Opintojen aikana voi tulla eteen erilaisia kysymyksiä liittyen itse opiskeluun, oppimiseen ja hyvinvointiin.
Tällaisia voivat olla erimerkiksi pohdinnat opinnoissa jaksamisesta, opiskelumotivaatiosta, opiskelutekniikoista, stressin käsittelystä, tavoitteiden asettamisesta tai aikatauluttamisesta. Näiden asioiden kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin, ja on luonnollista pysähtyä miettimään niitä opintojen edetessä.
Omat sosiaaliset verkostot ovat hyvä pinta peilata asioita, mutta joskus saatat tarviota ulkopuolistakin keskustelukumppania. Tällöin voit ottaa yhteyttä opiskeluhyvinvoinnin asiantuntijaan (kuraattori) tai opintopsykologiin. Lisäksi opiskeluhvinvoinnin palveluihin kuuluu harrastus- ja liikuntapalvelut, joka tukee opiskelijan kokonaisvaltaista hyvinointia. Tasapaino oman elämän ja opintojen välillä on kaiken a ja o.
VIISI VINKKIÄ KORKEAKOULUOPISKELUUN
1. PÄIVITÄ OPISKELUIDENTITEETTISI 2020-LUVULLE
Aiemmat käsityksesi itsestäsi oppijana eivät välttämättä päde tänä päivänä. Tietosi ja taitosi ovat karttuneet, päivitä vahvuutesi.
2. HALLITSE AIKAASI JA PRIORISOI
Käytä kalenteria, tee selkeä ero opiskeluajan ja vapaa-ajan välillä, luovu jostain vanhasta, kun uutta eli opiskelut tulevat tilalle.
3. OPISKELE OPPIMISTA
Oppimaan voi oppia: tarkastele omia tekniikoitasi, internet on pullollaan oppimiseen liittyviä sivustoja, tutustu niihin.
4.VERKOSTOIDU
Hyödynnä opiskeluaikasi ja tutustu uusiin ihmisiin, muodostakaa opintopiirejä ja ammatillisia verkostoja.
5. KAIKKI EI VOI OLLA TÄYDELLISTÄ, RIITÄT KYLLÄ
Ota rohkeasti yhteyttä oman kampuksen toimijoihisi!
Terveisin Xamkin opiskeluhyvinvoinnin asiantuntija Kirsi ja opintopsykologi Mari