Nuoret Suomi-Venäjä kaksoiskansalaiset rakentavat elämäänsä Suomessa

Juvenia selvitti kaksoiskansalaisten kokemuksia kyselyllä, joka tavoitti kaksisataa kaksoiskansalaista ympäri Suomen.

Juveniasta osaamiskeskus

Juvenia muodostaa nuorisoalan osaamiskeskuksen yhdessä Valtakunnallisen työpajayhdistyksen kanssa. Osaamiskeskuksen tutkijana Juveniassa aloittaa projektitutkija Veli Liikanen.

Juvenia meets TAMK

Juvenialaiset tapasivat Mikkelin kampuksella Tamkilaisia. Tutustuttiin Juvenian kehittämishankkeisiin ja keskusteltiin nuorten hyvinvoinnista ja osallisuudesta. Tervetuloa uudelleen!

Nuoret Superparkeissa

SuperPark Oy tilasi tutkimusraportin nuorten fyysisestä aktiivisuudesta ja sosiaalisen elämän laadusta. Tutkimuksen Xamkissa toteuttivat Juvenian Veli Liikanen ja Active Life Labin tutkimuspäällikkö Arto Pesola. Arto vieraili Yle Puheen Aamussa kertomassa tuloksista: https://areena.yle.fi/1-4512535

Juvenia & NordRegio: syrjäseutujen asialla

Kansainvälisen NordRegio-keskuksen tutkijat kävivät tutustumassa Juvenian toimintaan ja esittelemässä uutta NordMap-karttasovellustaan.

Jussi Ronkainen OKM:n asiantuntijana

Juvenian johtaja Jussi Ronkainen kertoi näkemyksiään syrjäseutujen nuorten koulutusvalinnoista Nuorisobarometri 2017 lisäotoksen julkistamistilaisuudessa. Katso taltiointi.

Juvenia täyttää 10-vuotta!

Juvenia viettää synttäreitään 10.10 yhdessä 20-vuotista taivaltaan juhlivan yhteisöpedagogikoulutuksen kanssa. Kakkukahvien lisäksi luvassa on työpajoja ja mielenkiintoisia puheenvuoroja.

Juvenialta uusi kansainvälinen julkaisu

Juvenian ja Itä-Suomen yliopiston toteuttaman Somalialaisena Suomessa ja Minnesotassa – diaspora, kansalaisuus ja kuuluminen (2012-2016) -hankeen pohjalta syntynyt ”The Contexts of Diaspora Citizenship” -kirja on nyt saatavilla.

Juvenia Nordregio Forumissa

Juvenian syrjäseutunuorten tutkimus esillä pohjoismaisessa aluekehittämisen foorumissa ” Changing Ruralities: Nordregio Forum 2018”

Kaksoiskansalaisuus tapetilla

Juvenian tutkijat kirjoittavat nuorista Suomi-Venäjä kaksoiskansalaisista Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä. Katso tai kuuntele myös Ilmiö Median kaksoiskansalaisuus-trilogia.

Blogi etsivän nuorisotyön tutkimuksesta

Juvenian tutkijat Veli Liikanen ja Marja Moisala kirjoittavat tutkimuksestaan etsivän nuorisotyön osaamiskeskuksen blogissa.

Workshop digitaalisista osaamismerkeistä

Digillä duuniin! -hanke (ESR) järjestää yhteistyössä liettualaisten kv-kumppaneiden kanssa workshopin digitaalisista osaamismerkeistä ja Cities of Learning -ajattelutavasta Mikkelissä 8.5.2019.

Tutkimus vammaisten nuorten liikuntayhteisöistä

Erityisryhmien liikuntaharrastuksissa muodostetaan ainutlaatuisia nuorisokulttuureita. Tutustu Juvenian ja Itä-Suomen yliopiston yhteisen VALKKU-hankkeen loppuraporttiin "Vammaiset nuoret ja liikunta". VALKKU-hankkeen verkkosivun löydät tästä.

Juvenia mukana EU-CAB -hankeessa

Eurooppalaista identiteettiä tutkivan Erasmus+ -hankkeen aloitusseminaari pidettiin tammikuun lopussa Karlsruhessa. Tutustu hankkeen verkkosivuihin.

Veli Liikasesta Vihreiden puoluesihteeri

Juvenian pitkäaikaisin tutkija siirtyy johtamaan Vihreiden puoluetoimistoa. Lämmin kiitos Vellu yhteisistä vuosista ja kaikkea parasta tehtävään, jota olet oikea ja osaava kaveri hoitamaan!

Kolme uutta OKM:n liikuntatutkimus -hanketta

Tutkimuksen kohteina vaikeavammaiset nuoret, maahanmuuttajanuoret ja Mikkelin ilmainen bussikokeilu koululaisille

Tulevaisuuden nuorisotyössä tarvitaan osallisuuden kehittämistä, digitaalista osaamista ja teknologiakasvatusta

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenia on toteuttanut kaksi kattavaa tutkimusta nuorisotyön digitalisaatiokehityksestä.

Tutustu lisää
nuorisotutkimuspaivat

Nuorisotutkimuspäivät Mikkelissä 7.-8.11.2019

XVIII Nuorisotutkimuspäivillä nuoruutta tarkastellaan kansalaisuuden ja siihen liittyvien tekojen, hiljaisuuksien ja tulkintojen kautta.

Tutustu lisää

David Farrugia vierailee Juveniassa

Australialainen nuorisotutkija ja sosiologi David Farrugia pitää luennon "Rural and Regional Youth in Australia: Intersections of Work and Place" Mikkelissä ke 16.10.2019 klo 12.15-15.30 Mikpoli-salissa

Jaa sivu