Laajuus: 60 opintopistettä, 1 vuosi
Ajankohta: 3.2.2020 – 31.12.2020, aloitus Mikkelissä ma-ti 3.-4.2.2020 klo 10
Koulutuspaikka: Aloitus kahdella lähiopetuspäivällä Mikkelissä, jonka jälkeen opinnot jatkuvat verkko-opintoina.

 

Edeltävyysehto: Ei edeltävyysehtoja
Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta

Ilmoittautumisaika: Sitova ilmoittautuminen.Ilmoittautumislomake avautuu ti 3.12.2019 klo 9:00. Ilmoittautuminen on avoinna 3.-9.12.2019.
Hinta: 175,00 / lukukausi, yhteensä 350,00 / vuosi, laskutus lukukausittain
Paikkamäärä: 25

Huomaathan että
Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopintoihin.

Tavoitteet:
Restonomikoulutuksessa opiskellaan elämyksellisen matkailuliiketoiminnan ja kestävän ravitsemispalveluliiketoiminnan tuottamista, johtamista ja kehittämistä. Olet siis suurten ja nopeasti kasvavien elinkeinojen äärellä!

Sisältö ja toteutus:
Polkuopinnot tarjoavat sinulle mahdollisuuden suorittaa restonomitutkintoon sisältyvät ensimmäisen vuoden opinnot. Polkuopiskelijana statuksesi on avoimen amk:n opiskelija. Koulutuksen sisällöt ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen restonomiopintojen (AMK) opetussuunnitelman mukaiset. Suoritettavien opintopisteiden määrä selviää HOPS-keskustelussa opintojen alussa. Opetussuunnitelman pohjalta jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon opiskelijan omat tavoitteet. Suorittamasi opinnot luetaan myöhemmin hyväksi osana tutkintoa.

Koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opintoina lukuunottamatta aloituspäiviä. Verkko-opinnoissa toteutustapoina ovat mm. itsenäiset oppimistehtävät, ryhmätyöskentelyt ja aikaan sidotut verkkoluennot. Verkkoluentojen ajankohdat selviävät myöhemmin.

Koulutuksen aloitus tapahtuu kahden päivän mittaisilla lähiopetuspäivillä Mikkelissä. Läsnäolo aloituspäivillä on välttämätöntä opintojen sujuvan alun varmistamiseksi.  Päivien aikana tehdään mm. henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ja kielitasotesti. Kaikkia päivien aikana käytyjä asioita ei ole mahdollista selvittää tai tehdä itsenäisesti, eikä opettajilla ole mahdollisuutta aloituspäivien jälkeen antaa henkilökohtaista ohjausta asioihin, jotka käydään yhteisesti läpi aloituspäivinä. Varaa siis kahdelle ensimmäiselle kontaktipäivälle aika kalenteristasi, jotta opintosi saavat sujuvan aloituksen!

Opiskeltavia kokonaisuuksia ovat mm.:

  • matkailu- ja ravitsemispalvelut toimialana
  • matkailupalvelut
  • ruoka- ja ravintolapalvelut
  • matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminta
  • johtamisosaaminen

Muutokset ovat mahdollisia.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Tiina Tuovinen tiina.tuovinen@xamk.fi
Anu Rantanen anu.rantanen@xamk.fi

Restonomi (AMK) -opinnot Xamkissa
https://www.xamk.fi/koulutukset/restonomi-amk/

Linkki opetussuunnitelmaan (sivulla olevasta päiväopinnot otsakkeesta huolimatta kyseessä on verkko-opinnot)
https://opinto-opas.xamk.fi/index.php/fi/28/fi/123544/MRMI20KP/year/2019

BYOD – Bring Your Own Device
Lue lisää täältä www.xamk.fi/byod-bring-device/.

Opiskelujen aikaiset tuet:
Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. Tukea opiskeluun voi saada myös Työllisyysrahastosta www.tyollisyysrahasto.fi.

Polulta tutkintoon:
Polkuopintojen aikana sinulla on mahdollisuus hakea valtakunnallisessa syksyn tai kevään yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi, mikäli täytät ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavat pääsyvaatimukset.

Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea myös Xamkin polkuopiskelijoille tarkoitetussa Avoimen väylän haussa kaksi kertaa vuodessa. Hakea voit suoritettuasi valitsemasi polun opintoja 60 opintopistettä.

Ilmoittautuminen:
Polkuopintoihin otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittaudut useammalle polulle, ensisijaiseksi toiveeksesi katsotaan se polku, johon ilmoittaudut ensimmäisenä. Polkuopintoja ei ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Peruutusehdot:
Ilmoittautuminen avoimen AMKin polkuopintoihin on sitova. Voit perua polkuopiskelupaikkasi maksutta 15.12.2019 mennessä, tämän jälkeen sinulta peritään lukukausimaksu.Mikäli et ota paikkaa vastaan, ilmoita siitä välittömästi avoimen AMKin toimistoon sähköpostilla avoinamk@xamk.fi, jotta voimme antaa paikkasi seuraavalle.

Ilmoittautumisesta ja polkuopinnoista yleisesti:
Avoimen AMKin toimisto, María del Mar Márquez, puh. 040 8266 050,   maria.marquez@xamk.fi.

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua.

Muutokset ovat mahdollisia.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää