Digitaalisen tiedonhallinnan tutkimus- ja kehittämiskeskus Digitalian järjestämässä kesäkoulussa kuulet johtavien asiantuntijoiden puheenvuoroja, saat alan uusinta tutkittua tietoa ja tutustut käytännön toteutuksiin. Kuinka huomioida eettiset kysymykset tekoälyn kehittämisessä? Miten tehdä digitalisaatiosta kestävämpää ja vastuullista? Kuinka edistää digitaalista arkistointia ja aineistojen talteenottoa käytännössä?

Kesäkoulu järjestetään hybriditapahtumana torstaina 25.8.2022 klo 9.00 – 15.30.

Fyysisenä tapahtumapaikkana on Kansalliskirjasto, käyntiosoite Yliopistonkatu 1, Helsinki. Auditorioon mahtuu noin 50 nopeinta ilmoittautujaa. Tarjolla on aamu- ja iltapäiväkahvit.

Kesäkoulu on maksuton ja suunnattu ensisijaisesti digitaalisen kulttuuriperinnön, tiedonhallinnan ja arkistoinnin opiskelijoille, tutkijoille ja muille asiantuntijoille, mutta ilmoittautua voi kuka tahansa aiheesta kiinnostunut. Saat halutessasi osallistumistodistuksen. Mahdollisista opintosuorituksista ja niiden laajuudesta osallistujat sopivat suoraan oman oppilaitoksensa kanssa.

Lisätietoja: tutkimuspäällikkö Miia Kosonen, etunimi.sukunimi@xamk.fi

 

Ohjelma

9.00 – 9.15 Kesäkoulun avaus. Digitalian johtaja Stina Westman, Xamk

9.15 – 10.00 Tekoälyn rooli ja etiikka digitaalisissa palveluissa. Teknologia-arkkitehti Tuukka Vartiainen, IBM

10.00 – 10.45 Digitaalinen vastuullisuus. TkT, Research Fellow Kari Hiekkanen, Aalto-yliopisto

11.00 – 11.45 Time Machine: A vision for the Big Data of the Past. CTO Daniel Jeller, Time Machine Organisation

12.45 – 13.30 Historiallisten kulttuuriperintöaineistojen hyödyntäminen yhteiseksi hyväksi. Tietoasiantuntija Liisa Näpärä, Kansalliskirjasto

13.30 – 14.15 Memory Campuksen uudet tuulet: tuloksia Memoriaali-verkkopalvelun yhteiskehittämisestä ja uutisia suunnitteilla olevasta Memory Labista. Ohjelmakoordinaattori Kati Saltiola ja tutkimusjohtaja Noora Talsi, Xamk

14.30 – 15.15 Sähköinen arkistointi käytännössä – case SIP. Tutkimuspäällikkö Anssi Jääskeläinen, Xamk

15.15 – 15.30 Yhteenveto ja tilaisuuden päätös

Ilmoittaudu kesäkouluun

Varaa paikkasi viimeistään 17.8.2022. Etäosallistujat saavat tapahtuman linkin sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ilmoittautuminen
Digitalia-logo