Logistiikka
Insinööri (AMK), logistiikka
Tältä sivulta löydät tietoa eri tekniikan alojen jatkoväyläopinnoista.
Ilmoittautuminen alakohtaisiin opintoihin tapahtuu tällä sivulla olevista linkeistä tai Xamkin verkkosivujen koulutuskalenterissa. Tarkista jatkoväyläkohtaiset ilmoittautumistiedot tältä sivulta.
Ilmoittautuminen yhteisiin opintoihin tapahtuu koulutuskalenterissa.
Vuoden 2021 alusta alkaen jatkoväyläopintojen laajuus muuttuu 30 opintopisteestä 20 opintopisteeseen! Samalla laajenee tarjonta, josta opinnot kootaan. Opiskelija voi hyödyntää koko avoimen AMK:n koulutustarjontaa eikä erillisiä jatkoväyläopintoja ole. Hakukelpoisuuden tuottavasta 20 opintopisteestä vähintään 10 opintopistettä tulee olla AMK-hakukohteen ammatillisia opintoja ja enintään 10 opintopistettä kaikille aloille yhteisiä opintoja. Yhteiset opinnot ovat niin kutsuttuja vapaasti valittavia opintoja, esim. kieliopintoja. Opintojen suunnittelua ja valintaa helpottaaksemme jatkoväyläopinnoiksi suositellut opinnot löytyvät koulutuskalenterista alasvetovalikosta kohdasta Tyyppi -> Jatkoväylä.
Logistiikan jatkoväyläopinnot soveltuvat logistiikka-alan tai muun lähialan perustutkinto-opiskelijalle.
Logistiikan insinööritutkinnon suoritettuasi osaat ohjata, kehittää ja toteuttaa logistiikan prosesseja, joissa keskitytään materiaalitarpeiden suunnitteluun ja ohjaukseen. Tunnet eri tyyppiset kuljetusmuodot, varastonohjauksen, hankinnan, logistiikan ohjaamisen ja johtamisen periaatteet. Osaat huomioida asiakkaan tarpeiden, laadun ja kannattavuuden merkityksen työssäsi.
Insinööri (AMK), logistiikka opetussuunnitelmaSuorittaaksesi logistiikan jatkoväyläopinnot valitse oheisista koulutuskohtaisista opintojaksoista vähintään 10 opintopistettä. Lisäksi sinun täytyy valita 10 opintopistettä kaikille aloille yhteisiä opintoja. HUOM! Tarkista edeltävyysehdot ennen opintojaksolle ilmoittautumista!
Opintojen tarkat ajankohdat löydät Lukkarikoneesta – Haku opintojakson nimellä.
Ilmoittaudu opinnoille alla olevista linkeistä:
Metsätalousinsinöörikoulutuksen jatkoväyläopinnot soveltuvat metsäalan perustutkinto-opiskelijalle.
Metsätalousinsinöörin koulutuksessa opiskelet metsänhoitoa, puunhankintaa, metsäsuunnittelua, metsätalouden liiketoimintaa ja metsäomaisuuden hoitoa eli asioita, joita tarvitaan metsätalousinsinöörin työtehtävissä työnantajasta riippumatta.
Suorittaaksesi metsätalousinsinöörin jatkoväyläopinnot valitse oheisista koulutuskohtaisista opintojaksoista vähintään 20 opintopistettä. Lisäksi sinun täytyy valita vielä 10 opintopistettä kaikille aloille yhteisiä opintoja. Voit myös valita kaikki jatkoväyläopinnot koulutuskohtaisista opintojaksoista.
Metsätalousalan jatkoväyläopintoihin ilmoittaudutaan koulutuskalenterissa. Huomaathan, että koulutuskalenterissa näkyvät vain ne opintojaksot, joiden ilmoittautuminen on käynnissä. Mikäli et löydä haluamaasi opintojaksoa, voit olla yhteydessä koulutussuunnittelijaan kysyäksesi koulutuksen seuraavaa toteutusaikaa. Osa opinnoista toteutetaan kokonaan verkossa, osassa on lähiopetuspäiviä Mikkelissä.
- Puu raaka-aineena, 5 op, verkko-opinnot
- Puutavaran mittaus, 5 op, lähiopetus Mikkelissä
- Puunhankinnan toimintaympäristö, 5 op, verkko-opinnot
- Metsät ja ympäristö, 5 op, verkko-opinnot
- Monikäyttöiset metsät, 5 op, lähiopetus Mikkelissä
- Taajamametsien hoito, 5 op, lähiopetus Mikkelissä
Energiatekniikan jatkoväyläopinnot soveltuvat mm. kone- ja metallialan tai muun lähialan perustutkinto-opiskelijalle.
Energia-alalla vastuullisissa tehtävissä toimivalta edellytetään vahvaa ammatillista pätevyyttä. Energiatekniikan insinöörinä ymmärrät energiatuotannon matemaattis-luonnontieteelliset perusteet. Ymmärrät teknisen suunnittelun perusteet ja turvallisten työmenetelmien merkityksen. Hallitset yhdistetyn sähkön- ja lämmöntuotantoprosessin voimalaitoksissa. Energiatekniikan AMK-opinnoissa opitaan energiantuotantoon, -siirtoon ja -käyttöön. Opit käyttämään energiatuotantolaitosten prosessi- ja tietojärjestelmiä optimoidaksesi tuotannon energiakäyttöä ja -tehokkuutta. Opit myös arvioimaan eri vaihtoehtojen teknistä ja taloudellista hyödyntämistä sekä hallitset kestävän energiatuotannon periaatteet.
Suorittaaksesi energiatekniikan jatkoväyläopinnot valitse oheisista koulutuskohtaisista opintojaksoista vähintään 10 opintopistettä. Lisäksi sinun täytyy valita 10 opintopistettä kaikille aloille yhteisiä opintoja. Opintojaksoille ilmoittautuminen ja tarkemmat tiedot koulutuskalenterissa (linkin löydät alapuolelta).
Opintojen tarkat ajankohdat löydät Lukkarikoneesta – Haku opintojakson nimellä.
- Energiantuotannon ja sähkölaitostekniikan perusteet, 5 op, syksy, lähiopetus Kotkassa
- Materiaali- ja valmistustekniikka, 5 op, syksy, lähiopetus Kotkassa
- Polttoaineet ja lämmitysjärjestelmät, 5 op, syksy, lähiopetus Kotkassa
- Tekninen piirtäminen ja CAD, 5 op, kevät, lähiopetus Kotkassa
Lisäksi suositellaan mm. seuraavia yhteisiä opintoja lukujärjestyksen mukaisesti:
Tekniikan alan matematiikan tehovalmennus, 3 op (syksy); Tekniikan alan fysiikan tehovalmennus, 3 op (kevät); Tekniikan alan kemian tehovalmennus, 3 op (kevät)
Lisätietoja: Paivi.Kitunen(at)Xamk.fi
Rakennustekniikan jatkoväyläopinnot soveltuvat rakennusalan tai muun lähialan perustutkinto-opiskelijalle.
Rakennusinsinöörin tavallisimpia tehtäväalueita ovat rakenteiden ja rakennusten suunnittelu, tuotantolaitoksen tai työmaan tuotannonsuunnittelu ja työnjohtotehtävät sekä korjausrakentamisen kuntotutkimus- ja suunnittelutehtävät. Suomalaista rakennusosaamista arvostetaan myös maailmalla. Rakennusinsinöörinä voit työskennellä rakennusalan asiantuntija-, johtamis- ja kehittämistehtävissä. Ymmärrät rakennetun ympäristön kokonaisuuden ja hallitset sen rakentamiseen ja ylläpitämiseen liittyviä osa-alueita. Työskentely tapahtuu useimmiten tiimeissä: toimistossa, teollisuudessa tai rakennustyömailla.
Suorittaaksesi rakennustekniikan jatkoväyläopinnot valitse oheisista koulutuskohtaisista opintojaksoista vähintään 10 opintopistettä. Lisäksi sinun täytyy valita 10 opintopistettä kaikille aloille yhteisiä opintoja. Opintojaksoille ilmoittautuminen tapahtuu alapuolella olevien linkkien kautta.
Ilmoittautuminen syksyn jatkoväyläopinnoille on päättynyt.
Kevään opintojaksot:
Asuintalon rakenteet ja suunnittelu, 5 op, kevät, lähiopetus Kotka |
Rakennusstatiikka, 5 op, kevät, lähiopetus Kotka |
Opintojen tarkat ajankohdat löydät Lukkarikoneesta – Haku opintojakson nimellä.
- Rakentamisen käsitteet ja materiaalit, 5 op, syksy, lähiopetus Kotkassa
- Tekninen piirtäminen ja CAD, 5 op, syksy, lähiopetus Kotkassa
- Asuintalon rakenteet ja suunnittelu, 5 op, kevät, lähiopetus Kotkassa (linkki ilmoittautumiseen yläpuolella)
- Rakennusstatiikka, 5 op, kevät, lähiopetus Kotkassa (linkki ilmoittautumiseen yläpuolella)
- Tutkinto-opintojen työjärjestyksen mukaisesti halukkaille: Geotekniikka, 5 op; Insinöörimatematiikka 1, 5 op; Tekniikan alan matematiikan tehovalmennus, 3 op (voit etsiä näitä lukkarista tai kysyä koulutussuunnittelijalta)
Teollisen puurakentamisen jatkoväyläopinnot soveltuvat mm. talonrakennuksen tai muun lähialan perustutkinto-opiskelijalle.
Puurakentamisen suurimmat kasvumahdollisuudet ovat kerrostalorakentamisessa ja julkisessa rakentamisessa. Kuivissa tehdastiloissa esivalmistetut rakennustuotteet ja moduulirakentaminen haastavat perinteisen rakentamistavan. Kilpailukyky syntyy kustannustehokkuudesta. Osaajia tarvitaan muun muassa rakennustuotantoon, erilaisiin asiantuntijatehtäviin, rakennustuoteteollisuuteen sekä kiinteistön hallintaan ja kunnossapitoon. Rakennusalalla sinulla on mahdollisuus olla mukana varmistamassa rakennuskantamme kuntoa, asumisen terveyttä ja turvallisuutta sekä ympäristömme elinvoimaisuutta.
Suorittaaksesi teollisen puurakentamisen jatkoväyläopinnot valitse oheisista koulutuskohtaisista opintojaksoista vähintään 10 opintopistettä. Lisäksi voit valita 10 opintopistettä kaikille aloille yhteisiä opintoja. Voit myös valita kaikki jatkoväyläopinnot koulutuskohtaisista opintojaksoista. Ilmoittaudu opintojaksoille koulutuskalenterissa.
- Tekniikan alan matematiikan tehovalmennus, 3 op, syksy, lähiopetus Savonlinna
- Tekniikan alan fysiikan tehovalmennus, 3 op, syksy, lähiopetus Savonlinna
- Viestintätaidot, 5 op, syksy, lähiopetus Savonlinna
- Tietotekniikka, 5 op, syksy, lähiopetus Savonlinna
- Rakentamisen käsitteet ja materiaalit, 5 op, sysksy,lähiopetus Savonlinna
- Tekninen piirtäminen ja CAD, 5 op, syksy, lähiopetus Savonlinna
- Insinöörimatematiikka 1, 5 op, kevät, lähiopetus Savonlinna
- Insinöörin fysiikka, 5 op, kevät, lähiopetus Savonlinna
- Rakennusstatiikka, 5 op, kevät, lähiopetus Savonlinna
- Asuintalon rakenteet ja suunnittelu, 5 op, kevät, lähiopetus Savonlinna
Biotuotetekniikan jatkoväyläopinnot soveltuvat prosessiteollisuuden tai muun lähialan perustutkinto-opiskelijalle.
Biotuotetekniikka tutkii ja kehittää biomassasta muun muassa muovia ja puuvillaa korvaavia kestäviä tuotteita. Metsäteollisuuden nykyiset paperi-, pakkaus- ja puutuotteet muodostavat alan liiketoiminnan perustan. Näiden rinnalle on kuitenkin tulossa paljon uusia tuotteita, jotka hyödyntävät puun kuituja ja kemiallisia yhdisteitä. Koko tämän alan tekniikkaa kutsutaan biotuotetekniikaksi. Biotuotetekniikan insinöörinä voit työllistyä metsäteollisuuden lisäksi niitä palveleviin yrityksiin, kuten laitevalmistajien palvelukseen. Lisäksi työllistymismahdollisuuksia on kemian prosessiteollisuuden ja metallurgisen teollisuuden tuotantolaitoksissa, kuten öljynjalostuksessa tai mineraalien rikastuksessa. Työpaikka voi myös löytyä uusilta kiertotalouden aloilta, joilla korvataan fossiilisia raaka-aineita, kuten hiilidioksidin talteenotossa.
Suorittaaksesi biotuotetekniikan jatkoväyläopinnot valitse oheisista koulutuskohtaisista opintojaksoista vähintään 10 opintopistettä. Lisäksi sinun täytyy valita 10 opintopistettä kaikille aloille yhteisiä opintoja. Opintojaksoille ilmoittautuminen koulutuskalenterissa.
Opintojen tarkat ajankohdat löydät Lukkarikoneesta – Haku opintojakson nimellä.
- Metsäteollisuuden raaka-aineet, 5 op, syksy, lähiopetus Savonlinna
- Insinöörin perusfysiikka- ja kemia, 5 op, syksy, lähiopetus Savonlinna
- Prosessiteollisuuden mittaukset, koneet ja laitteet, 5 op, syksy, lähiopetus Savonlinna
- Insinöörimatematiikka 1, 5 op, kevät, lähiopetus Savonlinna
Talotekniikan jatkoväyläopinnot soveltuvat talotekniikan tai muun lähialan perustutkinto-opiskelijalle.
Talotekniikan AMK-opinnoissa opit hallitsemaan sisäilmaston vaikutuksia terveyteen ja viihtyisyyteen sekä vaikuttamaan kiinteistöjen energiatehokkuuteen. Saat tietoa ja taitoja uusien energiatuotannon vaihtoehtojen valintaan, elinkaariajatteluun ja talotekniikan ympäristövaikutuksien arvioimiseen. Keskeisin osa talotekniikkaa on LVI-tekniikka, joka Suomessa on korkeatasoista, myös kansainvälisesti vertailtuna. Ajanmukaisen talotekniikan tärkeitä osa-alueita ovat myös tietotekniikan sovellukset ja rakennusautomaatio. LVI-tekniikan tavoitteena on aikaansaada ja ylläpitää rakennuksissa haluttu, ulkoisista tekijöistä riippumaton terveellinen ja viihtyisä sisäilmasto energiataloudellisesti. LVI-tekniikan tehtävänä on myös toteuttaa ja ylläpitää rakennusten vesi- ja viemärihuolto terveyttä vaarantamatta ja haittaa aiheuttamatta.
Suorittaaksesi talotekniikan jatkoväyläopinnot valitse oheisista koulutuskohtaisista opintojaksoista vähintään 10 opintopistettä. Silloin sinun täytyy valita vielä 10 opintopistettä kaikille aloille yhteisiä opintoja. Voit myös valita kaikki jatkoväyläopinnot koulutuskohtaisista opintojaksoista.
Opintojen tarkat ajankohdat löydät Lukkarikoneesta – Haku opintojakson nimellä.
- Digitaidot, 5 op, syksy, lähiopetus Mikkeli
- LVI- ja rakennustekniikan perusteet, 5 op, syksy, lähiopetus Mikkeli
- Rakennusten sisäilmasto ja ilmanvaihto, 5 op, syksy, lähiopetus Mikkeli
- Insinöörin perusfysiikka ja -kemia, 5 op, syksy, lähiopetus Mikkeli
- Vesi- ja viemärijärjestelmät, 5 op, kevät, lähiopetus Mikkeli
- Tekninen piirtäminen ja CAD, 5 op, kevät, lähiopetus Mikkeli
- Työjärjestyksen mukaisesti halukkaille: Insinöörimatematiikka 1, 5 op; Tekniikan alan matematiikan tehovalmennus, 3 op; Tekniikan alan fysiikan tehovalmennus, 3 op
- Insinöörimatematiikka 1: 5 op
- Tekniikan alan matematiikan tehovalmennus, 3 op
- Tekniikan alan fysiikan tehovalmennus, 3 op
Sähkö- ja automaatiotekniikan jatkoväyläopinnot soveltuvat sähkö- ja automaatioalan tai muun lähialan perustutkinto-opiskelijalle.
Sähkö- ja automaatiotekniikan insinööritutkinnon suoritettuasi sinua odottavat mielenkiintoiset tehtävät sähkösuunnittelun, -käytön tai myynnin parissa. Valmistuttuasi pystyt suunnittelemaan ja johtamaan rakennusten ja teollisuuden sähkö- ja automaatioprojekteja. Voit toimia myös sähköntuotannon ja -siirron parissa. Sähköalan insinöörejä tarvitaan nyt ja etenkin tulevaisuudessa!
Koulutuksen pääpaino on sähkövoimatekniikassa, mutta opiskeluun sisältyvät kattavasti myös elektroniikka, automaatiotekniikka ja sähkösuunnittelu. Läpi koko koulutuksen energiatalous ja -tehokkuus ovat keskeisiä opiskeltavia asioita. Käytännönläheisissä opinnoissa ja harjoitteluissa saat vahvan tuntuman työelämään.
Mikkelin kampuksen omat laboratoriot ja korkealuokkaiset laitteet tarjoavat erinomaiset olosuhteet sähkötekniikan insinöörikoulutukselle. Opiskelu on käytännönläheistä, ja yhteistyötä tehdään tiiviisti niin yritysten kuin muiden korkeakoulujen kanssa samalla kampuksella.
Tutkinnon suoritettuasi sinulla on laajat tiedot ja taidot sähköalasta. Osaat muun muassa suunnitella ja johtaa sähköasennuksia. Pystyt suunnittelemaan uusiutuviin energialähteisiin perustuvia järjestelmiä. Koulutukseen kuuluu asennusmääräys SP1-koe, jonka suoritettuasi ja riittävän työkokemuksen hankittuasi voit hakea asennusoikeuksia Setiltä.
Suorittaaksesi sähkö- ja automaatiotekniikan jatkoväyläopinnot valitse oheisista koulutuskohtaisista opintojaksoista vähintään 10 opintopistettä. Lisäksi sinun täytyy valita 10 opintopistettä kaikille aloille yhteisiä opintoja. HUOM! Tarkista edeltävyysehdot ennen opintojaksolle ilmoittautumista! Mikäli opintojakso ei löydy koulutuskalenterista, ota yhteyttä koulutussuunnittelija Päivi Kituseen, linkin yhteystietoihin löydät alapuolelta.
Opinto-opas sähkö- ja automaatiotekniikka
Opintojen tarkat ajankohdat löydät Lukkarikoneesta – Haku opintojakson nimellä.
- Ohjelmoitavat logiikat 5op, lähiopetus Mikkeli, syksy
- Tasavirtapiirit 5op lähiopetus Mikkeli, syksy (myös verkkotarjontana)
- Automaatiotekniikka 5op lähiopetus Mikkeli, syksy
- Tekninen piirtäminen 5op lähiopetus Mikkeli, syksy
Etsi tuloksista hakemalla opintojakson nimellä.
Siirry koulutuskalenteriin