Ajankohta: 16.9.-4.10.2019, lähipäivät ke-pe 2.-4.10.2019 klo 9-17
Koulutuspaikka: Xamk, Mikkelin kampus, Patteristonkatu 3, Mikkeli
Laajuus: verkko-opinnot +3 lähiopetuspäivää
Paikkamäärä: 18
Kohderyhmä: Koulutukseen osallistuminen vaatii melumittauksiin liittyvää perusosaamista.

Koulutuksen järjestäjä: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Täydennyskoulutus, Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö, Mikkeli.
Ilmoittautuminen päättyy: 25.8.2019
Hinta: 550,00 + ALV 24 %
Kouluttaja: Hannu Poutiainen, hannu.poutiainen(at)xamk.fi

Tavoite:
Koulutuksen tavoitteena on antaa perustiedot melun kokonaistason mittaamisesta ja asumisterveyteen liittyvistä melumittauksista. Koulutuksessa käsitellään meluun liittyvät peruskäsitteet, yleisimmät melulähteet ja niiden erityispiirteet sekä meluntorjunnan perusteet eri melulähteille eri ympäristöissä. Lisäksi koulutuksessa käsitellään melun terveysvaikutuksia.

Sisältö ja toteutus:
Koulutus avautuu verkko-oppimisympäristössä 16.9. Koulutukseen kuuluu  ennakkotehtävä, joka palautetaan ennen lähiopetuspäiviä.

Melun perusteet: Käsitellään meluun liittyvät peruskäsitteet, yleisimmät melulähteet ja niiden erityispiirteet sekä meluntorjunnan perusteet eri melulähteille eri ympäristöissä. Lisäksi käsitellään melun terveysvaikutuksia.

Lainsäädäntö ja ohjeet: Käsitellään meluun liittyvää lainsäädäntöä ja mittauksiin liittyvää ohjeistusta maankäytön, ympäristölupien ja ympäristöterveyden näkökulmasta.

Melumittausten suunnittelu ja toteuttaminen: Käydään läpimelumittausten suunnittelussa ja toteuttamisessa huomioitavia asioita ja erilaisten melulähteiden mittaamiseen liittyviä erityispiirteitä sekä edustavan mittauksen vähimmäisvaatimuksia.

Mittausvälineet: Erityyppisissä melumittauksissa tarvittavat laitteet ja niille asetetut vaatimukset.

Tulosten analysointi ja raportointi: Mittausten dokumentointi, analyysit ja epävarmuustarkastelut sekä raportointiin liittyvät vähimmäis- ja laatuvaatimukset.

Työsuojelu: Mittauskohteissa huomioitavat työsuojelulliset asiat ja erilaisiin vaaratilanteisiin ennalta varautuminen.

Koulutus alkaa verkko-opintoina ennakkotehtävällä, joka palautetaan Moodle-verkko-oppimisympäristöön ennen lähiopetuspäiviä. Lähipäivinä on luentoja, harjoituksia ja tehtäviä. Koulutuksen lopussa suoritetaan Suomen ympäristökeskuksen Certi-elimen hyväksymä tentti ja näyttökoe, joka sisältää mittaussuunnitelman tekemisen ja mittauksen suorittamisen. Näyttökoetta varten voit ottaa mukaan oman melumittarin.

Koulutukseen tulee ottaa mukaan oma funktiolaskin.

Certi-hyväksyntään edellytetään sekä Certi-tasolla suoritettua tenttiä, että näyttökoetta. Henkilösertifikaattia haetaan Suomen ympäristökeskuksen Certi-ryhmältä. Lisätietoa Suomen ympäristökeskuksen sivuilla.

Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Täydennyskoulutus toimisto, p. 040 8266 050, taydennyskoulutus@xamk.fi

Ilmoittautumisen voi perua maksutta 15.9.2019 mennessä. Mikäli perut tämän päivämäärän jälkeen,  joudumme perimään ko. koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan.

Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää