Digitaalisen tiedon kesäkoulu 16.-17.8.2017

Digitaalisen tiedonhallinnan tutkimus- ja kehittämiskeskus Digitalia kehittää menetelmiä tiedon tehokkaaseen käsittelyyn ja hyödyntämiseen. Digitalian perustivat kesällä 2015 Mikkeliin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Helsingin yliopisto ja Kansalliskirjasto.

Kesäkoulussa kuulet johtavien asiantuntijoiden puheenvuoroja, saat alan uusinta tutkittua tietoa ja tutustut käytännön caseihin. Kuinka EU:n uusi tietosuoja-asetus vaikuttaa rekisterinpitäjien velvollisuuksiin? Missä mennään EU:n tekijänoikeusuudistuksessa? Miten parannamme aineistojen saatavuutta ja käytettävyyttä? Entä mitä omille tiedoillemme tapahtuu? Digitaalisuudesta on todellista hyötyä vasta kun kykenemme hyödyntämään digitaalista tietoa oikein.

Kesäkoulu on maksuton ja suunnattu ensisijaisesti digitaalisen kulttuuriperinnön, tiedonhallinnan ja arkistoinnin opiskelijoille, tutkijoille ja muille asiantuntijoille. Luennoille mahtuu 70 osallistujaa. Voit osallistua molempiin teemapäiviin tai vain toiseen. Saat halutessasi osallistumistodistuksen. Mahdollisista opintosuorituksista ja niiden laajuudesta osallistujat sopivat oman oppilaitoksensa kanssa.

Kesäkoulun teemat ovat

  • Digitaalisen tiedon juridiikka ja etiikka 16.8.
  • Digitaaliset aineistot ja niiden käyttö 17.8.

 

Tapahtuma on täynnä. Kiitos kaikille ilmoittautuneille! Osallistujille toimitetaan päivitetty infopaketti ja tarkempi luentoaikataulu viimeistään 10.8.

 

Aika: 16.-17.8.2017

Paikka: Minerva-tori, Helsingin yliopisto, Siltavuorenpenger 9

Ilmoittautuminen on päättynyt. Peruutuspaikkoja voi tiedustella: tki-asiantuntija Miia Kosonen, etunimi.sukunimi@xamk.fi