Xamkin avoin ammattikorkeakoulu haluaa tarjota tilaisuuden itsensä kehittämiseen tilanteessa, joissa monilla on liikkumis- ja harrasterajoitteiden vuoksi arjessa enemmän aikaa. Tämä opintojakso kuuluu kevään maksuttomien opintojen valikoimaan. Valitse ilmoittautumislomakkeella valinta maksuton. Tervetuloa opiskelemaan avoimeen ammattikorkeakouluun!

Ajankohta: 18.5.-30.8.2020
Koulutuspaikka: Verkko-opinnot Xamk Learn -verkko-oppimisympäristössä
Laajuus: 5 opintopistettä
Paikkamäärä: 80
Kohderyhmä: Ravitsemispaleluissa  työskentelevät ja alan opiskelijat
Edeltävä osaaminen: Perustiedot  ruoka- ja ravitsemispalvelujen toiminnasta
Opettaja: Eeva Koljonen

 

Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta
Opetussuunnitelmassa mainittu osaamisalue: Vapaasti valittavat opinnot
Ilmoittautuminen päättyy: 3.5.2020
Hinta: Maksuton

HUOM! Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua Avoimen AMK:n toteutuksiin

Tavoitteet:
Opiskelija ymmärtää ammattikeittiöiden merkityksen uusien ilmastokestävien ruokapalveluiden edistäjänä ja osaa valita sopivia keinoja hiilijalanjäljen vähentämiseksi ruokapalveluprosesseissa kuten ruokapalveluiden ja ruokalistojen suunnittelu, elintarvikehankinnat, laitteiden käyttö, valmistus, kuljetus ja tarjoilu. Opiskelija ymmärtää ruokahävikin käsitteet, hävikin synnyn kriittiset pisteet ja keinot ruokahävikin hallintaan. Opiskelija hallitsee turvallisen ja terveellisen kasviruokailun suunnittelun ja toteuttamiseen ja kasviproteiinilähteiden käyttöä. Opiskelija osaa viestiä asiakkaille ilmastokestävistä ruokapalveluista.

Opiskelijalla tulee olla perustiedot  ruoka- ja ravitsemispalvelujen toiminnasta.

Sisältö:

  • Millaisia keinoja ja välineitä ruokapalveluissa on ilmastokestävien ruokapalvelujen suunnitteluun ja toteuttamiseen asiakaslähtöisesti?
  • Miten ruokapalveluiden hiilijalanjälkeä arvioidaan, tai miten sitä voidaan laskea?
  • Mitä on ruokahävikki, hävikin synnyn kriittiset pisteet ja miten hävikkiä voidaan hallita?
  • Miten toteutetaan kasvispainotteisia ruokapalveluja terveellisesti ja turvallisesti?
  • Miten uusia proteiinin lähteitä käytetään ruuanvalmistuksessa ja miten ne sopivat erityisruokavalioihin?
  • Miten ilmastokestävistä ruokapalveluista viestitään?

5 op:n laajuinen opintojakso vastaa noin 135 tunnin työmäärää.

Toteutus:
Opintojakson aloitusinfoluento kuunneltavissa opintojakson verkko-oppimisympäristössä.

• 1 op Ilmastokestävyys ruokapalveluissa
• 1 op Ruokahävikki
• 1 op Terveellinen ja turvallinen kasvisruoka
• 2 op Case tehtävä

Case 2 op voit valita omien kiinnostuksesi kohteen mukaan yhteensä 2 op (yksi 2 op:n laajuinen tai kahteen 1 op:n laajuiseen aiheeseen ( 1 op = 27 h).

Opiskelumateriaali:
Ilmoitetaan opintojen alkaessa.

Arviointi:
Opintojakso arvioidaan arvosanalla hyväksytty / hylätty.

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä d. käyttää keskeisiä oman alan malleja (omavalvonta) e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä ja tekniikoita elintarvikehygieniaan ja puhtaanapitoon liittyen.

Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Avoimen AMK:n toimisto, avoinamk@xamk.fi, p. 040 8266 050/ Maria del Mar Marquez

Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös roskapostit!

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää