Kilpailun voittoon melontaretki tähtitaivaan alla

Kilpailun palkinnot valittiin 9.12.2022. Lue lisää kuka voitti ja mitä muita innovatiivisia ehdotuksia opiskelijat tekivät.

Lue lisää kilpailun palkituista

Kestävä Saimaa 2030 matkailun tuotekilpailu on matkailukoulutuksen, matkailukehittäjien ja työelämän yhteisprojekti, jonka tarkoituksena on saada uusia, innovatiivisia vastuullisesti tuotettuja matkailutuotteita opiskelijakilpailun avulla eteläsavolaisten matkailuyritysten käyttöön.

 

Arviointikriteereissä painopiste on alueen erityispiirteissä eli kulttuurisessa vastuullisuudessa, kulttuuriperinnön vaalimisessa – taloudellinen sekä ekologinen näkökulma huomioiden.

Kilpailun perustiedot

Mitä

Kestävä Saimaa 2030 matkakilpailu on matkailunopiskelijoille tarkoitettu kilpailu, jonka tavoitteena on jalostaa eteläsavolaista paikalliskulttuuria myytäviksi matkailutuotteiksi.

Matkailutuotteita on tarkoitus hyödyntää  eteläsavolaisten matkailuyritysten käyttöön sekä alueella matkailevien ja paikallisten iloksi.

 

Milloin

Kilpailuaika on 1.9 – 25.11.2022, kilpailun voittaja julkaistaan 9.12.2022

 

Kenelle

Kilpailuun voi osallistua Saimaan alueen ammattioppilaitoksessa ja ammattikorkeakoulussa  matkailua opiskelevat henkilöt.  Alle 18 vuotias voi osallistua huoltajan suostumuksella. Osallistujilta hyväksytään kilpailuun vain yksi kilpailutyö. Kyseessä on yksilö tai parityö.

 

Järjestäjä

Kilpailun järjestäjinä toimivat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun restonomikoulutus yhteistyössä Visit Mikkelin ja Savonlinnan seudun matkailun kanssa.

 

Tehtävänanto

Tehtävänä on kehittää matkailutuote tai palvelu, joka palvelee toimeksiantajayritystä sekä Saimaan alueella aikaa viettäviä paikallisia sekä matkailijoita. Kohderyhmän voivat kilpailijat valita itse, yrityksen liikeidean ja brändin mukaisesti. Palveluiden tuottaja tulee olemaan toimeksiantajayritys tai palvelua voidaan tuottaa yhteistyössä muiden, myös uusien toimijoiden kanssa.

 

Matkailutuotteen tulee olla vastuullinen Saimaan alueen vastuullisuuskriteerit huomioiden, innovatiivinen, yrityksen liikeidean ja brändin mukainen, sekä realistisesti ja kannattavasti toteutettavissa. Esityksessä tulee näkyä asiakkaan tuotekortin lisäksi myös yrityksen operatiivinen tuotekortti (tuotteen toimijat, aikataulutus tai palvelupolku, työohjeet tuotteen sisällöstä riippuen, alustava kustannuslaskelma).

Matkailuyritykset jaetaan ilmoittautumisvaiheessa kilpailijoille.

 

 

Kilpailutehtävän toimeksiantajina ovat seuraavat Saimaan alueen matkailuyritykset:

 

  1. Osuuskauppa Suur-Savo, Olavinlinna ravintolat – Ravintola – Raflaamo.fi
  2. Korpi Bistro Enonkoski KORPI Bistro & Guesthouse Ravintola Enonkoski (korvenkutsu.fi)
  3. Ohjelmapalveluyritys Villisavo https://bit.ly/3r2XlJn
  4. Ohjelmapalveluyritys Saimaa Canoeing, Puumala Etusivu – Saimaa Canoeing
  5. Sodan ja rauhan keskus Muisti Muisti
  6. Huoneistohotelli Marja Hotelli ja Hostelli Marja (huoneistohotellimarja.fi)
  7. Army hostel Mikkeli Army Hostel
  8. Mikkelin Musiikkijuhlat Etusivu | Mikkelin Musiikkijuhlat – Mikkeli Music Festival

Arviointikriteerit

Kilpailutyöt arvioidaan seuraavien tekijöiden mukaan:

1. Vastuullisuusnäkökulma. Painopiste alueen erityispiirteissä eli kulttuurisessa vastuullisuudessa, kulttuuriperinnön vaalimisessa

2. Työn toteuttamiskelpoisuus

3. Innovatiivisuus

Ilmoittaudu kilpailuun

Ilmoittaudu mukaan kilpailuun viimeistään 1.9.2022 alla olevalla kaavakkeella.

Tuotekortit (ulkoinen ja sisäinen) sekä lyhyt palvelukuvaus lähetettävä liitetiedostona pdf 25.11.2022 mennessä osoitteella marjut.kasper@xamk.fi

Ilmoittaudu

Tuomaristo ja palkinnot

Tuomaristo

Tuomaristo koostuu matkailualan asiantuntijoista, jotka kilpailun järjestäjä kutsuu koolle kilpailutöiden arvioimista ja voittajien valitsemista varten.

Palkinnot

Kilpailun voittajalle/voittajille on luvassa elämyspalkinto. Kilpailun 2. ja 3. sijalle tulleet palkitaan tuotepalkinnoilla.

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse.

 

 

Kilpailutöiden käyttö- ja julkaisuoikeudet

Osallistuja vakuuttaa, että hän on luonut matkailutuotteen itse tai yhdessä parityön ollessa kyseessä. Osallistumalla kilpailuun osallistujat luovuttavat kilpailutyönsä käyttö-ja julkaisuoikeudet järjestäjille ja toimeksiantajayrityksille.

Järjestäjän on oikeus julkaista voittajien tiedot viestinnässä. Kilpailutuotteessa asiakkaan tuotekortista tuotteen ydintiedot ovat julkisia

Lisätietoja

Marjut Kasper
matkailu- ja palveluliiketoiminnan lehtori
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
p. 040 572 0474, marjut.kasper@xamk.fi

 

Suvituulia Brohez

palvelupäällikkö
Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy
suvituulia.brohez@mikseimikkeli.fi

 

Sari Ahokainen
markkinointikoordinaattori
Savonlinnan seudun matkailu Oy
sari@visitsavonlinna.fi