Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa haluamme tarjota opiskelijoille monipuolisia mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaa. Opiskelijoiden on mahdollista harrastaa esimerkiksi liikuntaa ja musiikkia sekä ohjatusti että omatoimisesti. Xamkissa harrastetutorit ovat tärkeässä osassa vapaa-ajan toiminnan toteuttamissa, sillä he vastaavat useista eri liikunta- ja harrasteryhmistä.

Sinulla on mahdollisuus liikkua, harrastaa ja kokeilla eri lajeja sekä osallistua liikuntatapahtumiin. Tai ehkä haluat yhdistää huippu-urheilun ja opiskelun? Se onnistuu meillä Xamkissa. Lue lisää ja tule mukaan!

Oletko jo Xamkin opiskelija? Voit lukea tarkemmin mahdollisuuksista LUX-intranetista! (vaatii kirjautumisen Xamkin tunnuksilla)

 

Liikuntamahdollisuudet kampuksilla

Mikkelin kampuksen liikuntapalvelut

Lue lisää

Savonlinnan kampuksen liikuntapalvelut

Lue lisää

Kotkan kampuksen liikuntapalvelut

Lue lisää

Kouvolan kampuksen liikuntapalvelut

Lue lisää

Huippu-urheilu

Annika Haverinen opiskelee Xamkissa tradenomiksi ja harrastaa pikajuoksua

Annika Haverinen, 19 vuotias ja harrastaa pikajuoksua. Hän kilpailee 100 ja 200 metrillä sekä opiskelee Xamkissa tradenomiksi.

Lue lisää

Sasu Toikka haluaa tehdä parhaansa sekä urheilussa että opiskelussa

Sasu Toikka opiskelee Xamkin Kotkan kampuksella naprapaatiksi. Hän on edustanut pitkään Superpesiksessä Kouvolan Pallonlyöjiä.

Lue lisää

Arttu-Petteri Klami opiskelee Xamkissa logistiikkaa ja tähtää painissa vuoden 2020 olympialaisiin

Arttu-Petteri Klami tähtää maajoukkueeseen ja Tokion Olympialaisiin. Miten hän ehtii tehdä kaiken ja miltä opiskelut tuntuvat Kotkan kampuksella?

Lue lisää

Hassib Fowad Rezai opiskelee Xamkissa ja pelaa lentopalloa Mestaruusliigassa

Hassib Fowad Rezai opiskelee Kotkan kampuksella kyberturvallisuutta. Lisäksi hän pelaa lentopalloa Mestaruusliigassa Vantaa Ducks-joukuuessa ja osallistuu aktiivisesti start up-toimintaan Kymenlaaksossa.

Lue lisää

Huippu-urheilun ja opiskelun yhdistäminen ei aina ole helppoa, mutta hyvällä suunnittelulla ja aikataulutuksella se on mahdollista. Xamk tarjoaa monia erilaisia tapoja opiskella, jotta arkesi helpottuu. Xamkissa voi opiskella sinulle sopivimmalla tavalla –  kampuksilla Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa tai joustavasti ajasta ja paikasta riippumattomasti.

 

Koulutustarjonnasta voit katsoa monipuoliset koulutuksemme.

Avoin AMK tarjoaa myös paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja.

  • Esimerkiksi yksittäisiä opintojaksoja sekä laajempia kokonaisuuksia, kuten polkuopintoja. Voit siis suorittaa AMK- tai YAMK-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnot avoimessa AMK:ssa.
  • Avoimen ammattikorkeakoulun jatkoväylällä opiskelet amk-tason opintoja osana ammatillista tutkintoasi.

 

Urheiluakatemiat

Jos olet kilpaurheilija, opiskellessasi voit päästä mukaan urheiluakatemiaan. Urheiluakatemia tarjoaa sinulle harjoittelumahdollisuuksia ja erilaisia urheilu-uraasi tukevia etuja.

Urheiluakatemia tukee, kannustaa ja edistää kilpaurheilijoiden urakehitystä sekä siihen liittyvää fyysistä ja henkistä kasvua. Urheiluakatemia mahdollistaa yhteistyössä koulujen kanssa urheilijan harjoittelun osin koulupäivän aikana.

Kotkassa ja Kouvolassa opiskelevat kuuluvat Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiaan tai Kouvolan urheiluakatemiaan.

Mikkelissä ja Savonlinnassa opiskelevat ovat Etelä-Savon Urheiluakatemian piirissä.

Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia on tehnyt hyvää yhteistyötä ammattikorkeakoulun kanssa jo 90-luvun lopusta lähtien. Xamkissa opiskeleville urheilijoilla on ollut mahdollisuus osallistua urheiluakatemian harjoituksiin, koulutuksiin ja pääsy urheiluakatemian jäseninä käyttämään liikuntapaikkoja veloituksetta. Etelä-Kymenlaaksossa on monen eri lajin urheiluseuraa, jossa on hyvä tavoitteellisemmankin opiskelijan harrastaa omaa lajiansa. Lyhyet matkat kaupungin sisällä säästävät aikaa ja mahdollistavat tehokkaamman opiskelun ja harjoittelun. Edullinen asuminen on pienellä paikkakunnalla on myös suuri etu opiskelijalle.
– Jiri Auranen, Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia

Sponsorointi

Yhteiskunnallisesti vastuullinen toiminta on keskeisessä roolissa yhteistyökohteiden valinnassa. Xamk voi tukea kulttuuria, urheilua ja yhteiskunnallisia hankkeita.

Lue lisää

Testausasema Kotka

Kuntotestaus on tärkeä komponentti harjoittelun seurannassa, jossa voidaan tarkastella harjoitusohjelmien tehokkuutta.

Lue lisää

Saimaa Stadiumi

Treenitilaa kaikkeen liikkumiseen. Jännittäviä kokemuksia seinäkiipeilyn ja viihdeliikunnan parissa.

Lue lisää

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Lisätietoja Xamkin liikuntapalveluista Mikkelissä ja Savonlinnassa
Essi Kähkönen
liikuntasuunnittelija
etunimi.sukunimi@xamk.fi
p. 040 537 4085

Lisätietoja Xamkin liikuntamahdollisuuksista Kotkassa ja Kouvolassa
Marja-Sisko Luode
liikunnan lehtori
etunimi.sukunimi@xamk.fi
p. 044 702 8435