• Hakeminen: 8.4.-31.5.2019
 • Koulutuksen ajankohta: 5.9.2019-15.5.2020
 • Koulutuspaikka: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Mikkelin kampus
 • Lähiopiskelupäivät Xamkin Mikkelin kampuksella:
  • Vuonna 2019: 5–6.9., 10–11.10.2019, 7–8.11.2019, 4.12.2019
  • Vuonna 2020: 23–24.1.2020, 12–13.3.2020, 24.4.2020, 15.5.2020
 • Laajuus: 30 opintopistettä
 • Hinta: 1500 euroa (alv 0 %)
 • Maksun suoritus 1-2 erässä.
 • Ryhmäkoko: 20 opiskelijaa
 • Järjestäjä: useamman ammattikorkeakoulun verkosto

 

Haku koulutukseen on päättynyt. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä taydennyskoulutus@xamk.fi.

Mikä on erikoistumiskoulutus?

Erikoistumiskoulutukset ovat täydennyskoulutusmuoto, joka korvaa ammattikorkeakoulujen ammatilliset erikoistumisopinnot. Erikoistumiskoulutukset on suunniteltu korkeakoulututkinnon jälkeen suoritettavaksi ja suunnattu jo työelämässä toimineille edistämään jatkuvaa oppimista ja  ammatillista kehittymistä. Opintoja voidaan lukea hyväksi YAMK-tutkintoon.

 

Lastensuojelutyön
erikoistumiskoulutuksen pdf-esite

LASTENSUOJELUTYÖN ERIKOISTUMISKOULUTUS

Tule vahvistamaan erityisosaamistasi lastensuojelutyön asiantuntijana

Erikoistumiskoulutus on tarkoitettu lapsi- ja perhepalveluissa, erityisesti lastensuojelussa työskenteleville ammattilaisille.

Erikoistumiskoulutus syventää lastensuojelutyön asiantuntemusta ja tarjoaa välineitä lastensuojelun ammattilaisena toimimiseen erilaisissa toimintaympäristöissä. Erikoistumiskoulutuksesta saat valmiuksia päivittäisen työn ja työyhteisön toiminnan kehittämiseen. Pääset myös verkostoitumaan muiden alan asiantuntijoiden kanssa.

Koulutus soveltuu sosionomi (AMK) ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille, tai soveltuvan AMK-tutkintoa edeltäneen opistoasteen tutkinnon suorittaneille, esimerkiksi sosiaalikasvattajille tai sosiaaliohjaajille. Koulutus soveltuu myös lasten ja perheiden parissa työskenteleville, esimerkiksi sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan tutkinnon ammattikorkeakoulussa tai opistoasteella suorittaneille.

Lastensuojelutyön erikoistumiskoulutuksen opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina, ja ne koostuvat seitsemästä opintojaksoista, jotka syventävät ja laajentavat erityisosaamistasi lastensuojelutyössä. Lue lisää koulutuksen sisällöistä selaamalla tätä sivua alaspäin! Koko erikoistumiskoulutus sisältää kahdeksan lähiopetusjaksoa Mikkelin kampuksella.

Lastensuojelutyön erikoistumiskoulutusta toteuttava ammattikorkeakoulu vastaa erikoistumiskoulutuksen opiskelijavalinnasta yhteisesti laadittujen ohjeiden ja kriteerien pohjalta.

Haku 8.4.-31.5.2019 

 • Kohderyhmä: Sosionomi (AMK) tutkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto tai soveltuva AMK-tutkintoja edeltänyt opistoasteen tutkinto. Koulutus soveltuu myös lasten ja perheiden parissa työskenteleville, esimerkiksi sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan tutkinnon ammattikorkeakoulussa tai opistoasteella suorittaneille.
  Hakijalta odotetaan työkokemusta lapsi- ja perhepalveluista. Koulutuksen suorittaminen edellyttää riittävää tiedollista ja taidollista osaamista lapsi- ja perhetyön alalta.

 

Haku koulutukseen on päättynyt. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä taydennyskoulutus@xamk.fi.

 • Valinnasta ilmoittaminen: Hakijoille ilmoitetaan valinnasta sähköpostitse. Valittujen opiskelijoiden tulee vahvistaa koulutuspaikan vastaanotto 5.6.2019 mennessä sähköpostitse (taydennyskoulutus@xamk.fi). Tämän jälkeen osallistuminen on sitova.
 • Peruutusehdot: Peruuttaminen hakuaikana on maksutonta. Opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Koulutuksen alkamisen jälkeen tehdystä peruutuksesta (=keskeyttäminen) perimme koko koulutuksen hinnan (myös sairastapauksissa). Jo maksettuja eriä ei palauteta.

Erikoistumiskoulutuksen sisällöt

Lapset, nuoret ja perheet yhteiskunnassa – eettisesti kestävä lastensuojelutyö muuttuvassa yhteiskunnassa, 3 op

Lue lisää

Asiakasprosessi lastensuojelutyössä, 5 op

Lue lisää

Osallistavat asiakastyön menetelmät ja käytännöt lastensuojelutyössä, 2 op

Lue lisää

Kriisi- ja traumatyö lastensuojelutyössä, 5 op

Lue lisää

Ehkäisevän lastensuojelutyön työmenetelmät ja -käytännöt, 5 op

Lue lisää

Lastensuojelun avohuollon ja sijaishuollon työmenetelmät ja -käytännöt, 5 op

Lue lisää

Palvelujen, työmuotojen, -menetelmien ja -käytäntöjen kehittäminen lastensuojelutyössä, 5 op

Lue lisää

Lisätietoja koulutuksesta

Johanna Jussila
puh. 044 702 8458
johanna.jussila@xamk.fi

Piia Pöysä
puh. 040 630 2520
piia.poysa@xamk.fi

 

 

Lisätietoja hakemisesta

Täydennyskoulutuksen toimisto
puh. 050 312 5090
taydennyskoulutus@xamk.fi

Jaa sivu