Ajankohta: 11.10.-14.12.2021, Ennakkotehtävä ennen ensimmäistä kontaktipäivää, kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 11.-12.11. ja 3.12.2021 (kokonaiset päivät)
Koulutuspaikka: Xamk, Mikkelin kampus, Patteristonkatu 3
Laajuus: 5 op
Paikkamäärä: 10
Kohderyhmä: Kaikki asiasta kiinnostuneet
Edeltävä osaaminen: Ei edellytetä
Opettaja: Xamkin opettaja tai muu asiantuntija

Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Restonomi (YAMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta
Opetussuunnitelmassa mainittu osaamisalue: Ydinosaamisen opinnot
Ilmoittautuminen päättyy: 26.9.2021
Hinta: 12 €/op tai lukukausimaksu 175 €

Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi. Yli 50 opintopisteen menevät ilmoittautumiset poistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mikäli olet valinnut lukukausimaksun 175 euroa, mutta valitsemiesi yksittäisten opintojaksojen yhteenlasketut maksut jäisivät alle 175 euron, erotusta ei palauteta.

HUOM! Xamkin tutkinto-opiskelijoiden ja polkulaisten ilmoittautuminen Pepissä.

Tavoitteet:

  • Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista
  • Osaat hyödyntää ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan vaativien ongelmien ratkaisemisessa
  • Osaat arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa

Sisältö:

  • Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista?
  • Miten hyödynnät ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan kehittämisessä?
  • Mikä on ennakoinnin ja innovaatioiden merkitys matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa?

Toteutus:

Opintojakso käynnistyy 11.10. tulevaisuustarinatehtävällä, jonka tavoitteena on orientoida opintojakson asioihin. Teet tarinan 22.10. mennessä ja käyt kommentoimassa kahta muun opiskelijan tarinaa 7.11. mennessä. Myös muut tehtävät avautuvat 11.10.2021.

Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 11.-12.11. ja 3.12.2021. Voit osallistua kontaktipäiviin myös verkkoyhteyden välityksellä etänä.
Kontaktipäivät 11.-12.11.2021 on integroitu Xamkin TKI-toimijoiden järjestämään Matkailu- ja ravitsemisalan ammattilaisseminaariin, eli osallistut seminaariin yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa.
Toinen tehtävä palautetaan 30.11. ja esitellään ryhmälle kontaktipäivänä 3.12. Kolmas tehtävä palautetaan 14.12. mennessä, jolloin opintojakso päättyy.

Alan tulevaisuusnäkökulmiin perehdyttävä tehtävä tehdään 4 hlön ryhmissä. Valitset Learnissa olevista tehtävän teemoista itseäsi kiinnostavan teeman ja ilmoittaudut ryhmään viimeistään 24.10.2021. Tehtävässä tehdään ryhmätyönä syvällinen alan ammattilaisen/asiantuntijan puheenvuoro valitsemastanne teemasta. Tehtävän muoto on blogi, vlogi, pod cast tai lehtijuttu. Tehtävä palautetaan Learniin 30.11. Tehtävä esitellään ryhmälle kontaktipäivänä 3.12.2021. Lopuksi kirjoitat oman, henkilökohtaisen arvioinnin, jossa arvioit ryhmätyöprosessin kulkua ja tehtävän onnistumista. Palautat itsearvioinnin 7.12. mennessä.

5 op:n laajuinen opintojakso vastaa noin 135 tunnin työmäärää.

Opiskelumateriaali:

Keskeisiä materiaaleja ja materiaalilinkkejä on Learnissa.

Arviointi:

Opiskelija osaa

a) osaa arvioida ja hyödyntää kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista.
b) osaa ratkaista luovasti vaativia ongelmia hyödyntäen ennakointia ja innovaatio-osaamista.
e) osaa arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa.
f) kykenee oman erityisosaamisalueensa vaativaan kansainväliseen viestintään ja vuorovaikutukseen erilaisissa toimijayhteisöissä.

Arviointiasteikko: 1-5

Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Avoimen AMK:n toimisto, avoinamk@xamk.fi, p.040 631 9828/Tiina Valjakka

Ilmoittautumisen voi perua maksutta  sähköpostitse 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Mikäli koulutus on jo alkanut eikä perumista ole tehty määräaikaan mennessä, joudumme perimään ko. koulutuksen hinnan.

Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös roskapostit!

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää