Laajuus: 60 opintopistettä, 1. lukuvuosi, verkko-opinnot
Ajankohta: 1.9.2023 – 10.5.2024
Koulutuspaikka: Xamk, verkko-opinnot

Edeltävyysehto: ei edeltävyysehtoja 
Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Tradenomi (AMK), data-analytiikka

Ilmoittautumisaika: Sitova ilmoittautuminen. Ilmoittautumislomake avautuu ke 2.8.2023 klo 9, ilmoittautuminen on avoinna 2.-8.8.2023.

Paikkamäärä: 10

Hinta: 175,00 / lukukausi, yhteensä 350,00 / vuosi, laskutus lukukausittain. Lisätietoa maksuista löydät täältä. Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi.

Huomaathan, että Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopintoihin. 

 

Tavoitteet:
Polkuopintojen tavoitteena on suorittaa yhden lukuvuoden aikana 60 opintopistettä koulutukseen sisältyviä ydinopintoja. Suorittamalla vähintään 50 op em. opintoja sinulla on oikeus hakea tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen koulutukseen.

Data-analytiikan koulutuksessa yhdistyvät liiketalouden, data-analytiikan sekä tiedon esittämisen opinnot. Koulutuksessa opit, kuinka liiketoimintaa ohjataan tiedon avulla ja saat tietoja ja taitoja uudentyyppisen uran luomiseen. Osa opetuksesta on englanniksi, joten opit käytännön kielitaitoa jo opintojesi aikana. Koulutus perustuu liiketalouden perusosaamiselle, mutta keskeistä koulutuksessa ovat datan käsittelyyn ja esittämiseen liittyvät taidot.

Sisältö:
Koulutuksen sisällöt ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun data-analytiikan tradenomikoulutuksen opetussuunnitelman mukaiset. Suorittamasi opinnot luetaan myöhemmin hyväksi osana tutkintoa.

Opiskelet liiketoimintaa sekä data-analytiikan ja tiedon viestimisen sekä visualisoinnin tietoja ja taitoja monipuolisesti hankkeiden, yritysyhteistyön, pienryhmätyöskentelyn, itseopiskelun ja asiantuntijaluentojen avulla.

Ensimmäisen vuoden opiskeltavia kokonaisuuksia ovat mm.

  • Data-yrittäjyyden perusteet (Yritystoiminta ja yrittäjyys, Johdanto data-analytiikkaan ja Viestintätaidot)
  • Data-analytiikan perustaidot (Data-analytiikan matematiikka, Työvälineohjelmat ja Ammattienglanti)
  • Data-analytiikan menetelmäosaaminen (Projektiosaaminen, Asiakaslähtöinen markkinointi ja Tutkimus- ja kehittämisosaaminen)
  • Yhteiskunta ja data (Ajankohtaiset kysymykset ja datavaikuttaminen, Verkko- ja some-analytiikka, BI-työkalut)

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmässä.

Toteutustapa:
Liveluentoja järjestetään verkossa aina perjantaisin pääsääntöisesti klo 9–16. Joinain perjantaina päivän lopuksi pidetään opinto- ja urasuunnittelun tunnit kello 16.10–17.40. Tämänhetkisessä suunnitelmassa syksyllä on opetusta 13 perjantaina, joista neljässä päivä jatkuu 17.40 saakka. Keväällä on opetusta 11 perjantaina. Liveluennoilla ei ole osallistumisvelvoitetta, mutta osallistuminen on omien opintojesi sujuvan etenemisen kannalta oleellista. Varaa siis perjantaipäivät opiskeluun ja mahdollista osallistuminen (ei pelkkä kuuntelu). Kaikkia luentoja ei voida tallentaa myöhemmin katsottavaksi.

Opintojen suorittaminen:
Osa opintojaksoista on suoritettavissa täysin itsenäisesti. Joissain opintojaksoissa on myös ryhmätöitä, jotka vaativat kommunikointia ja kalenterien yhteensovittamista ryhmän jäsenten kanssa.

Opintojaksojen suorittaminen tapahtuu oppimistehtävillä ja tenteillä. Liveluennoilla käydään läpi asioita, joita tarvitset oppimistehtävien suorittamiseksi. Opettajalla ei ole mahdollisuutta opettaa luennoilla läpikäytyjä asioita uudelleen yksittäisille opiskelijoille, vaan oletuksena on, että osallistut liveluennoille. Osallistu etenkin ensimmäiseen verkkokontaktipäivään, jotta saat selvyyden opintojaksolla vaadittavista suoritteista ja muista käytännön järjestelyistä.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Lehtori Jarkko Ansamäki, jarkko.ansamaki@xamk.fi, p. 044 702 8762

Tutkinto-opinnoista lisätietoa tästä.

Tutustu opetussuunnitelmaan tästä.

Ilmoittautuminen
Polkuopintoihin otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittaudut useammalle polulle, ensisijaiseksi toiveeksesi katsotaan se polku, johon ilmoittaudut ensimmäisenä. Polkuopintoja ei ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Peruutusehdot
Ilmoittautuminen avoimen AMKin polkuopintoihin on sitova. Voit perua polkuopiskelupaikkasi maksutta 13.8.2023 mennessä. Tämän jälkeen sinulta peritään lukukausimaksu. Mikäli et ota paikkaa vastaan, ilmoita siitä välittömästi avoimen AMKin toimistoon sähköpostilla avoinamk@xamk.fi, jotta voimme antaa paikkasi seuraavalle.

BYOD – Bring Your Own Device
Xamkin opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden käyttöä (esim. kannettavia tietokoneita). Lue lisää täältä.

Opiskelujen aikaiset tuet
Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. Tukea opiskeluun voi saada myös Työllisyysrahastosta.

Polulta tutkintoon
1. Polkuopintojen aikana sinulla on mahdollisuus hakea valtakunnallisessa syksyn tai kevään yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi, mikäli täytät ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavat pääsyvaatimukset.

2. Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea myös avoimessa AMKissa suorittamiesi opintopisteiden perusteella kaksi kertaa vuodessa avoimen väylän haussa.

Ilmoittautumisesta ja polkuopinnoista yleisesti
Avoimen AMKin toimisto, avoinamk@xamk.fi tai leena.parviainen@xamk.fi

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua.

Muutokset ovat mahdollisia.

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää