Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa haluamme tarjota opiskelijoille monipuolisia mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaa.
Opiskelun vastapainoksi Xamk Sports järjestää liikuntatoimintaa opiskelijoille. Toiminnan tavoitteena on lisätä opiskelijoiden hyvinvointia ja me-henkeä. Liikuntatoiminnan kautta on myös mahdollisuus tutustua toisiin opiskelijoihin eri aloilta.
Xamkissa toimii lisäksi harrastetutoreita, jotka ohjaavat, opastavat, innostavat ja luovat yhteisöllistä ilmapiiriä. Harrastetutorit ovat tärkeässä roolissa vapaa-ajan toiminnan toteuttamissa, sillä he vastaavat useista eri liikuntaryhmistä.

 

Mikkelin kampuksella opiskelijoiden on mahdollista harrastaa monipuolista liikuntaa omatoimisesti tai liikuntaryhmissä. Lisäksi kampuksella on bänditila musiikin soittamista varten. Tila- ja välinevarauksista voit kysyä lisää kampuksemme henkilökunnalta.

Mikkelin kampuksella sijaitsevat

  • Liikuntasali
  • kuntosali
  • ulkopelikenttä (varaukset)
  • pingispöytä
  • 5-väyläinen frisbeegolfrata
  • bänditila
  • opiskelijoiden hengailupaikka Puska

Liikuntakalenterista näet Mikkelin kampuksen ohjatut liikuntaryhmät ja tapahtumat. Klikkaamalla kalenterimerkintää näet tapahtumasta lisätietoja kuten osoitteen ja kellonajat. Voit myös linkittää kalenterin omaan Google-kalenteriisi.

Liikuntaryhmiin osallistuaksesi sinun tulee maksa liikuntamaksu. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tulemalla paikalle ajoissa, varmistat paikkasi tunnilla.

Liikuntamaksu

Mikkelin kampuksen liikuntapalveluissa on käytössä liikuntamaksu.

Liikuntamaksu sisältää: 

– kuntosali
– palloiluvuorot
– ryhmäliikuntatunnit

Hinnat lukuvuosi 2023-2024
Xamkin opiskelijat:
– 40 € / lukuvuosi (1.9.2023-31.8.2024)
– 20 € / syyslukukausi (1.9.-31.12.2023), 25 € kevätlukukausi (8.1.-31.8.2024)

Muiden korkeakoulujen tutkinto-opiskelijat
– 60 € / lukuvuosi
– 30 € / syyslukukausi /1.9.-31.12.2023), 35 € kevätlukukausi (8.1.-31.8.2024)

Ryhmäliikuntatunnit päättyvät kevätlukukaudella 30.4.2024. Kuntosali käytettävissä 31.8.2024 asti.

Xamkin opiskelijat maksavat liikuntamaksun Lux-intranetissä (vaatii kirjautumisen xamkin tunnuksilla).
Yhteistyökorkeakoulujen opiskelijat löytävät lisätietoa Xamkin liikuntapalveluista oman korkeakoulunsa nettisivuilta. Xamkin liikuntasuunnittelija antaa tarvittaessa lisätietoja.

Seuraa instagramissa @xamksports

Liikunta-ja harrastuspaikat

LIIKUNTA- JA HARRASTUSPAIKAT

Liikunta- ja harrastuspaikkojen tarkemmat tiedot näet klikkaamalla oheisessa kartassa näkyviä punaisia täpliä. Näissä paikoissa voit käyttää omia liikunta- ja harrastusvälineitäsi tai lainata niitä kampukselta.

E-rakennuksen sisäänkäynnin eteisessä sijaitsee liikuntavälinelaatikko, jonka pelivälineitä voi lainata ja käyttää kampuksen alueella. Laatikosta löytyy mm. välineet frisbee-golfiin, korikseen ja pöytätennikseen. Palautathan lainaamasi välineet laatikkoon ja ilmoita rikkoutuneista tai hävinneistä välineistä kampuksen henkilökunnalle.

KUNTOSALI

Mikkelin kampuksen kuntosali sijaitsee U-rakennuksen toisessa kerroksessa.
Kuntosali on käytettävissä ma-su klo 6.30-22.00. Huom. Kuntosalilla on henkilökunnalle varattu vuoro torstaisin klo 16-18.

 

 

Vakuutukset

Xamkin opiskelijat ja henkilökunta ovat vakuutettuja ohjatuilla liikunta- ja harrastusvuoroilla. Xamkin tiloissa ja välineillä harrastaminen ilman ohjausta tapahtuu jokaisen omalla vastuulla.

Yhteystiedot

Lisätietoja Xamkin liikuntapalveluista Mikkelissä
Essi Kähkönen
liikuntasuunnittelija
etunimi.sukunimi@xamk.fi
p. 040 537 4085