Laajuus: 60 opintopistettä, 1 lukuvuosi
Ajankohta: 8.1.–31.12.2024
Koulutuspaikka: Xamk, Kouvolan kampus, Paraatikenttä 7, 45100 Kouvola

Edeltävyysehto: Ei edeltävyysehtoja 
Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Tradenomi (AMK), liiketalous

 

Opinnot ovat suomen kielellä. Opinnoissa pärjätäksesi sinulla tulisi olla vähintään B2-tason kielitaito. Voit käydä testaamassa suomen kielen taitosi esimerkiksi Dialang-kielitestin avulla.

Ilmoittautumisaika: Sitova ilmoittautuminen. Ilmoittautumislomake avautuu to 30.11.2023 klo 9, ilmoittautuminen on avoinna 30.11. – 6.12.2023.

Paikkamäärä: 10

Hinta: 175 EUR / lukukausi, yhteensä 350 EUR / vuosi, laskutus lukukausittain. Lisätietoa maksuista löydät täältä. Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi.

Huomioithan, että ilmoittautuminen Xamk Pulsen opintoihin on sitova, eikä opiskelupaikan maksuton peruminen ole mahdollista. Saatuasi opiskelupaikan sinulta laskutetaan hinnastomme mukainen maksu aina lukukausien alussa.

Jos et kuitenkaan aloita opintoja, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut koulutukseen sisältyviltä opintojaksoilta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneistä opinnoista. Jos keskeytät opinnot, keskeyttämistä seuraavien lukukausien maksut peruuntuvat. Peruminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.

Huomaathan, että Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopintoihin. 

 

Tavoitteet:
Polkuopintojen tavoitteena on suorittaa yhden lukuvuoden aikana 60 opintopistettä koulutukseen sisältyviä ydinopintoja. Suorittamalla vähintään 50 op em. opintoja sinulla on oikeus hakea tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen koulutukseen.

Tradenomi (AMK), liiketalous -tutkinto avaa sinulle ovia monipuolisiin asiantuntija-, kehittämis- ja esimiestehtäviin. Koulutuksessa saat myös tietoja ja taitoja yrittäjänä toimimiseen. Opit, miten yritys toimii kannattavasti ja tuloksellisesti. Osaat myydä ja markkinoida. Osaat myös johtaa projekteja ja ihmisiä sekä tiedät, miten toimintaa kehitetään.

Liiketalouden koulutus vastaa elinkeinoelämän tarpeisiin tarjoamalla sinulle laaja-alaisen osaamisen liiketoiminnassa ja hallinnossa. Yritystoiminnan, markkinoinnin, talouden, juridiikan, digitaalisten taitojen ja projekti- ja kehittämisosaamisen opinnot luovat osaamisesi perustan. Koulutuksessa panostetaan myös monikulttuurisen toimintaympäristön vaatimiin viestintä- ja yhteistyötaitoihin.

Jos saat paikan Xamkissa tutkinto-opiskelijana, voit erikoistua opintojen 2. ja 3. vuonna valintasi mukaan seuraaviin aihealueisiin:

  • Julkishallinto ja juridiikka (oikeustradenomi)
  • Myynti ja markkinointi
  • Digitaalinen liiketoiminta 
  • Taloushallinto

Lisäksi voit valita opintoja kaikille tutkinto-opiskelijoille tarkoitetulta vapaasti valittavien opintojen tarjottimelta.
Polkuopinnoissa voi suorittaa tradenomiopintojen perusharjoittelun, jonka laajuus on 10 op.

Sisältö ja toteutus:
Koulutuksen sisällöt ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman mukaiset. Suoritettavien opintopisteiden määrä selviää HOPS-keskustelussa opintojen alussa. Opetussuunnitelman pohjalta opiskelijalle voidaan tehdä henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan omat tavoitteet. Suorittamasi opinnot luetaan myöhemmin hyväksi osana tutkintoa.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmässä. Koulutukseen sisältyy verkko-opiskelua, itsenäistä opiskelua ja pienryhmätyöskentelyä. 

Kevään 2024 opintojaksojen lähiopetuksen ajankohdat Kouvolan kampuksella:

  • Opintojen aloituspäivät 8.1.2024 ja 15.1.2024 klo 9-17 
  • Muut lähipäivät: 22.1., 5.2., 12.2., 19.2., 4.3., 11.3., 18.3., 8.4., 15.4., 22.4., 6.5., 13.5. ja 20.5. klo 9-17.
  • Kevään aikana on seuraavat 5 op:n laajuiset opintojaksot: Yritystoiminta ja yrittäjyys, Yrityksen talous, Työvälineohjelmat, Viestintätaidot, Ideasta innovaatioon ja Asiakaslähtöinen markkinointi. Mahdollista on osallistua myös valinnaiseen Johdatus talousmatematiikkaan -opintojaksoon (3 op).

Syksyn 2024 aikataulut:
Lähipäivien aikataulut ilmoitetaan viimeistään maaliskuussa.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Koulutusvastaava Maria Kangasniemi-Haapala, maria.kangasniemi-haapala@xamk.fi

Tutkinto-opinnoista lisätietoa tästä.

Tutustu opetussuunnitelmaan tästä.

 

Ilmoittautuminen
Polkuopintoihin otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittaudut useammalle polulle, ensisijaiseksi toiveeksesi katsotaan se polku, johon ilmoittaudut ensimmäisenä. Polkuopintoja ei ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Peruutusehdot
Huomioithan, että ilmoittautuminen Xamk Pulsen opintoihin on sitova, eikä opiskelupaikan maksuton peruminen ole mahdollista. Saatuasi opiskelupaikan sinulta laskutetaan hinnastomme mukainen maksu aina lukukausien alussa.

Jos et kuitenkaan aloita opintoja, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut koulutukseen sisältyviltä opintojaksoilta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneistä opinnoista. Jos keskeytät opinnot, keskeyttämistä seuraavien lukukausien maksut peruuntuvat. Peruminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.

BYOD – Bring Your Own Device
Xamkin opiskelijoilta edellytetään oman kannettavan tietokoneen käyttöä. Koulun tarjoamat ohjelmat ovat Windows-yhteensopivia. Lue lisää täältä.

Opiskelujen aikaiset tuet
Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. Tukea opiskeluun voi saada myös Työllisyysrahastosta.

Polulta tutkintoon
1. Polkuopintojen aikana sinulla on mahdollisuus hakea valtakunnallisessa syksyn tai kevään yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi, mikäli täytät ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavat pääsyvaatimukset.

2. Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea myös avoimessa AMKissa suorittamiesi opintopisteiden perusteella kaksi kertaa vuodessa avoimen väylän haussa. Polkuopinnot eivät automaattisesti takaa tutkinto-opiskelupaikkaa, vaan opiskelijat valitaan hakumenettelyn kautta kaksi kertaa vuodessa. Haussa painottuvat suoritettujen opintopisteiden määrä ja niiden keskiarvo. 

Ilmoittautumisesta ja polkuopinnoista yleisesti
Xamk Pulsen avoimen AMKin toimisto, avoinamk@xamk.fi tai Leena Parviainen, puh. 044 702 8523, leena.parviainen@xamk.fi

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua.

Muutokset ovat mahdollisia.

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää