***Edeltävyysehdot: 

 • Lähihoitaja (Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto), osaamisala(t) sairaanhoito ja huolenpito TAI ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen TAI mielenterveys- ja päihdetyö TAI vammaistyö TAI ensihoito.
 • Työsuhde, jossa opiskelija voi suorittaa työssäoppimisen jaksot. 
  Huomaathan, että ilmoittautumislomakkeelle tulee liittää lähihoitajan tutkintotodistus ja työtodistus nykyisestä työsuhteestasi.

Lähihoitajille suunnatut avoimen AMK:n polkuopinnot alkavat elokuussa 2022. Polkuopinnoissa suoritat Sairaanhoitaja (AMK) koulutuksen ensimmäisen vuoden pääosin ydinopinnoista koostuvan opintokokonaisuuden. Suoritettuasi vähintään 50 op polkuopintoja, sinulla on mahdollisuus hakea avoimen väylän haussa tutkinto-opiskelupaikkaa Xamkissa. Polkuopiskeluoikeusaika on yksi vuosi.

Polkuopinnot tehdään lähihoitajatyön ohessa tämänhetkisen työnantajasi tukemana. Sovi opintojen aloituksesta työnantajasi kanssa. Koulutuksen teoriaopinnot tapahtuvat pääosin verkossa ja itsenäistä opiskelua on säännöllisesti koko opiskelujen ajan. Työelämäjaksojen suorittamisesta sovit omassa organisaatiossasi.

Laajuus: 50 op avoimen AMK:n opintoja, yksi lukuvuosi, verkkopainotteiset monimuoto-opinnot
Ajankohta: 23.8.2022-31.7.2023. Orientaatiopäivät ovat viikolla 34 (lähipäivät 23. ja 24.8.). Orientaatiopäiville voit osallistua joko kampuksella tai verkossa.
Koulutuspaikka: Xamk, Savonlinnan kampus, Savonniemenkatu 6, 57100 Savonlinna

Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Sairaanhoitaja (AMK)

Ilmoittautumisaika: Sitova ilmoittautuminen. Ilmoittautuminen on avoinna 23.5.-31.7.2022.
Hinta: 175,00 / lukukausi, yhteensä 350,00 / vuosi, laskutus lukukausittain. Lisätietoa maksuista löydät täältä.
Paikkamäärä: 10

Huomaathan, että Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopintoihin.

Tavoitteet:  
Polkuopintojen tavoitteena on suorittaa yhden lukuvuoden aikana 50 opintopistettä koulutukseen sisältyviä ydinopintoja. Suorittamalla vähintään 50 op em. opintoja sinulla on oikeus hakea tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen koulutukseen avoimen väylän haussa.

Sisältö: 
Koulutuksen sisällöt ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun sairaanhoitajakoulutuksen opetussuunnitelman mukaiset. Opetussuunnitelman pohjalta opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon opiskelijan aikaisempi osaaminen. Suorittamasi opinnot luetaan myöhemmin hyväksi osana tutkintoa.

Verkko-opiskelussa teoriaopinnot toteutetaan kokonaan verkossa. Verkossa opiskelu vaatii sinulta vahvaa motivaatiota, aktiivisuutta ja itsenäistä työskentelyä. Opiskelet Learn, AC ja Teams oppimisympäristöissä opettajan ohjauksessa, itsenäisesti sekä pienryhmissä. Verkko-opiskelu on verrattavissa lähiopetuksen työmäärään. 

Opintojen aloitus on viikolla 34 (23.-24.8.). Orientaatiopäiville voit osallistua joko kampuksella tai verkossa. Huom! Orientaatiopäiviin osallistuminen on tärkeää, jotta pääset hyvin alkuun opinnoissasi.

Rokotuksista: 
Hakijan on tärkeää ottaa huomioon, että Tartuntatautilain (1227/2016) § 48 mukaan kaikilta sosiaali- ja terveysalan opiskelijoilta vaaditaan rokotussuoja tarttuvia tauteja vastaan. Tämä edellyttää myös kausi-influenssarokotusten ottamista vuosittain. 

Mikäli opiskelijalla ei ole esittää todistusta omasta suojastaan tai hän kieltäytyy ottamasta rokotuksia, se estää opintoihin kuuluvan ohjatun harjoittelun suorittamisen useimmissa sosiaali- ja terveysalan yksiköissä. Tämä voi tarkoittaa sitä, että opiskelija ei voi suorittaa kaikki tutkintoon kuuluvia pakollisia opintoja eikä valmistua hakukohteena olevaan ammattiin. 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Koulutusvastaava Tiina Lybeck, etunimi.sukunimi@xamk.fi

Sairaanhoitaja (AMK) tutkinto-opinnoista lisätietoa tästä.

Tutustu opetussuunnitelmaan tästä.

BYOD – Bring Your Own Device
Xamkin opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden käyttöä (esim. kannettavia tietokoneita). Lue lisää täältä.

Opiskelujen aikaiset tuet:
Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. Tukea opiskeluun voi saada myös Työllisyysrahastosta.

Polulta tutkintoon:
1. Polkuopintojen aikana sinulla on mahdollisuus hakea valtakunnallisessa syksyn tai kevään yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi, mikäli täytät ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavat pääsyvaatimukset.

2. Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea myös avoimessa AMK:ssa suorittamiesi opintopisteiden perusteella kaksi kertaa vuodessa avoimen väylän haussa.

Ilmoittautuminen:
Polkuopintoihin otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä ja tähän koulutukseen valitaan järjestyksessä ensimmäiset 10 hakukriteerit täyttävää. Polkuopintoja ei ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Peruutusehdot:
Ilmoittautuminen avoimen AMK:n polkuopintoihin on sitova. Ilmoittautumisen voi perua maksutta sähköpostitse (avoinamk@xamk.fi) 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen sinulta peritään lukukausimaksu. Mikäli koulutus on jo alkanut eikä perumista ole tehty määräaikaan mennessä, joudumme perimään ko. koulutuksen hinnan. 
Huom! Maksuttoman peruutuksen aikataulu poikkeaa muiden syksyllä alkavien polkuopintojen peruutusaikataulusta.

Lisätietoja:

 • polkuopinnoista yleisesti: Heidi Väisänen,
  puh. 050 312 5090, heidi.vaisanen@xamk.fi
 • ilmoittautumisesta: avoinamk@xamk.fi tai Evangelia Antzaka,
  puh. 050 472 8993, evangelia.antzaka@xamk.fi  
 • koulutuksen sisällöstä: Tiina Lybeck, tiina.lybeck@xamk.fi  

Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Tarkista myös postilaatikkosi roskaposti-kansio! 

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua. 

Muutokset ovat mahdollisia. 

 

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää