ILMOITTAUTUMINEN

Avoimen AMK:n koulutuksiin ilmoittaudutaan Xamkin koulutuskalenterissa www.xamk.fi/koulutuskalenteri. Englanninkieliset koulutukset löytyvät täältä www.xamk.fi/openstudies. Koulutuskalentereissa on koko avoimen AMK:n tarjonta sekä koulutusten sisällöt sähköisine ilmoittautumislomakkeineen. Ilmoittautuminen opintoihin päättyy 2-4 viikkoa ennen koulutusten alkua. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuminen on sitova.

Mikäli koulutuspaikat ovat täynnä, voit lisätä itsesi jonotuslistalle. Jos paikkoja vapautuu, saat ilmoituksen sähköpostilla. Sähköpostissa on linkki paikkavaraukseen, johon on reagoitava 24 tunnin kuluessa. Paikkoja voi vapautua nopeastikin, joten seuraa sähköpostiasi heti jonotuslistalle ilmoittautumisestasi lähtien.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin aikataulu-, opettaja- ja paikkamuutoksiin.

 

KUTSU KOULUTUKSEEN

Koulutus toteutuu, mikäli sille tulee ilmoittautumisaikaan mennessä riittävä määrä opiskelijoita. Koulutuksen alkamisesta / peruuntumisesta ilmoitetaan aina sähköpostilla (ei kirjepostilla). Kutsu koulutukseen lähetetään n. viikkoa ennen koulutuksen alkamista.

MAKSUT

Maksuperusteena on joko 12 € / opintopiste tai lukukausimaksu. Valinta tehdään ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen opintoihin on sitovaa.

  • Yksittäisten opintojaksojen hinnoitteluperuste on 12 € / opintopiste. Valitse ilmoittautumislomakkeella ’Vain tämä koulutus’, jos valitset tämän vaihtoehdon.
  • Lukukausimaksulla 175 € voit valita avoimen AMK:n opintoja rajoittamattoman määrän. Jos valitset esim. kolme 5 opintopisteen laajuista koulutusta, tulee lukukausimaksu edullisemmaksi kuin se, että maksat opintojaksot yksittäisenä. Valitse ilmoittautumislomakkeella kohta ’Lukukausimaksu’.
  • Lukukausimaksu oikeuttaa joko kevät- tai syyslukukauden opintoihin (1.1.-31.7. välillä alkavat koulutukset / 1.8.-31.12. välillä alkavat koulutukset). Lukukausimaksu on tarkoitettu polkuopiskelijoille ja muille, jotka opiskelevat paljon vuoden aikana. HUOM! Lukukausimaksua ei palauteta, mikäli valitsemiesi opintojen yhteenlasketut maksut jäävät alle 175 euron tai keskeytät polkuopinnot.
  • Opintojaksolla voidaan periä lisäksi esim. materiaalimaksuja tai testimaksuja (passikoulutukset).
  • Avoimen AMK:n opinnot ovat maksuttomia 2. asteen oppilaitosten tutkinto-opiskelijoille (lukio, ammattiopisto, kansanopisto), sekä seniorieläkeläisille. Mahdolliset testimaksut (anniskelu- ja hygieniapassi) tai tarvikemaksut peritään kuitenkin kaikilta.
  • Pidätetään oikeus maksujen muutokseen mm. ammattikorkeakouluja koskevan lain muuttuessa.
  • Ammattikorkeakoulu voi harkinnan mukaan evätä opiskeluoikeuden avoimen AMK:n opinnoissa henkilöltä, jolla on ilmoittautumisajankohtana aiempia maksamattomia opintomaksuja.

Täydennyskoulutusten hinta poikkeaa avoimen AMK:n hinnoittelusta, tarkista hinta ko. koulutuksen tiedoista.

LASKUTUS
Lähetämme paperilaskun antamaasi kotiosoitteeseen koulutuksen alkamisen jälkeen. Mikäli laskun maksaja on yritys, ilmoita mahdolliset verkkolaskutustiedot ilmoittautumisen yhteydessä.

OPINTOJEN RAHOITTAMINEN

  • Palkansaajat ja yrittäjät voivat saada tukea Työllisyysrahastosta.
  • Mikäli olet työtön työnhakija, ole yhteydessä TE-palveluihin ja kysy olisiko sinun mahdollista opiskella työttömyysetuudella. Lisätietoja TE-palveluiden sivulta tästä.
  • Lyhytkestoisesta (alle 6 kk) opiskelusta työttömyysetuudella voit lukea täältä.

PERUMINEN

Ilmoittautuminen avoimen AMK:n opintoihin on sitova. Voit perua ilmoittautumisesi yksittäiselle opintojaksolle maksutta ennen koulutuksen alkua. Jos opinnot ovat alkaneet, etkä ole perunut opiskelupaikkaasi, peritään sinulta maksu kokonaisuudessaan. Huom! Maksu peritään myös silloin, jos keskeytät opintosi tai et suorita opintoja lainkaan. Koulutus katsotaan alkaneeksi ensimmäisenä lähiopetuspäivänä, tai jos kyseessä on verkko-opinnot (tai koulutus alkaa verkossa ennen varsinaista lähiopetuspäivää), päivämäärä, jolloin verkko-opintojaksolle pääsee kirjautumaan.

Polkuopiskelupaikan maksuton perumisoikeus päättyy muutama päivä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Päivämäärän, jolloin polkuopiskelupaikkansa voi vielä perua maksutta, löydät joko koulutuskalenterista kyseisen koulutuksen esitteestä tai kutsukirjeestä, jonka lähetämme sähköpostilla ennen koulutuksen alkua.

Peruutuksen yksittäisille opintojaksoille tai polkuopintoihin voit tehdä laittamalla sähköpostia osoitteeseen avoinamk(at)xamk.fi

Avoimen AMK:n koulutustarjonta

siirry koulutuskalenteriin
Jaa sivu