Laajuus: keskimäärin 60 opintopistettä, 1. lukuvuosi, monimuoto-opinnot
Ajankohta: 31.8.2023-31.7.2024
Koulutuspaikka: Xamk, Mikkelin kampus, Patteristonkatu 3, Mikkeli

Edeltävyysehto: ei edeltävyysehtoja 
Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Insinööri (AMK), Ympäristöteknologia

Ilmoittautumisaika: Sitova ilmoittautuminen. Ilmoittautumislomake avautuu ke 2.8.2023 klo 9, ilmoittautuminen on avoinna 2.-8.8.2023.

Paikkamäärä: 5

Hinta: 175,00 / lukukausi, yhteensä 350,00 / vuosi, laskutus lukukausittain. Lisätietoa maksuista löydät täältä. Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi.

Huomaathan, että Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopintoihin. 

 

Tavoitteet:
Polkuopintojen tavoitteena on suorittaa yhden lukuvuoden aikana keskimäärin 60 opintopistettä koulutukseen sisältyviä ydinopintoja. Sinulla on oikeus hakea tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen koulutukseen, kun olet suorittanut 50 op polkuopintoja. 

Koulutuksen profiileina ovat asumisterveys, ympäristöterveys sekä ympäristön seuranta ja näytteenotto.

Asumis- ja rakennusterveyden edistämisen tavoitteena on saada aikaan terveellisiä rakennuksia ja vähentää haitallisia terveysvaikutuksia. Ympäristöteknologian koulutuksessa perehdytään sisäilmaan liittyviin kysymyksiin ja terveysvaikutuksiin sekä sisäilmaongelmien selvittämiseen.

Ympäristöterveyden päätavoitteena on turvata ihmisille terveellinen elinympäristö, ja opintojesi aikana perehdyt ihmisen terveyteen vaikuttaviin ympäristötekijöihin. Elinympäristössä esiintyviä terveyshaittoja tunnistetaan, ehkäistään ja poistetaan, jotta voidaan turvata ihmisille terve elinympäristö.

Ympäristön seurannan avulla pyritään selvittämään ihmisen toiminnan aiheuttamia ympäristömuutoksia. Seurantatuloksia voidaan hyödyntää päätöksenteossa ja erilaisissa tutkimus- ja kehittämishankkeissa. Koulutuksen aikana opit tuntemaan ympäristön seurannassa käytettäviä menetelmiä, ottamaan ja analysoimaan erilaisia ympäristönäytteitä. Opit käyttämään mitattua dataa osana malleja ja arvioimaan ympäristö- ja terveysriskejä useista lähteistä tulevan tiedon perusteella.

Sisältö ja toteutus:
Koulutuksen sisällöt ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman mukaiset. Opetussuunnitelman pohjalta opiskelijalle voidaan tehdä henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS), jossa otetaan huomioon mm. opiskelijan aiemmat opinnot, omat toiveet ja tavoitteet. Polkuopinnoissa aiempia opintoja ei voi hyväksilukea, mutta mikäli saat tutkinto-opiskelijan paikan, suorittamasi opinnot voidaan hyväksyä osaksi tutkintoa. 

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmässä.

Ympäristöteknologian monimuotokoulutus koostuu sekä lähipäivistä että itsenäisestä työskentelystä. Lähiopetuksen osuus on n. 20 %. Valtaosa opinnoista tehdään omalla ajalla erilaisten oppimista tukevien tehtävien kautta. Lähijaksoja on pääsääntöisesti 2 kertaa kuukaudessa (torstaista klo 12:30 alkaen – lauantaihin klo 16:00). Lauantaisin opetus on verkossa. Lukujärjestykset syksyn osalta julkaistaan ennen opintojen alkua.
 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Koulutusvastaava Tuula Kettunen, p. 040 842 0502, tuula.kettunen@xamk.fi

Tutkinto-opinnoista lisätietoa tästä. 
Tutustu opetussuunnitelmaan tästä

 

Ilmoittautuminen
Polkuopintoihin otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittaudut useammalle polulle, ensisijaiseksi toiveeksesi katsotaan se polku, johon ilmoittaudut ensimmäisenä. Polkuopintoja ei ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Peruutusehdot
Ilmoittautuminen avoimen AMKin polkuopintoihin on sitova. Voit perua polkuopiskelupaikkasi maksutta 13.8.2023 mennessä. Tämän jälkeen sinulta peritään lukukausimaksu. Mikäli et ota paikkaa vastaan, ilmoita siitä välittömästi avoimen AMKin toimistoon sähköpostilla avoinamk@xamk.fi, jotta voimme antaa paikkasi seuraavalle.

BYOD – Bring Your Own Device
Xamkin opiskelijoilta edellytetään oman kannettavan tietokoneen käyttöä. Koulun tarjoamat ohjelmat ovat Windows-yhteensopivia. Lue lisää täältä.

Opiskelujen aikaiset tuet
Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. Tukea opiskeluun voi saada myös Työllisyysrahastosta.

Polulta tutkintoon
1. Polkuopintojen aikana sinulla on mahdollisuus hakea valtakunnallisessa syksyn tai kevään yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi, mikäli täytät ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavat pääsyvaatimukset.

2. Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea myös avoimessa AMKissa suorittamiesi opintopisteiden perusteella kaksi kertaa vuodessa avoimen väylän haussa.

Ilmoittautumisesta ja polkuopinnoista yleisesti
Avoimen AMKin toimisto, Janika Korento, puh. 050 340 7160, janika.korento@xamk.fi.

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua.

Muutokset ovat mahdollisia.

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää