Ajankohta: 17.5.-31.8.2021
Koulutuspaikka:  Xamkin Learn-verkko-oppimisympäristö
Laajuus: 5 opintopistettä
Paikkamäärä: 100
Kohderyhmä: Kaikki asiasta kiinnostuneet
Edeltävä osaaminen: Opiskelijalla tulee olla perustiedot  ruoka- ja ravitsemispalvelujen toiminnasta.
Opettajat: Eeva Koljonen

 

Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta
Opetussuunnitelmassa mainittu osaamisalue: Vapaasti valittavat opinnot
Ilmoittautuminen alkaa / päättyy: 5.10.2020 / 18.1.2021
Hinta: 60 euroa

HUOM! Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua Avoimen AMK:n toteutuksiin

Tavoitteet:
Opiskelija ymmärtää ammattikeittiöiden merkityksen uusien ilmastokestävien ruokapalveluiden edistäjänä ja osaa valita sopivia keinoja hiilijalanjäljen vähentämiseksi ruokapalveluprosesseissa kuten ruokapalveluiden ja ruokalistojen suunnittelu, elintarvikehankinnat, laitteiden käyttö, valmistus, kuljetus ja tarjoilu. Opiskelija ymmärtää ruokahävikin käsitteet, hävikin synnyn kriittiset pisteet ja keinot ruokahävikin hallintaan. Opiskelija hallitsee turvallisen ja terveellisen kasviruokailun suunnittelun ja toteuttamiseen ja kasviproteiinilähteiden käyttöä. Opiskelija osaa viestiä asiakkaille ilmastokestävistä ruokapalveluista.

Opiskelijalla tulee olla perustiedot  ruoka- ja ravitsemispalvelujen toiminnasta.

Sisältö:

  • Millaisia keinoja ja välineitä ruokapalveluissa on ilmastokestävien ruokapalvelujen suunnitteluun ja toteuttamiseen asiakaslähtöisesti?
  • Miten ruokapalveluiden hiilijalanjälkeä arvioidaan, tai miten sitä voidaan laskea?
  • Mitä on ruokahävikki, hävikin synnyn kriittiset pisteet ja miten hävikkiä voidaan hallita?
  • Miten toteutetaan kasvispainotteisia ruokapalveluja terveellisesti ja turvallisesti?
  • Miten uusia proteiinin lähteitä käytetään ruuanvalmistuksessa ja miten ne sopivat erityisruokavalioihin?
  • Miten ilmastokestävistä ruokapalveluista viestitään?

5 op:n laajuinen opintojakso vastaa noin 135 tunnin työmäärää.

Toteutus:
Opintojakson aloitusinfoluento kuunneltavissa opintojakson verkko-oppimisympäristössä.

Opintojaksoon kuuluu case-tehtäviä, jotka voi tehdä työpaikalle, hankkeeseen tai kuvitteelliseen toimintaympäristöön joko yksin tai pienryhmässä. Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin.

  • Orientaatio ilmastokestävyyteen 1 op
  • Ilmastokestävyys ruokapalveluissa 1 op
  • Ruokahävikki ja sen hallinta 1 op
  • Terveellinen ja turvallinen kasvisruoka 1 op
  • Case-tehtävä 1 op

Opiskelumateriaali:
Learnissa löytyvät opintojakson materiaali, e-kirjoja linkitettyinä, nauhoitettuja luentoja, oppimistehtävät ja verkkotestit.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

  • Verkkotehtäviä
  • Verkkotenttejä

Arviointi:
Hyväksytty/hylätty

Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Avoimen AMK:n toimisto, avoinamk@xamk.fi, p. 040 8266 050/ Maria del Mar Marquez

Ilmoittautumisen voi perua maksutta 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Mikäli  perumista ei ole tehty määräaikaan mennessä, joudumme perimään ko. koulutuksen hinnan.

Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös roskapostit!

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää