Digitaalisen tiedonhallinnan tutkimus- ja kehittämiskeskus Digitalian järjestämässä kesäkoulussa kuulet johtavien asiantuntijoiden puheenvuoroja, saat alan uusinta tutkittua tietoa ja tutustut käytännön toteutuksiin. Kuinka kuntien digitalisaatio on edennyt? Miten toteuttaa digitointia vastuullisesti, arvioida sen ympäristövaikutuksia ja tunnistaa digitoinnissa tarvittava osaaminen? Millä tavoin digitointia on kehitetty ja millaisia työkaluja on käytettävissä aineistojen laadun parantamiseen?

Kesäkoulu järjestetään hybriditapahtumana perjantaina 25.8.2023 klo 9.00 – 15.30.

Fyysisenä tapahtumapaikkana on Kansalliskirjasto, käyntiosoite Yliopistonkatu 1, Helsinki. Auditorioon mahtuu 45 nopeinta ilmoittautujaa. Tarjolla on aamu- ja iltapäiväkahvit.

Kesäkoulu on maksuton ja suunnattu ensisijaisesti digitaalisen kulttuuriperinnön, tiedonhallinnan ja arkistoinnin opiskelijoille, tutkijoille ja muille asiantuntijoille, mutta ilmoittautua voi kuka tahansa aiheesta kiinnostunut. Saat halutessasi osallistumistodistuksen. Mahdollisista opintosuorituksista ja niiden laajuudesta osallistujat sopivat suoraan oman oppilaitoksensa kanssa.

 

HUOM! Linkki ja tarkemmat ohjeet on toimitettu osallistujille pe 18.8. Jos et ole saanut viestiä, tarkistathan roskapostikansiosi. 

 

Lisätietoja: tutkimuspäällikkö Miia Kosonen, etunimi.sukunimi@xamk.fi

 

Ohjelma

Tallennevideot löydät Panopto-palvelusta.

9.00 – 9.15 Kesäkoulun avaus. Digitalian johtaja Stina Westman, Xamk

9.15 – 10.00 Kuntien digitalisaatio – totta vai tarua? Erityisasiantuntija Heli Hänninen, Kuntaliitto  

10.00 – 10.45 Digitoinnin ympäristövaikutukset ja niiden arviointi. Digitointikonsultti Esko Clarke Sario, DataCult Oy 

11.00 – 11.45 Vauhtia vai vastuullisuutta – miten digitoidaan kestävästi? Palvelujohtaja Johanna Lilja, Kansalliskirjasto  

12.45 – 13.30 Kansallisarkiston digitointistrategia ja digitoinnin kehittäminen. Yksikönpäällikkö Ville Kajanne, Kansallisarkisto 

13.30 – 14.15 Digitoinnin osaamiskartoituksen tulokset. TKI-asiantuntija Sari Järn, Xamk 

14.30 – 15.15 Työkaluja digitoidun aineiston laadun ja käytettävyyden parantamiseen. Koneoppimisen pääsuunnittelija Mikko Lipsanen, Kansallisarkisto  

15.15 – 15.30 Yhteenveto ja tilaisuuden päätös

Ilmoittaudu kesäkouluun

Varaa paikkasi viimeistään 17.8.2023. Etäosallistujat saavat tapahtuman linkin sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ilmoittautuminen