Laajuus: 60 opintopistettä, 1. lukuvuosi, monimuoto-opinnot
Ajankohta: 9.1.-31.12.2023
Koulutuspaikka: Xamk, Savonlinnan kampus, Savonniemenkatu 6, 57100 Savonlinna
Edeltävyysehto: ei edeltävyysehtoja 
Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Jalkaterapeutti (AMK)

Ilmoittautumisaika: Sitova ilmoittautuminen. Ilmoittautumislomake avautuu to 1.12.2022 klo 9, ilmoittautuminen on avoinna 1.–15.12.2022.
Paikkamäärä: 8
Hinta: 175,00 / lukukausi, yhteensä 350,00 / vuosi, laskutus lukukausittain. Lisätietoa maksuista löydät täältä. Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi.

Huomaathan, että Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopintoihin. 

 

Tavoitteet:
Polkuopintojen tavoitteena on suorittaa yhden lukuvuoden aikana 60 opintopistettä koulutukseen sisältyviä ydinopintoja. Sinulla on oikeus hakea avoimen väylän haussa tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen koulutukseen, kun olet suorittanut 50 op polkuopintoja.

Sisältö ja toteutus:
Koulutuksen sisällöt ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman mukaiset. Opetussuunnitelman pohjalta opiskelijalle voidaan tehdä henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS), jossa otetaan huomioon mm. opiskelijan aiemmat opinnot ja tavoitteet. Suorittamasi opinnot huomioidaan myöhemmin osana tutkinto-opintoja. 

Polkuopinnoissa aiempia opintoja ei voida hyväksilukea, mutta mikäli saat tutkinto-opiskelijan paikan, suorittamasi opinnot voidaan hyväksyä osaksi tutkintoa.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmässä. Verkkopainotteisessa monimuotototeutuksessa käytännön lähiopetusta Savonlinnan kampuksella. Lähiopetuspäivien määrä vaihtelee hieman eri viikoilla ollen 2-4 päivää/viikko. Käytännön lähiopetuksen lisäksi opinnot sisältävät aikaan sidottua verkko-opetusta Teams-yhteydellä sekä aikaan ja paikkaan sitomatonta itsenäistä verkko-opiskelua.

Kevätlukukauden lähiopetuksen ajankohdat:
vk 2 opintojen orientaatio ma-pe Huom! Orientaatiopäiviin osallistuminen on tärkeää, jotta pääset hyvin alkuun opinnoissasi.
vk 3 aikaan sidottu verkko-opetus to + pe
vk 5 lähiopetus, Savonlinna Ke + to
vk 7 aikaan sidottu verkko-opetus to + pe 
vk 10 lähiopetus Savonlinna (harjoittelua) ryhmä A ma-to
vk 11 lähiopetus Savonlinna (harjoittelua) ryhmä B ma-to
vk 14 lähiopetus Savonlinna (harjoittelua) ryhmä A ma-to
vk 15 lähiopetus Savonlinna (harjoittelua) ryhmä B ti-pe
vk 17 aikaan sidottuverkko-opetus to + pe
vk 19 lähiopetus Savonlinna ke + to

Tarkemmat tiedot syksyn 2023 lähiopetuspäivistä julkaistaan myöhemmin tähän.

Mikäli liikunta- ja kuntoutusalan polkuopintoihin sisältyy työelämäharjoittelu:
Xamkin polkuopiskelijat voivat suorittaa polkuopintojen aikana opetussuunnitelmaan sisältyvän ensimmäisen työelämäharjoittelun. Ennen harjoittelun käynnistymistä polkuopiskelijan tulee esittää rikostaustaote (SORA-lainsäädäntö). Polkuopiskelija voidaan haastatella ennen harjoittelun alkamista.

Rokotuksista: 
Tartuntatautilain (1227/2016) § 48 mukaan sosiaali- ja terveysalan työharjoitteluun osallistuvalla opiskelijalla on oltava joko rokotuksen tai sairastetun taudin antama suoja tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan. Lisäksi edellytetään rokotuksen antama suoja influenssaa ja koronaa vastaan sekä imeväisikäisiä hoitavilla hinkuyskää vastaan. 

Mikäli opiskelijalla ei ole esittää todistusta omasta suojastaan tai hän kieltäytyy ottamasta rokotuksia, se estää opintoihin kuuluvan ohjatun harjoittelun suorittamisen useimmissa sosiaali- ja terveysalan yksiköissä. Tämä voi tarkoittaa sitä, että opiskelija ei voi suorittaa kaikkia tutkintoon kuuluvia pakollisia opintoja eikä valmistua hakukohteena olevaan ammattiin.  

Kaakkois-Suomen AMK ei tarjoa rokotussuojaa polkuopiskelijoilleen. Polkuopiskelijan on haettava rokotukset omalla kustannuksella muualta, esim. kunnan perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta tai yksityisiltä palveluntarjoajilta. Koronarokotteet ja influenssarokotteet annetaan valtakunnan ohjeistuksen ja kunnassa olevan rokotusjärjestyksen mukaisesti. 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Koulutusvastaava Anna Reinikainen, etunimi.sukunimi@xamk.fi
Opiskelijavastaava Marjo Heikkilä, etunimi.sukunimi@xamk.fi

Tutkinto-opinnoista lisätietoa tästä.

Tutustu opetussuunnitelmaan tästä.

 

Ilmoittautuminen
Polkuopintoihin otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittaudut useammalle polulle, ensisijaiseksi toiveeksesi katsotaan se polku, johon ilmoittaudut ensimmäisenä. Polkuopintoja ei ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Peruutusehdot
Ilmoittautuminen avoimen AMKin polkuopintoihin on sitova. Voit perua polkuopiskelupaikkasi maksutta 13.12.2022 mennessä. Tämän jälkeen sinulta peritään lukukausimaksu. Mikäli et ota paikkaa vastaan, ilmoita siitä välittömästi avoimen AMKin toimistoon sähköpostilla avoinamk@xamk.fi, jotta voimme antaa paikkasi seuraavalle.

BYOD – Bring Your Own Device
Xamkin opiskelijoilta edellytetään oman kannettavan tietokoneen käyttöä. Koulun tarjoamat ohjelmat ovat Windows-yhteensopivia. Lue lisää täältä.

Opiskelujen aikaiset tuet
Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. Tukea opiskeluun voi saada myös Työllisyysrahastosta.

Polulta tutkintoon
1. Polkuopintojen aikana sinulla on mahdollisuus hakea valtakunnallisessa syksyn tai kevään yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi, mikäli täytät ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavat pääsyvaatimukset.

2. Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea myös avoimessa AMKissa suorittamiesi opintopisteiden perusteella kaksi kertaa vuodessa avoimen väylän haussa.

Ilmoittautumisesta ja polkuopinnoista yleisesti
Avoimen AMK:n toimisto, Heidi Väisänen, puh. 050 312 5090, etunimi.sukunimi@xamk.fi

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua.

Muutokset ovat mahdollisia.

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää