokavaliot
  • Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot (Fod Map)
  • Viestintä ja turvallisuus

Toteutus:

  • Opiskelu on itsenäistä työskentelyä, osan tehtävistä voi tehdä myös pari- tai pienryhmätyönä.
  • Opinnoilla on suositusaikataulu, mutta jokainen voi edetä oman aikataulun mukaan.
  • Aikaan sidottuja virtuaaliluentoja ei järjestetä, luennot ovat tallenteina opintojaksoalustalla.

Toteutuksen osat: 

  • Orientaatio opintoihin
  • Erityisruokavaliot ravitsemussuosituksissa, asiakasviestintä ja turvallisuus ½ op
  • Keliakia ja gluteiinittomat ruokavaliot (vilja-allergia) 1 op
  • Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinit 1 op
  • Ruoka-allergiat ja intoleranssit 1 op
  • Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot ½ op
  • Syventävä case tehtävä 1 op, tehtävän voi tehdä työelämän tai omien henkilökohtaisten tarpeiden näkökulmasta

5 op:n laajuinen opintojakso vastaa noin 135 tunnin työmäärää. Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa.

Opiskelumateriaali: 

Materiaali on pääosin Learnin alustalla sähköisinä linkkeinä, tallennettuina verkkoluentoina, e-kirjoina ja artikkeleina. Muu opiskelussa käytettävä kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Arviointi: 

  • Opintojaksolla on osaamista varmistavia verkkotenttejä, keskustelua ja vertaisarviointia
  • Opintoihin sisältyy 1 op laajuinen tehtävä
  • Arvosana muodostuu tehtävien ja verkkotenttien perusteella.

Arviointiasteikko: 1-5

Lisätietoja ilmoittautumisesta:

Avoimen AMK:n toimisto, avoinamk@xamk.fi, p. 040 631 9828/Tiina Valjakka

Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös roskapostit! Mikäli et voi osallistua, muista perua ilmoittautumisesi mahdollisimman pian.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

 

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen laatuauditoima korkeakoulu.

 

 

 

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää