Ajankohta: 14.-15.5.2022, klo 9-17
Koulutuspaikka: Kotkan kampus, Pääskysentie 1, Kotka
Laajuus: 16 h, jaettuna kahteen 8 tunnin koulutuspäivään
Paikkamäärä: 20
Kohderyhmä: Fysioterapeutit ja alan opiskelijat
Kouluttaja: OMT-fysioterapeutti Joonas Partanen

Ilmoittautuminen päättyy: 24.4.2022
Hinta: 250 euroa (+ ALV 24 %)

Lasku lähetetään sähköpostiisi koulutuksen alkamisen jälkeen. Huomioi, että viesti voi päätyä roskapostiin! 

Mikäli laskun maksaja on yritys, etkä ole ilmoittanut laskutustietoja ilmoittautumisen yhteydessä, ilmoita ne koulutuksen alkuun mennessä taydennyskoulutus@xamk.fi.

Yläraajan kiputilat ja etenkin olkapään kipu ovat yleinen syy hakeutua fysioterapeutin vastaanotolle. Monet mahdolliset tekijät ja eri kudokset voivat olla oireiden taustalla asettaen haasteita olkapään kliiniseen tutkimiseen. Lisäksi löydetyn patologian ja koetun kivun välinen yhteensopimattomuus asettaa haasteita kuntoutuksen suunnitteluun. Yleisesti ottaen yksittäisen ortopedisen testin luotettavuus on heikko. Testiyhdistelmillä päästään parempaan luotettavuuteen diagnostiikassa sekä muiden oireyhtymien poissulkemisessa. Asiakkaan anamneesi ja laadukas kliininen tutkiminen luovat perustan yläraajan tule-vaivojen kuntoutukselle.

Koulutuksen tavoitteet:

  • Kerrata ja syventää tietämystä yläraajan anatomiasta & biomekaniikasta sekä osata huomioida yläraaja osana koko vartalon toimintaa.
  • Lisätä tietämystä kliinisessä tutkimisessa käytettävien testien luotettavuudesta sekä osata poissulkea erotusdiagnostisia asioita yläraajaongelmien taustalla.
  • Oppia manuaalisia hoitomenetelmiä (nivelten mobilisointi, triggerpistekäsittely, lihasenergiatekniikat) ja käyttää niitä osana hoitointerventiota.
  • Osata räätälöidä kliinisen tutkimisen perusteella asiakkaan tarpeisiin ja tavoitteisiin perustuvat progressiivisesti etenevät harjoitteet.

Sisältö ja toteutus:
Fysioterapeuteille ja loppuvaiheen fysioterapiaopiskelijoille suunnattu kurssi sisältää teoriaa ja käytännön harjoittelua. Kurssi painottuu olkapään ja hartiarenkaan tutkimiseen ja terapiaan mutta myös kyynärpään sekä ranteen alueet käydään läpi. Tutkiminen, manuaaliset hoitomenetelmät ja harjoitteluinterventiot painottuvat yleisimpiin tule-vaivoihin kuten esim. rotator cuff tendopatia, olkalisäkkeen alainen kipu, olkanivelen instabiliteetti, frozen shoulder ja kyynärpään lateraalinen epikondylalgia.

Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Täydennyskoulutuksen toimisto, taydennyskoulutus@xamk.fi tai koulutusassistentti Evangelia Antzaka p. 050 472 8993.

Ilmoittautumisen voi perua maksutta sähköpostitse 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko koulutuksen hinnan.

Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös roskapostit!

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää