Minikaupunki-konsepti laajenee Kouvolaan

MiniMikkelin jalanjäljissä kulkeva MiniKouvola on Kouvolan kaupungin ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun yhteistyönä toteuttama yrittäjyys- ja yhteiskuntakasvatustapahtuma Kouvolan kahdeksasluokkalaisille.

MiniKouvolassa kasiluokkalaiset pääsevät näkemään ja kokemaan Kouvolassa toimivien yritysten arkea. Tutuksi tulevat niin yrityksen perustaminen, yrityksissä työskenteleminen kuin julkisen sektorin osallisuus osana yrityskenttää.

Tapahtumassa kierretään MiniKouvolaa, suorittaen annettuja tehtäviä pelinomaisesti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ohjauksessa. Tapahtuman kehittäminen ja toteuttaminen on myös osa Xamkin opiskelijoiden opintoja. MiniKouvola tarjoaa Xamkin opiskelijoille mahdollisuuden erilaisiin kehittämistehtäviin, projektiopintoihin tai harjoittelujen suorittamiseen yrittäjyyden tai ohjaustoiminnan parissa. MiniKouvolan tapahtumapaikkana on Xamkin Kouvolan kampuksen Paja-rakennus, jonne rakentuu viikon ajaksi Kouvolan kaupunki minikoossa.

 

Kevään 2020 Minikouvola-tapahtuma on peruttu

Ensimmäinen MiniKouvola-tapahtuma oli tarkoitus järjestää huhtikuussa 2020, mutta valitettavasti koronaviruspandemia sotki suunnitelmat ja tapahtuma jouduttiin perumaan. Koronavirustilannetta seurataan nyt tarkalla silmällä sekä Xamkin, että Kouvolan kaupungin toimesta, jotta MiniKouvolan uusi startti toteutuisi lukuvuonna 2020-2021.

Kiitos kaikille kevään 2020 suunnittelutyössä mukana olleille opiskelijoillemme!

Lisätietoja:

Anni Taina, MiniKouvolan tuottaja

anni.taina@xamk.fi, puh. 040 480 9809

Järjestäjät

Kouvolan kaupunki