Läsnä- tai poissaoloilmoittautumisen laiminlyönnin takia opiskeluoikeuden menettänyt opiskelija voi hakea opiskeluoikeuden palauttamista.

Opiskelijan on joka lukuvuosi ilmoittauduttava opiskelijaksi. Opiskelija, joka on menettänyt opiskeluoikeutensa läsnä- tai poissaolevaksi ilmoittautumisen laiminlyönnin takia, voi hakea opiskeluoikeuden palauttamista koulutusjohtajalta edellyttäen kuitenkin, että opiskeluoikeusaikaa on jäljellä.

Opiskeluoikeus palautetaan pääsääntöisesti seuraavan lukukauden alusta.

Kaikki ne lukukaudet, jolloin opiskelijalla ei ole ilmoittautumisen laiminlyönnin takia ollut opiskeluoikeutta, lasketaan hänelle poissaololukukausiksi. Tilanteessa, jossa kaikki poissaololukukaudet on käytetty, ilmoittautumisen laiminlyönnistä johtuva poissaoloaika kuluttaa opiskeluoikeusaikaa.

Hakeminen

Hakemuksen käsittelymaksu

Hakemuksen käsittelystä peritään valtioneuvoston asetuksen (932/2014, §3) mukainen käsittelymaksu (50 euroa), joka maksetaan verkkomaksuna hakemuksen jättämisen yhteydessä. Käsittelymaksua ei palauteta, vaikka hakemusta ei hyväksyttäisi.

Hakemuksen liitteet

Liitä hakemukseesi viimeisin opintorekisterin ote pdf-muodossa.

Ennen hakemuksen täyttämistä

Varaa opintorekisterin ote sähköisessä muodossa ja verkkomaksamiseen tarvittavat tiedot valmiiksi ennen hakemuksen täyttämistä. Hakemuksen ja liitteen tallennus sekä maksaminen tehdään yhdellä kertaa eikä lomakkeelle voi palata myöhemmin.

Opiskeluoikeuden palauttamisen hakulomake

 

Hakemuksen jälkeen

Saat hakemuksen jättämisestä automaattisen vahvistusviestin sähköpostiisi. Jos et saa vahvistusviestiä, tarkista ettei viesti ole mennyt sähköpostissasi roskapostilaatikkoon. Hakemus, jonka käsittelymaksu on maksettu, ohjautuu käsiteltäväksi opintotoimistoon, josta se lähetetään edelleen koulutuksen vastuuhenkilölle päätöksentekoa varten.  Saat tiedon päätöksestä sähköpostitse.

Ohjeita ja lisätietoja

Hakemuksen lähettäminen ja maksaminen sähköisellä lomakkeella (pdf)

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä oman kampuksesi opintotoimistoon (Kotka, Kouvola, Mikkeli tai Savonlinna), puh. 040 655 0555 (vaihde) tai opintotoimisto@xamk.fi.

 

Jaa sivu