Xamkin Tunne huominen –podcastissa otetaan selvää, miten oma ala löytyy ja miksi huomisesta ei tarvitse huolestua.

Podcastia juontaa Ilona ja ääneen pääsevät eri alojen asiantuntijat  – Xamkin opettajat, tutkijat sekä tietysti opiskelijat. He kertovat minkälaista opiskelu ammattikorkeakoulussa oikeasti on, miten vastuullisuus ja kestävä kehitys vaikuttavat työelämään ja opiskeluihin sekä mitä valmistumisen jälkeen tapahtuu.

Käy kuuntelemassa podcastin 5 jaksoa!

 

Oman alan löytäminen ei ole aina itsestäänselvyys. Työelämän tulevaisuus herättää myös paljon kysymyksiä.

Mitä siitä kannattaa tietää ennen kuin päättää mitä opiskelee?

Kuuntele jaksot Spotifyssa

Jakso 1. Tulevaisuuden työelämätaidot

Mikä työelämässä muuttuu? Mitä siitä tulisi tietää, miten siihen voi valmistautua ja miten oma ala kannattaa valita? Vieraana säveltäjä, keksijä, yrittäjä ja kirjailija Perttu Pölönen.
Lisäksi Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun polkuopiskelija Mari Laiho kertoo opinnoistaan.

Kuuntele jakso tästä:

Jakso 2. Työelämäyhteistyöt

Kaikissa koulutuksissa tehdään paljon yhteistyötä yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa. Minkälaista yhteistyö on, miksi se on tärkeää oppimisen ja uran kannalta ja mitä yllättäviäkin oppia siitä voi saada? Vieraina Xamkin työelämäyhteistyölehtori Kirsi Rouhiainen ja palvelumuotoilun opiskelija Silva Virtanen.

Kuuntele jakso tästä:

Jakso 3. Opiskelijan jaksaminen

Opiskeleminen on iso ja merkityksellinen osa arkea, mutta elämässä on paljon muutakin – harrastukset, perhe, työ ja parisuhde. Miten opiskelijat jaksavat ja miten on hyvinvoinnin laita? Vieraina Xamkin opintopsykologi Mari Häkkilä, ensihoitaja Ville Kunnari ja tradenomi Viveka Tiitola.

Kuuntele jakso tästä:

Jakso 4. Vastuullisuus

Ympäristömuutos, kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat nykyään osa kaikkia elämänalueita. Miten yksittäinen ihminen voi vaikuttaa? Vieraina Xamkin ympäristöteknologian lehtori Liisa Routaharju ja opiskelija Ilkka Lohilahti sekä yhteisöpedagogi opiskelija Antti Lehtoranta.

Kuuntele jakso tästä:

Jakso 5. Valmistumisen jälkeen

Ihana opiskeluaika menee nopeammin kuin etukäteen ehkä luuletkaan. Mitä valmistumisen jälkeen? Yksi vaihtoehto on yrittäjyys.

Vieraina Xamkin muodin ja puvustuksen AMK-koulutuksesta valmistunut muotoilja ja yrittäjä Inca Paatela sekä Xamkin sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun AMK-koulutuksesta valmistunut muotoilija, sisustussuunnittelijana toimiva Tiina Henttonen.

Kuuntele jakso tästä: