Laajuus: 60 opintopistettä, 1. lukuvuosi, monimuoto-opinnot
Ajankohta: 28.8.2023 – 31.5.2024
Koulutuspaikka: Ensimmäinen vuosi opiskellaan verkossa. Verkkoluennot sijoittuvat arkipäiviin ma-pe klo 8–18 välille.  
Toinen opiskeluvuosi on pääosin verkossa tapahtuvaa opiskelua. Toisena opiskeluvuotena ainoastaan kaksi opintojaksoa toteutetaan päiväopiskeluna Mikkelissä Saimaa Stadiumilla sijaitsevalla Active Life Lab -ympäristössä.
3. opiskeluvuosi opiskellaan täysin verkossa.

Edeltävyysehto: ei edeltävyysehtoja 
Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Tradenomi (AMK), hyvinvointiliiketoiminnan johtaminen

Ilmoittautumisaika: Sitova ilmoittautuminen. Ilmoittautumislomake avautuu ke 2.8.2023 klo 9, ilmoittautuminen on avoinna 2.-8.8.2023.

Paikkamäärä: 10

Hinta: 175,00 / lukukausi, yhteensä 350,00 / vuosi, laskutus lukukausittain. Lisätietoa maksuista löydät täältä. Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi.

Huomaathan, että Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopintoihin. 

 

Tavoitteet:
Polkuopintojen tavoitteena on suorittaa yhden lukuvuoden aikana keskimäärin 60 opintopistettä koulutukseen sisältyviä ydinopintoja. Sinulla on oikeus hakea tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen koulutukseen, kun olet suorittanut 50 op polkuopintoja. Polkuopinnoista enintään 10 op voi olla polun aikana suoritettua alakohtaista harjoittelua.

Polkuopinnot tarjoavat sinulle mahdollisuuden suorittaa Tradenomi (AMK), Hyvinvointiliiketoiminnan johtaminen -tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnot. Polkuopiskelijana statuksesi on avoimen amk:n opiskelija ja opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä.

Hyvinvointiliiketoiminnan johtaminen -koulutuksessa opiskelet kuinka hyvinvointia ja terveyttä mitataan huipputeknologiaa hyödyntämällä. Opit myös, kuinka tätä tietoa käytetään hyvinvointipalveluiden kehittämisessä, tuottamisessa ja hankkimisessa. Opinnoissa keskeistä on liiketoiminnallinen näkökulma. Opit hyödyntämään hyvinvointia ja terveyttä edistävää teknologiaa liiketalouden toimintaympäristössä toimitpa valmistuttuasi alalla yrittäjänä tai asiantuntijana.

Sisältö ja toteutus:
Koulutuksen sisällöt ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman mukaiset. Suoritettavien opintopisteiden määrä selviää HOPS-keskustelussa opintojen alussa. Opetussuunnitelman pohjalta jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon opiskelijan omat tavoitteet. Suorittamasi opinnot luetaan myöhemmin hyväksi osana tutkintoa.

Koulutus toteutetaan päivä-/verkko-opintoina tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmässä. Ensimmäinen vuosi opiskellaan kokonaan verkossa siten, että luennot järjestetään arkena joka päivä pääasiassa klo 8–18 välisenä aikana. Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana opit hyvinvoinnin mittaamisen perusteet ja liiketoiminnan ydintiedot ja -taidot hyvinvoinnin toimialalla. Jos jatkat polkuopiskelijana toiselle vuodelle, tai haet paikkaa tutkinto-opiskelijana, toinen opiskeluvuosi on pääosin verkossa tapahtuvaa opiskelua. Toisena opiskeluvuonna ainoastaan kaksi opintojaksoa toteutetaan päiväopiskeluna Mikkelissä Saimaa Stadiumilla sijaitsevalla Active Life Lab -ympäristössä. Kolmas vuosi opiskellaan täysin verkossa. Koulutuksen opetuskielenä on suomi.

Opiskeltavia kokonaisuuksia ovat mm.:

  • hyvinvointiliiketoiminta
  • hyvinvointialan toimintaympäristöt
  • hyvinvoinnin mittaaminen ja hyvinvointikäyttäytyminen
  • hyvinvointipalvelujen kehittäminen
  • asiantuntijuus hyvinvointialalla
  • yrityksen johtaminen

Lukujärjestykset syksyn osalta julkaistaan ennen opintojen alkua.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Marjaana Roponen, marjaana.roponen@xamk.fi, p. 040 660 9975

Tutkinto-opinnoista lisätietoa tästä.

Tutustu opetussuunnitelmaan tästä.

Ilmoittautuminen
Polkuopintoihin otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittaudut useammalle polulle, ensisijaiseksi toiveeksesi katsotaan se polku, johon ilmoittaudut ensimmäisenä. Polkuopintoja ei ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Peruutusehdot
Ilmoittautuminen avoimen AMKin polkuopintoihin on sitova. Voit perua polkuopiskelupaikkasi maksutta 13.8.2023 mennessä. Tämän jälkeen sinulta peritään lukukausimaksu. Mikäli et ota paikkaa vastaan, ilmoita siitä välittömästi avoimen AMKin toimistoon sähköpostilla avoinamk@xamk.fi, jotta voimme antaa paikkasi seuraavalle.

BYOD – Bring Your Own Device
Xamkin opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden käyttöä (esim. kannettavia tietokoneita). Lue lisää täältä.

Opiskelujen aikaiset tuet
Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. Tukea opiskeluun voi saada myös Työllisyysrahastosta.

Polulta tutkintoon
1. Polkuopintojen aikana sinulla on mahdollisuus hakea valtakunnallisessa syksyn tai kevään yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi, mikäli täytät ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavat pääsyvaatimukset.

2. Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea myös avoimessa AMKissa suorittamiesi opintopisteiden perusteella kaksi kertaa vuodessa avoimen väylän haussa.

Ilmoittautumisesta ja polkuopinnoista yleisesti
Avoimen AMKin toimisto, avoinamk@xamk.fi tai leena.parviainen@xamk.fi

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua.

Muutokset ovat mahdollisia.

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää