Sosionomikoulutus lastensuojelun työkokemusta omaaville yhteisöpedagogeille

Oletko pohjakoulutukseltasi yhteisöpedagogi ja sinulla on työkokemusta lastensuojelusta? Haluaisitko päivittää koulutuksesi sosionomi (AMK) –tutkinnoksi? Xamk Pulse, Avoin AMK tarjoaa lastensuojelutyötä tällä hetkellä tai aiemmin tehneille yhteisöpedagogeille mahdollisuuden suorittaa sosionomin AMK-tutkinnon täydentävät opinnot. Opinnot alkavat syksyllä 2023. Opintojen kesto on 1,5-2 vuotta. Toteutuksessa voidaan hyväksilukea yhteisöpedagogitutkinnon lisäksi korkeakoulutasoisia sosiaalialan opintoja, joten opiskeluaika on yksilöllinen.

Ajankohta: 16.8.2023 – 31.7.2025 Opintojen kesto on 1,5-2 vuotta, aloitusinfo keskiviikkona 16.8.2023 klo 9-11 (Teams -yhteydellä)
Koulutuspaikka: Verkko-opinnot

Edeltävyysehto: yhteisöpedagogi (AMK) -tutkinnon suorittaneet, jotka ovat työskennelleet tai työskentelevät lastensuojelualalla ja tarvitsevat sosionomin AMK-tutkintoa
Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Sosionomi (AMK)

Hakuaika: Hakulomake avautuu ti 14.2.2023 klo 9.00, haku on avoinna 14.2.–30.4.2023.

Paikkamäärä: 30

Hinta: 175,00 / lukukausi, yhteensä 350,00 / vuosi, laskutus lukukausittain. Lisätietoa maksuista löydät täältä

Huomaathan, että Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua ko. opintoihin. 

 

Sisältö:

Polkuopinnot koostuvat seuraavista kokonaisuuksista:

 • Sosiaalialan työ ja tehtävät, 5 op
 • Sosiaaliturva ja lainsäädäntö, 5 op
 • Eettinen asiakastyö, 5 op
 • Seniori- ja vanhustyö, 5 op
 • Lastensuojelu, 5 op
 • Perhetyö, 5 op
 • Vammaistyö, 5 op
 • Yhteiskunnallinen ja sosiaalinen yrittäjyys, 3 op
 • Sosiaalialan kehittäminen, 5 op

Harjoittelu 25 op

 • Syventävät ammattikäytännöt, 15 op (Voidaan suorittaa myös näyttönä)
 • Johtaminen ja kehittäminen, 10 op (Pakollinen harjoittelu)

Edellä mainitut opinnot suoritettuasi voit hakea tutkinto-opiskelijaksi ilman pääsykoetta. Täyteen sosionomitutkintoon vaaditaan yhteisöpedagogitutkinnosta tulevien opintojen ja em. polkuopintojen lisäksi opinnäytetyö 15 op (voi aloittaa jo polkuopiskelijana tai voidaan joissakin tapauksissa korvata yhteisöpedagogitutkinnon työllä). Tutkintoon vaaditaan myös kieli-, sekä viestintäopintojen täydennys (2 op ammattiruotsi, 2 op ammattienglanti, 2 op viestintä – kaikki mahdollista suorittaa jo polulla).

Aikataulutettu verkko-opetus mahdollista ke-pe viikoilla 37, 45 ja 48 syksyllä 2023. Opintojen toteutus rakentuu verkkoluennoille ja niihin liittyville oppimistehtäville.

Toteutus:

Opinnot suoritetaan monimuoto- ja verkko-opintoina Xamkissa, aloituspäivä on verkko-opetuksena 16.8.2023. Osa opinnoista voidaan integroida omaan työhön lastensuojelussa. Opintojen sisältö ja toteutusajankohta suunnitellaan opintojen alussa osana opiskelijan henkilökohtaista opintosuunnitelmaa. Tutkintoon vaaditut ydinosaamisen opinnot (49 op) ja harjoittelu (25 op) suoritetaan avoimen AMKin opiskelijana.

Koulutukseen haku: Koulutukseen haetaan täyttämällä hakulomake. Lomakkeella kysytään henkilötietojen lisäksi työkokemuksestasi lastensuojelussa sekä motivaatiostasi hakeutua koulutukseen. Liitä hakemukseesi sähköisessä muodossa yhteisöpedagogikoulutuksen tutkintotodistus sekä työtodistuksesi, josta käy ilmi, että työskentelet tai olet työskennellyt lastensuojelussa.

Valinnasta ilmoittaminen: Koulutukseen valitaan 30 ensimmäistä hakukriteerit täyttävää henkilöä. Koulutukseen valituille ilmoitetaan sähköpostitse 12.5.2023 mennessä.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä: koulutusvastaava Mauno Saksio, etunimi.sukunimi@xamk.fi, 040 842 0632

Ilmoittautumisen voi perua maksutta 28.5.2023 asti. Mikäli perumista ei ole tehty määräaikaan mennessä, joudumme perimään ko. koulutuksen hinnan. Mikäli et ota paikkaa vastaan, ilmoita siitä välittömästi avoimen AMKin toimistoon sähköpostilla avoinamk@xamk.fi, jotta voimme antaa paikkasi seuraavalle.

Mikäli ilmoittaudut jonopaikalle, huomioithan, että jonopaikka voi vapautua milloin vain (jo ilmoittautumisaikana/sen jälkeen) ja tarjottu paikka tulee vastaanottaa 24 tunnin sisään sen vapautumisesta. Jono purkautuu myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä!

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua. Tarkastathan myös roskapostit!

Haku tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMKin opintojen perusteella järjestetään vuosittain toukokuussa ja lokakuussa. Avoimen opinnot suoritettuasi haet tutkinto-opiskelijaksi. Opinnäytetyön (15 op) voi hyväksyttää tutkinto-opiskelijaksi valinnan jälkeen. Kun kaikki opinnot on suoritettu, opiskelija valmistuu sosionomiksi. Sosionomin AMK-tutkinto antaa kelpoisuuden kaikkiin sosionomin tehtäviin, lukuun ottamatta varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuutta.

Katso lisää https://www.xamk.fi/koulutus/haku-avoimen-amkn-opintojen-perusteella/

Sosionomi tutkinto-opinnoista lisätietoa https://www.xamk.fi/koulutukset/sosionomi-amk/

BYOD – Bring Your Own Device
Xamkin opiskelijoilta edellytetään oman kannettavan tietokoneen käyttöä. Koulun tarjoamat ohjelmat ovat Windows-yhteensopivia. Lue lisää täältä.

Opiskelujen aikaiset tuet
Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta Kelan myöntämään opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-toimistosta. Tukea opiskeluun voi saada myös Työllisyysrahastosta.

Ilmoittautumisesta ja opinnoista yleisesti:
Avoimen AMKin toimisto, Tiina Valjakka, puh. 040 631 9828, tiina.valjakka@xamk.fi.

Opintojen aloitukseen liittyvistä asioista tiedotetaan sähköpostitse ennen opintojen alkua.
 

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää