Oletko kiinnostunut perhehoitajan tehtävästä? Perhehoitajana voit olla mukana vahvistamassa monimuotoista palvelujärjestelmää, jossa mahdollistetaan eri ikäisten tarvitsema hoito ja hoiva.

Koulutus tarjoaa mahdollisuuden valmentautua niin lasten, nuorten, ikäihmisten kuin vammaistenkin perhehoitajaksi.

Ajankohta: 8.9.-14.10.2023  
Koulutuspäivät:  

 • 8.9.2023 klo 9.00–15.00  
 • 9.9.2023 klo 9.00–15.00    
 • 29.9.2023 klo 9.00–15.00 
 • 30.9.2023 klo: 9.00-15.00
 • 6.10.2023 klo 9.00–15.00  
 • 7.10.2023 klo 9.00–15.00 
 • 14.10.2023 klo 9.00–15.00 

Koulutuspaikka: Xamk, Kouvolan kampus 

Paikkamäärä: 30

Kohderyhmä: 
Perhehoidosta kiinnostuneet ja/tai perhehoitajiksi aikovat. Perhehoitajaksi voidaan hyväksyä henkilö, joka koulutuksensa, kokemuksensa tai henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella on sopiva antamaan perhehoitoa.  

Kouluttajat: 
Minna Ahokas, Perhehoidon asiantuntija, sairaanhoitaja, perhehoitaja, perhehoidon mentori ja mentorikouluttaja 
Johanna Jussila, Lehtori, YTM, Sosiaalityö
Ann-Mari Sippu, Lehtori, Laillistettu sosiaalityöntekijä 
 

 

Ilmoittautuminen päättyy: 9.8.2023 

Hinta: 210 € + alv 24 %  

HUOM! Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen Kymenlaakson hyvinvointialueelta tulevat osallistujat koulutukseen hyväksyy Kymenlaakson hyvinvointialue. Koulutukseen hyväksymisen jälkeen Kymenlaakson hyvinvointialue on sitoutunut maksamaan koulutuksen. 

Koulutuksen itsemaksaville lasku lähetetään sähköpostiisi. Huomioi, että viesti voi päätyä roskapostiin!

Mikäli laskun maksaja on yritys, etkä ole ilmoittanut laskutustietoja ilmoittautumisen yhteydessä, ilmoita ne koulutuksen alkuun mennessä taydennyskoulutus@xamk.fi.

 

Oletko kiinnostunut perhehoitajan tehtävästä? 

Perhehoitajana voit olla mukana vahvistamassa monimuotoista palvelujärjestelmää, jossa mahdollistetaan eri ikäisten tarvitsema hoito ja hoiva. 

Koulutus tarjoaa mahdollisuuden valmentautua niin lasten, nuorten, ikäihmisten kuin vammaistenkin perhehoitajaksi. 

Perhehoidon tavoitteena on antaa perhehoidossa olevalle henkilölle mahdollisuus kodinomaiseen hoitoon ja läheisiin ihmissuhteisiin sekä edistää hänen perusturvallisuuttaan ja sosiaalisia suhteitaan. Perhehoito on hoidon tai muun osa- tai ympärivuorokautisen huolenpidon järjestämistä perhehoitajan yksityiskodissa tai hoidettavan kotona. Perhehoito tarjoaa turvallista arkea niin lapsille, nuorille kuin ikääntyneille ja vammaisille. 

Perhehoidon ennakkovalmennus antaa tietoa ja tilaisuuden pohtia omia valmiuksia toimia perhehoitajana. Valmennus on prosessi, joka kestää noin kaksi kuukautta. Se sisältää ryhmätapaamisia, yksilötehtäviä sekä aktiivista reflektointia ja itsearviointia. Perhehoitajuutta tarkastellaan laaja-alaisesti eri ikäryhmien ja tarpeiden näkökulmasta. Tämä tarjoaa mahdollisuuden toimia perhehoitajana myös eri ikäisten ja eri tilanteissa olevien ihmisten ja perheiden parissa.  

Hyvinvointialue tekee toimeksiantosopimuksen perhehoitajan kanssa tai sopimuksen perhehoidon järjestämisestä yksityisen perhehoidon tuottajan kanssa. Ennen toimeksiantosopimuksen tekemistä perhehoitajalta edellytetään ennakkovalmennuksen käymistä. Lisäksi perhehoitajan soveltuvuus tehtävään arvioidaan. Perhehoitajuuden harkitsemiseen liittyvistä kysymyksistä sekä mahdollisista esteistä käydään keskustelua hyvinvointialueen työntekijän kanssa. 

Toteutustapa:  
Ennakkovalmennus on prosessinomainen koulutus, joka kestää kaksi kuukautta ja sisältää 7 ryhmätapaamista. Tapaamiset koostuvat asiantuntijapuheenvuoroista, reflektioista sekä kokemusasiantuntijoiden kokemuksista. Valmennuksen aikana omaa mahdollista perhehoitajuutta tarkastellaan välitehtävien ja itsearvioinnin keinoin.  

Mikäli perhehoidon ennakkovalmennuksen käynyt ryhtyy perhehoitajaksi, käy hän keskustelun soveltuvuudestaan hyvinvointialueen työntekijän kanssa. Keskusteluissa syvennetään myös ymmärrystä perhehoitajuudesta lasten ja nuorten, ikäihmisten ja vammaisten osalta sekä perhehoitajuuteen liittyvistä muista kysymyksistä. 

Sisältö:

 • 8.9.2023 klo 9.00–15.00 Perhehoitoa ohjaava lainsäädäntö ja perhehoidon eri muodot, perhehoitajan asema ja velvollisuudet.   
 • 9.9.2023 klo 9.00–15.00 Muutokseen valmistautuminen.  
 • 29.9.2023 klo 9.00–15.00 ja 30.9.2023 klo 9.00–15.00 Lasten ja nuorten perhehoito – lapsen oikeus perheeseen ja jatkuvuuteen, lapsen tarve kiintymykseen ja perhesuhteisiin, lapsen oikeus hoivaan, kasvatukseen ja turvaan.  
 • 6.10.2023 klo 9.00–15.00 Ikäihmisten perhehoito – ikääntyminen, turvallinen ja hyvä arki, ikääntyneen voimavaralähtöinen toimijuuden tukeminen.  
 • 7.10.2023 klo 9.00–15.00 Vammaisten perhehoito – vammaisuus, lapsen, nuoren ja aikuisen tuki, hyvän elämän ja toimintakyvyn voimavaralähtöinen tukeminen.  
 • 14.10.2023 klo 9.00–12.00 Koulutuksen ja oman perhehoitajuuden loppureflektio.  

Lisätietoja: Pia Ulmanen, koulutussuunnittelija, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, pia.ulmanen@xamk.fi (lukuunottamatta 23.6. – 30.7.2023, jolloin kyselyt voi laittaa taydennyskoulutus@xamk.fi)

Lisätietoja ilmoittautumisesta: taydennyskoulutus@xamk.fi tai niina.nikkola@xamk.fi

Ilmoittautumisen voi perua maksutta sähköpostitse (taydennyskoulutus@xamk.fi) 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Mikäli koulutus on jo alkanut eikä perumista ole tehty määräaikaan mennessä, joudumme perimään koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan.

Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös roskapostit!

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää