Laajuus: 60 opintopistettä, 1 lukuvuosi
Ajankohta: 26.8.2024 – 31.7.2025
Koulutuspaikka: Xamk, Mikkelin kampus, Patteristonkatu 3, Mikkeli

Edeltävyysehto: Ei edeltävyysehtoja
Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Tradenomi (AMK), liiketalous

Opinnot ovat suomen kielellä. Opinnoissa pärjätäksesi, sinulla tulisi olla vähintään B2-tason kielitaito. Voit käydä testaamassa suomen kielen taitosi esimerkiksi Dialang-kielitestin avulla.

Ilmoittautumisaika: Sitova ilmoittautuminen. Ilmoittautumislomake avautuu pe 2.8.2024 klo 9.00. Ilmoittautuminen on avoinna 2.-8.8.2024.

Paikkamäärä: 10

Hinta: 230 € / lukukausi, yhteensä 460 € / vuosi, laskutus lukukausittain. Lisätietoa maksuista löydät täältä.

Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi.

Huomaathan, että Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopintoihin. 

Huomioithan, että ilmoittautuminen Xamk Pulsen opintoihin on sitova eikä opiskelupaikan maksuton peruminen ole mahdollista. Saatuasi opiskelupaikan sinulta laskutetaan lukukausimaksu aina lukukausien alussa.

Jos et kuitenkaan aloita opintoja tai keskeytät opinnot myöhemmin, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut koulutukseen sisältyviltä opintojaksoilta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneistä opinnoista. Mikäli keskeytät lukukauden aikana, lukukausimaksu peritään ja keskeyttämistä seuraavien lukukausien maksut peruuntuvat. Peruminen/keskeyttäminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.

Tavoitteet:
Polkuopintojen tavoitteena on suorittaa yhden lukuvuoden aikana 60 opintopistettä koulutukseen sisältyviä ydinopintoja. Suorittamalla vähintään 50 op em. opintoja sinulla on oikeus hakea tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen koulutukseen.

Tradenomi (AMK), liiketalous -tutkinto avaa sinulle ovia monipuolisiin asiantuntija-, kehittämis- ja esimiestehtäviin. Koulutuksessa saat myös tietoja ja taitoja yrittäjänä toimimiseen. Opit, miten yritys toimii kannattavasti ja tuloksellisesti. Osaat myydä ja markkinoida. Osaat myös johtaa projekteja ja ihmisiä sekä tiedät, miten toimintaa kehitetään.

Sisältö ja toteutus:
Koulutuksen sisällöt ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman mukaiset. Suoritettavien opintopisteiden määrä selviää HOPS-keskustelussa opintojen alussa. Opetussuunnitelman pohjalta opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon opiskelijan tavoitteet. Suorittamasi opinnot luetaan myöhemmin hyväksi osana tutkintoa.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmässä. Koulutukseen sisältyy verkko-opiskelua, itsenäistä opiskelua ja pienryhmätyöskentelyä.Lähiopetuspäivinä on oltava paikan päällä kampuksella, joten opintoja ei ole mahdollista suorittaa kokonaisuudessaan verkossa. Opintoihin sisältyy myös kalenteroituja etäopetustapaamisia, joissa opiskelijoiden tulee myös olla paikalla, jotta opinnot edistyvät aikataulun mukaisesti.

Syksyn 2024 opintojaksojen lähiopetuksen ajankohdat Mikkelin kampuksella:

 • Opintojen aloituspäivät 26.–27.8.2024 klo 9–16
 • 1. periodin opintojaksojen (asiakaslähtöinen markkinointi, ideasta innovaatioon ja viestintätaidot) aloitustapaamiset 2.9.2024 klo 9–17.30
 • 1. periodin opintojaksojen päätöstapaamiset 14.10.2024 klo 9–17.30
 • 2. periodin opintojaksojen (yritystoiminta ja yrittäjyys, yrityksen talous ja työvälineohjelmat) aloitustapaamiset 28.10.2024 klo 9–17.30
 • 2. periodin opintojaksojen päätöstapaamiset 16.12.2024 klo 9–17.30

Syksyn 2024 opintojaksojen etäopetuksen ajankohdat:

 • 1. periodin opintojaksoilla klo 12.00–20.30 seuraavina päivinä: 9.9., 16.9., 23.9., 30.9. ja 7.10.
  • Opinto- ja urasuunnittelu lisäksi 7.10. klo 11.00–11.45
 • 2. periodin opintojaksoilla klo 12.00–20.30 seuraavina päivinä: 4.11., 18.11. ja 25.11.
 • 2. periodin opintojaksoilla klo 12.00–17.45 seuraavina päivänä: 11.11., 2.12. ja 9.12.
  • Opinto- ja urasuunnittelu lisäksi 11.11. ja 2.12. klo 11.00–11.45

Kevään 2025 aikataulut

 • Lähipäivien aikataulut ilmoitetaan opintojen alkaessa.
 • Keväällä seuraavat opintojaksot: Asiakasymmärrys ja asiakaskokemus, Kansantalous, Ammattienglanti, Talous- ja rahoitusmatematiikka, Kauppaoikeus, Toimitusketjun hallinta

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Lehtori Liisa Laitinen, liisa.laitinen@xamk.fi, p. 040 194 2984

Tutkinto-opinnoista lisätietoa tästä.

Tutustu opetussuunnitelmaan tästä.

 

Ilmoittautuminen:
Polkuopintoihin otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittaudut useammalle polulle, ensisijaiseksi toiveeksesi katsotaan se polku, johon ilmoittaudut ensimmäisenä. Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua. Polkuopintoja ei ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Perumisehdot:
Huomioithan, että ilmoittautuminen Xamk Pulsen opintoihin on sitova eikä opiskelupaikan maksuton peruminen ole mahdollista. Saatuasi opiskelupaikan sinulta laskutetaan lukukausimaksu aina lukukausien alussa.

Jos et kuitenkaan aloita opintoja tai keskeytät opinnot myöhemmin, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut koulutukseen sisältyviltä opintojaksoilta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneistä opinnoista. Mikäli keskeytät lukukauden aikana, lukukausimaksu peritään ja keskeyttämistä seuraavien lukukausien maksut peruuntuvat. Peruminen/keskeyttäminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.

BYOD – Bring Your Own Device:
Xamkin opiskelijoilta edellytetään oman kannettavan tietokoneen käyttöä. Koulun tarjoamat ohjelmat ovat Windows-yhteensopivia. Lue lisää täältä.

Opiskelujen aikaiset tuet:
Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. 

Polulta tutkintoon:
1. Polkuopintojen aikana sinulla on mahdollisuus hakea valtakunnallisessa syksyn tai kevään yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi, mikäli täytät ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavat pääsyvaatimukset.

2. Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea myös avoimessa AMKissa suorittamiesi opintopisteiden perusteella kaksi kertaa vuodessa avoimen väylän haussa
Polkuopinnot eivät automaattisesti takaa tutkinto-opiskelupaikkaa, vaan opiskelijat valitaan hakumenettelyn kautta kaksi kertaa vuodessa. Haussa painottuvat suoritettujen opintopisteiden määrä ja niiden keskiarvo.

Ilmoittautumisesta ja polkuopinnoista yleisesti:
Xamk Pulsen toimisto, avoinamk@xamk.fi tai leena.parviainen@xamk.fi

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua.

Muutokset ovat mahdollisia.

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää