Laajuus: keskimäärin 60 opintopistettä, 1. lukuvuosi, verkko-opinnot
Ajankohta: 3.1.-31.12.2024
Yhteinen aloitusinfo Teamsillä keskiviikkona 3.1.2024 klo 14–16.00 
(Infosta myös saatavilla nauhoite)
Koulutuspaikka: Verkko-opinnot
Edeltävyysehto: Kaikki asiasta kiinnostuneet. Opiskelijalla tulee olla perustaidot tietokoneen ja internetin käytöstä. 
Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Sosionomi (AMK) 

Ilmoittautumisaika: Sitova ilmoittautuminen.
Ilmoittautumislomake avautuu to 30.11.2023 klo 9, ilmoittautuminen on avoinna 30.11.-6.12.2023.

Paikkamäärä: 50

Hinta: 175,00 / lukukausi, yhteensä 350,00 / vuosi, laskutus lukukausittain. Lisätietoa maksuista löydät täältä. Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi.

Huomioithan, että ilmoittautuminen Xamk Pulsen opintoihin on sitova eikä opiskelupaikan peruminen ole mahdollista. Saatuasi opiskelupaikan sinulta laskutetaan hinnastomme mukainen maksu aina lukukausien alussa.

Jos et kuitenkaan aloita opintoja, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut koulutukseen sisältyviltä opintojaksoilta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneistä opinnoista. Jos keskeytät opinnot, keskeyttämistä seuraavien lukukausien maksut peruuntuvat. Peruminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.

Huomaathan, että Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopintoihin. 

 

Tavoitteet:
Polkuopintojen tavoitteena on suorittaa yhden lukuvuoden aikana vähintään 50 opintopistettä koulutukseen sisältyviä ensimmäisen vuoden opintoja. Nämä suorittamalla sinulla on oikeus hakea tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen koulutukseen avoimen väylän haussa. 

Erillisryhmän opiskelijat eivät opiskele tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä, ei polkuopintoihin ole mahdollista saada jatkoaikaa ensimmäisen vuoden jälkeen. Eli jatkaaksesi opintoja on sinun haettava tutkinto-opiskelijaksi yhteishaussa tai Xamkin omassa erillishaussa avoimessa AMK:ssa suorittamiesi opintopisteiden perusteella.

Sisältö ja toteutus:
Koulutuksen sisällöt ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman mukaiset. Opinnot järjestetään verkko-oppimisympäristössä, jossa opiskelu on pääosin aikaan ja paikkaan sitomatonta. Huomioithan, että Ammattienglannissa 5 op on suoritettava kirjallinen Exam-tentti läsnäolevana Xamkin kampuksilla tai seuraavissa korkeakouluissa EXAM-tenttivierailu. Opiskelu onnistuu työn ohessa, kunhan huomioit, että 5 opintopisteen jakso vastaa keskimäärin 130 työtuntia. Suurin osa ajasta kuluu oppimateriaaliin perehtyessä, itsenäisessä tiedonhankinnassa ja oppimistehtävien tekemisessä. Opintojaksot alkavat porrastetusti ja menevät lomittain lukukauden aikana.   

Opetussuunnitelman pohjalta opiskelijalle voidaan tehdä henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon opiskelijan omat toiveet ja tavoitteet. Suorittamasi opinnot luetaan myöhemmin hyväksi osana tutkintoa. Jatkossa koulutus toteutetaan tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmässä, johon voi kuulua lähiopetusta kampuksella. Tutkinto-opiskelijana pääset tekemään myös harjoittelut, joiden pituus on yhteensä 31 viikkoa. 

Koulutuksen sisällöstä: 
Sosionomikoulutuksessa opiskelet tietoja ja taitoja, joiden avulla: 

* ymmärrät ihmisen kasvua ja kehitystä 
* ymmärrät yhteiskunnan muuttumista 
* osaat toimia vuorovaikutuksessa eri-ikäisten ihmisten kanssa 
* osaat työskennellä erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa 
* saat valmiuksia edistää yksilöiden, perheiden ja yhteisöjen sosiaalista turvallisuutta ja osallisuutta sekä sosiaalista toimintakykyä 

Polkuopinnoissa suoritettavat opinnot: 

  • Sosiaalialan työ ja tehtävät 5 op ( kevät 2024)
  • Hyvinvointi ja sen haasteet 5 op (kevät 2024)
  • Ihmisen kehitys ja oppiminen 5 op (kevät 2024)
  • Sosiaaliturva ja lainsäädäntö 5 op (kevät 2024)
  • Sosiaalialan vuorovaikutusosaaminen 5 op (Syksy 2024)
  • Ohjaus ja osallisuus 5 op (Syksy 2024)
  • Eettinen asiakastyö 5 op (Syksy 2024)
  • Viestintätaidot 5 op (Kevät 2024)
  • Ammattienglanti 5 op* (Syksy 2024)
  • Lisäksi hopsin mukaan vapaasti valittavia opintoja tai muita erikseen sovittuja opintoja 15 op.   

Opinnoissa korostuvat opiskelijalähtöisyys, itsenäinen opiskelu ja sosiaalialan ongelmien käsittely pienryhmissä. Näin opit selvittämään vaativiakin asiakastilanteita sekä itsenäisesti että osana tiimiä. Sosionomiopintojen tietoperustan luovat sosiaalitieteellinen, yhteiskuntatieteellinen, kasvatustieteellinen, psykologinen ja terveydenhuollollinen tieto sekä taide- ja ilmaisuaineet. 

Asiakastyön ja sosiaalisen toimintakyvyn edistämisen rinnalla opiskelet yhteiskunnallista vaikuttamista, kehittämistä, johtamista sekä verkostotyötä. Koulutus perustuu hyvinvointi- ja vuorovaikutustyön erityisosaamiseen. 

Lisätietoja: 

Xamk Pulse, avoinamk@xamk.fi tai niina.nikkola@xamk.fi 
Koulutusvastaava  Lehtori Miia Heikkinen  

Sosionomin AMK-tutkinto-opinnoista löytyy lisätietoa täältä.

Tutustu Sosionomin opetussuunnitelmaan tästä.

 

Ilmoittautuminen
Polkuopintoihin otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittaudut useammalle polulle, ensisijaiseksi toiveeksesi katsotaan se polku, johon ilmoittaudut ensimmäisenä. Polkuopintoja ei ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Mikäli olet toisen asteen opiskelija, olet oikeutettu maksuttomaan opinto-oikeuteen avoimessa AMK:ssa. Tällöin sinun tulee liittää opiskelutodistus toisen asteen opinnoistasi ilmoittautumisen yhteyteen.

Peruutusehdot
Ilmoittautuminen Xamk, Pulsen polkuopintoihin on sitova. 

BYOD – Bring Your Own Device
Xamkin opiskelijoilta edellytetään oman kannettavan tietokoneen käyttöä. Koulun tarjoamat ohjelmat ovat Windows-yhteensopivia. Lue lisää täältä.

Opiskelujen aikaiset tuet
Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. Tukea opiskeluun voi saada myös Työllisyysrahastosta.

Polulta tutkintoon
1. Polkuopintojen aikana sinulla on mahdollisuus hakea valtakunnallisessa syksyn tai kevään yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi, mikäli täytät ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavat pääsyvaatimukset.

2. Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea myös avoimessa AMKissa suorittamiesi opintopisteiden perusteella kaksi kertaa vuodessa avoimen väylän haussa.

Ilmoittautumisesta ja polkuopinnoista yleisesti
Xamk Pulse, avoinamk@xamk.fi tai Niina Nikkola, puh. 044 702 8342, niina.nikkola@xamk.fi.

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua.

Muutokset ovat mahdollisia.

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää