Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu osoittaa solidaarisuutta Ukrainan sotaa paenneille. Xamk tarjoaa useita eri opiskelumahdollisuuksia ukrainalaisille:

Lue lisää opiskelumahdollisuuksista yllä olevien linkkien takaa. Lisätietoa englanniksi löytyy täältä.

 

 

Tutkintoon johtava koulutus

Korkeakouluopintojen jatkaminen

 

Seuraavaa hakuaikaa erilliselle opiskeluoikeudelle ei ole tiedossa. Opiskeluoikeutta voi hakea suoraan tutkintokoulutuksiin yhteishaun kautta. Opinnot perustuvat henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan, jossa aiemmat korkeakouluopinnot huomioidaan.

Ukrainalaiset, joilla on voimassa oleva opiskeluoikeus ukrainalaisessa korkeakoulussa, mutta joiden opinnot keskeytyivät sodan vuoksi, voivat hakea erillistä opiskeluoikeutta Xamkiin.

Erillinen opiskeluoikeus

 • Opinnot ovat ilmaisia.
 • Erillinen opiskeluoikeus myönnetään aiempien korkeakouluopintojen soveltuvuuden ja englannin kielen testin perusteella.
 • Opiskeluoikeuden pituus on 2  vuotta / 120 opintopistettä (ECTS)
 • Erillinen opiskeluoikeus ei johda tutkintoon.
 • Erillisen opiskeluoikeuden aikana suoritettujen opintojen perusteella voi hakea tutkinto-opiskelijaksi (1 tai 2 opiskeluvuoden jälkeen).

Korkeakouluopintojen aloittaminen

 

Tutkinto-opiskelijaksi voi hakea, kun on suorittanut korkeakouluopintoihin kelpoisuuden antavan koulutuksen (esim. lukio). Master-koulutuksiin vaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto ja vähintään 2 vuoden työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Seuraava yhteishakuaika Xamkin suomekielisiin tutkintokoulutuksiin on 13. – 27.3.2024. Tammikuussa alkaviin englanninkielisiin koulutuksiin hakeudutaan seuraavan kerran syksyn 2024 yhteishaussa. Lisätietoa kevään 2024 yhteishausta.

 

Apuraha humanitaarisistä syistä

Xamkin englanninkieliset tutkintokoulutukset sisältävät lukuvuosimaksun opiskelijoille. Xamk tarjoaa Ukrainan kansalaisille 100% apurahan englanninkielisiin tutkinto-opintoihin lukuvuonna 2024-2025. Apuraha tarkoittaa sitä, että tuona aikana opinnoista ei tarvitse maksaa lukuvuosimaksua. Apurahaa ei tarvitse hakea erikseen, se myönnetään automaattisesti hakijoille, joilla on Ukrainan kansalaisuus.

Englanninkieliset koulutukset

Amk-tutkintoon johtavat koulutukset

yamk-tutkintoon johtavat koulutukset

Xamk Pulse avoin AMK

Xamk Pulse on tarkoitettu kaikille tiedonhaluisille, iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Xamk Pulsessa voit päivittää, laajentaa tai syventää osaamistasi. Suurin osa opinnoista on verkossa, joten voit itse vaikuttaa missä ja milloin opiskelet.

Pulsen kautta tilapäistä suojelua saavat henkilöt voivat opiskella OODI-hankkeen maksuttomia opintoja (Ohjelmistoalan uutta osaamista ja ohjausta sekä digitaitoja Suomessa oleskeleville tilapäistä suojelua saaville).

Xamk Pulsessa voi opiskella lisäksi muutakin kuten esimerkiksi:

 • yksittäisiä opintojaksoja, laajuus 2–5 opintopistettä tai
 • polkuopintoja, laajuus 60 opintopistettä (1 vuoden opinnot).

Suomenkieliset opinnot löytyvät tämän linkin takaa koulutuskalenterista ja vieraskieliset opintojaksot puolestaan tästä.

Oodi-hankkeen opinnot

Lue lisää OODI-hankkeen maksuttomista opinnoista, jotka on tarkoitettu tilapäistä suojelua saaville.

Lue lisää

Xamk Pulse avoin AMK

Lue lisää avoimen amk:n tarjonnasta ja siitä, kuinka opinnot voi aloittaa.

Lue lisää

Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille

Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille, joiden suomen kielen taitotaso on vähintään B1 ja joiden tavoitteena on hakea suomalaiseen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Seuraava koulutus alkaa syksyllä  2024 ja haku avautuu Opintopolussa elokuussa 2024. Lisätietoja koulutuksesta täältä..

Lisätietoja

Hakijapalvelut

 • Tutkinto-opinnot
 • Erillinen opiskeluoikeus
 • Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille

Yhteystiedot

admissions(a)xamk.fi
puh. ja WhatsApp +358 50 345 8602, +358 50 312 5031
Kouvolan ja Mikkelin toimistot (avoinna ajanvarauksella)

Xamk Pulse avoin amk

 • Yksittäiset avoimen amk:n kurssit
 • Polkuopinnot

Yhteystiedot

openstudies(a)xamk.fi
puh. ja WhatsApp: +358 40 826 6050, +358 50 349 4009