Edeltävyysehto***: Pohjakoulutusvaatimuksena ensihoitaja (AMK), fysioterapeutti (AMK), geronomi (AMK), jalkaterapeutti (AMK), liikunnanohjaaja (AMK), naprapaatti (AMK), sairaanhoitaja (AMK), sosionomi (AMK), terveydenhoitaja (AMK) -tutkinto tai Suomessa suoritettu edellä mainittuja tutkintoja vastaava opistoasteen tutkinto.

Laajuus: Keskimäärin 30 opintopistettä, 1 lukuvuosi, monimuoto-opinnot
Ajankohta: 29.8.2024 – 31.7.2025
Koulutuspaikka: Xamk, Savonlinnan kampus, Savonniemenkatu 6, Savonlinna

Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa:

 • ensihoitaja (ylempi AMK)
 • fysioterapeutti (ylempi AMK)
 • geronomi (ylempi AMK)
 • jalkaterapeutti (ylempi AMK)
 • liikunnanohjaaja (ylempi AMK)
 • naprapaatti (ylempi AMK)
 • sairaanhoitaja (ylempi AMK)
 • sosionomi (ylempi AMK)
 • terveydenhoitaja (ylempi AMK)

Ilmoittautumisaika: Sitova ilmoittautuminen. Ilmoittautumislomake avautuu pe 2.8.2024 klo 9, ilmoittautuminen on avoinna 2.-8.8.2024.

Paikkamäärä: 5

Hinta: 250 € / lukukausi, yhteensä 500 € / vuosi, laskutus lukukausittain. Lisätietoa maksuista löydät täältä. Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi.

Huomioithan, että ilmoittautuminen Xamk Pulsen opintoihin on sitova eikä opiskelupaikan maksuton peruminen ole mahdollista. Saatuasi opiskelupaikan sinulta laskutetaan lukukausimaksu aina lukukausien alussa.

Jos et kuitenkaan aloita opintoja tai keskeytät opinnot myöhemmin, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut koulutukseen sisältyviltä opintojaksoilta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneistä opinnoista. Mikäli keskeytät lukukauden aikana, lukukausimaksu peritään ja keskeyttämistä seuraavien lukukausien maksut peruuntuvat. Peruminen/keskeyttäminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.

Huomaathan, että Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopintoihin. 

 

Tavoitteet:
Polkuopintojen tavoitteena on suorittaa yhden lukuvuoden aikana 30 opintopistettä koulutukseen sisältyviä ydinopintoja, mikä oikeuttaa hakemaan tutkinto-opiskelijaksi ao. koulutukseen.

Sisältö ja toteutus:

Koulutuksen sisällöt ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman mukaiset. Opetussuunnitelman pohjalta jokaiselle opiskelijalle voidaan tehdä henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon opiskelijan omat toiveet ja tavoitteet. Suorittamasi opinnot luetaan myöhemmin hyväksi osana tutkintoa. Koulutus toteutetaan tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmässä. 

Opinnot toteutetaan pääosin verkossa. Opintojen alussa ensimmäiset kaksi aloituspäivää toteutetaan lähiopetuksena Savonlinnan kampuksella.

Syksyllä 2024 alkavat opinnot alkavat lähiopetuspäivillä Savonlinnan kampuksella, jolloin verkostoidut ryhmäsi muiden opiskelijoiden kanssa ja orientoidut yamk-opiskeluun. Opinnot jatkuvat verkossa TEAMS-ympäristössä siten, että joka kuukausi on kaksi lähiopetuspäivää.

Opetuspäivät syksyllä 2024:

 • to 29.8.– pe 30.8.2024 – Lähipäivät Savonlinnan kampuksella
 • ti 24.9.– ke 25.9.2024 – Lähipäivien opetus toteutetaan verkossa TEAMS-ympäristössä
 • ti 15.10.– ke 16.10.2024 – Lähipäivien opetus toteutetaan verkossa TEAMS-ympäristössä
 • to 21.11.– pe 22.11.2024 – Lähipäivien opetus toteutetaan verkossa TEAMS-ympäristössä
 • ma 9.12.– ti 10.12.2024 – Lähipäivien opetus toteutetaan verkossa TEAMS-ympäristössä

Verkossa tapahtuva opiskelu voi sisältää verkkoluentoja, seminaarityyppisiä tapaamisia ja aikataulutettua verkkotyöskentelyä, kuten webinaareja ja verkkoseminaareja.

Esimerkki ensimmäisen lukukauden opiskelusta:

 • Ydinopintoja 15 op (1 op vastaa 27 tunnin työmäärää), opinnäytetyön ideointi sekä täydentäviä Master School -opintoja 5 op.
 • 15 opintopisteen teoriaopintojen suorittaminen lukukauden aikana tarkoittaa opiskelijan työnä 405 tuntia. On tärkeää varata opiskelulle riittävästi aikaa viikoittain.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä antaa yliopettaja Tarja Turtiainen, tarja.turtiainen@xamk.fi

Tutkinto-opinnoista lisätietoa tästä

Tutustu opetussuunnitelmaan tästä

Ilmoittautuminen
Polkuopintoihin otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittaudut useammalle polulle, ensisijaiseksi toiveeksesi katsotaan se polku, johon ilmoittaudut ensimmäisenä. Polkuopintoja ei ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Perumisehdot

Huomioithan, että ilmoittautuminen Xamk Pulsen opintoihin on sitova eikä opiskelupaikan maksuton peruminen ole mahdollista. Saatuasi opiskelupaikan sinulta laskutetaan lukukausimaksu aina lukukausien alussa.

Jos et kuitenkaan aloita opintoja tai keskeytät opinnot myöhemmin, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut koulutukseen sisältyviltä opintojaksoilta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneistä opinnoista. Mikäli keskeytät lukukauden aikana, lukukausimaksu peritään ja keskeyttämistä seuraavien lukukausien maksut peruuntuvat. Peruminen/keskeyttäminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.

BYOD – Bring Your Own Device
Xamkin opiskelijoilta edellytetään oman kannettavan tietokoneen käyttöä. Koulun tarjoamat ohjelmat ovat Windows-yhteensopivia. Lue lisää täältä.

Opiskelujen aikaiset tuet
Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. 

Polulta tutkintoon
1. Polkuopintojen aikana sinulla on mahdollisuus hakea valtakunnallisessa syksyn tai kevään yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi, mikäli täytät ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavat pääsyvaatimukset.

2. Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea myös avoimessa AMKissa suorittamiesi opintopisteiden perusteella kaksi kertaa vuodessa avoimen väylän haussa.

Ilmoittautumisesta ja polkuopinnoista yleisesti
Xamk Pulse avoimen AMKin toimisto, Tiina Valjakka, puh. 040 631 9828, avoinamk@xamk.fi.

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua.

Muutokset ovat mahdollisia.

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää