Edeltävyysehto***: Pohjakoulutusvaatimuksena on matkailu-, ravitsemis- ja talousalan korkeakoulututkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto. Tarvittava todistus tulee liittää ilmoittautumislomakkeelle.

Laajuus: 30 opintopistettä, 1 lukuvuosi, monimuoto-opinnot
Ajankohta: 24.8.2023 – 31.07.2024
Koulutuspaikka: Xamk, Mikkelin kampus, Patteristonkatu 3, Mikkeli

Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Restonomi (YAMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta

Ilmoittautumisaika: Sitova ilmoittautuminen. Ilmoittautumislomake avautuu ke 2.8.2023 klo 9, ilmoittautuminen on avoinna 2.-8.8.2023.

Paikkamäärä: 10

Hinta: 175,00 / lukukausi, yhteensä 350,00 / vuosi, laskutus lukukausittain. Lisätietoa maksuista löydät täältä. Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi.

Huomaathan, että Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopintoihin. 

 

Tavoitteet: 

Polkuopintojen tavoitteena on suorittaa yhden lukuvuoden aikana 30 opintopistettä koulutukseen sisältyviä ydinopintoja, mikä oikeuttaa hakemaan tutkinto-opiskelijaksi ao. koulutukseen.  

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksessa kehität matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan, prosessien ja johtamisen asiantuntijuuttasi. Tavoitteena on, että ymmärrät kannattavuuden, vastuullisuuden, innovatiivisuuden ja elämyksellisyyden ulottuvuudet ja osaat soveltaa ymmärrystäsi käytännössä. Osaat hyödyntää uusinta teknologiaa ja digitaalisuutta omalla allasi. Syvennät myös kansainvälisyysosaamistasi ja laajennat näkökulmiasi monialaisissa opinnoissa. 

Sisältö ja toteutus:

Koulutuksen sisällöt ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman mukaiset. Suoritettavien opintopisteiden määrä selviää HOPS-keskustelussa opintojen alussa. Opetussuunnitelman pohjalta jokaiselle opiskelijalle voidaan tehdä henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon opiskelijan omat tavoitteet. Suorittamasi opinnot luetaan myöhemmin hyväksi osana tutkintoa.  

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmässä. Opinnot sisältävät lähi- ja verkko-opiskelua sekä itsenäisiä tehtäviä. Syksyllä 2021 alkavan koulutuksen ydinopintojen lähipäivät ovat Mikkelin kampuksella torstaisin ja perjantaisin. 

Lähiopetusta on pääsääntöisesti kaksi päivää kerran kuukaudessa. Opetukseen mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä, lähipäivät järjestetään hybridiopetuksena. Koulutuksen ydinosaamisen lähiopetuspäivät syyslukukaudella 2023:  

  • 24.8. klo 9:00-   Orientaatio opintoihin 
  • 25.8, 28.-29.9 Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön analyysi, 5 op, 
  • 19.-20.10, 1.12. Asiakaskokemuksen tutkiminen ja kehittäminen, 5 op 
  • 9.-10.11., 30.11. Future challenges in hospitality services, 5 op 

Ydinosaamisen lisäksi valitset täydentäviä opintoja ammattikorkeakoulun kaikille YAMK-opiskelijoille tarkoitetusta opintovalikoimasta. Täydentävien opintojen aikataulutuksen saat heti opintojen alkaessa. 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:

Koulutusvastaava Marjut Kasper, p. 040 572 0474, marjut.kasper@xamk.fi 

Tutkinto-opinnoista lisätietoa tästä.

Linkit opetussuunnitelmaan https://opinto-opas.xamk.fi/2676/fi/55/162847/1550

Ilmoittautuminen
Polkuopintoihin otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittaudut useammalle polulle, ensisijaiseksi toiveeksesi katsotaan se polku, johon ilmoittaudut ensimmäisenä. Polkuopintoja ei ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Peruutusehdot
Ilmoittautuminen avoimen AMKin polkuopintoihin on sitova. Voit perua polkuopiskelupaikkasi maksutta 13.8.2023 mennessä. Tämän jälkeen sinulta peritään lukukausimaksu. Mikäli et ota paikkaa vastaan, ilmoita siitä välittömästi avoimen AMKin toimistoon sähköpostilla avoinamk@xamk.fi, jotta voimme antaa paikkasi seuraavalle.

BYOD – Bring Your Own Device
Xamkin opiskelijoilta edellytetään oman kannettavan tietokoneen käyttöä. Koulun tarjoamat ohjelmat ovat Windows-yhteensopivia. Lue lisää täältä.

Opiskelujen aikaiset tuet
Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. Tukea opiskeluun voi saada myös Työllisyysrahastosta.

Polulta tutkintoon
1. Polkuopintojen aikana sinulla on mahdollisuus hakea valtakunnallisessa syksyn tai kevään yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi, mikäli täytät ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavat pääsyvaatimukset.

2. Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea myös avoimessa AMKissa suorittamiesi opintopisteiden perusteella kaksi kertaa vuodessa avoimen väylän haussa.

Ilmoittautumisesta ja polkuopinnoista yleisesti
Avoimen AMKin toimisto, Tiina Valjakka, puh. 040 6319828, tiina.valjakka@xamk.fi.

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua.

Muutokset ovat mahdollisia.

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää