Miksi opiskella avoimessa AMK:ssa

Avoin ammattikorkeakoulu on hyvä vaihtoehto, kun

  • haluat kehittää itseäsi uusilla osaamisalueilla, lisätä ammattitaitoasi tai opiskella harrastusluonteisesti
  • etsit edullista vaihtoehtoa korkeakoulutasoiseen täydennyskoulutukseen
  • olet vailla opiskelupaikkaa ja kaipaat hyödyllistä tekemistä välivuodeksi
  • suunnittelet tutkinto-opiskelua ammattikorkeakoulussa tai haet vaihtoehtoista väylää tutkinto-opiskelijaksi polkuopintojen kautta
  • haluat valmentua tuleviin valintakokeisiin tai opintoihin
  • harkitset opintovapaalle siirtymistä
  • mietit kokonaan uutta ammattia

Mitä avoimessa opiskellaan

Avoimessa AMK:ssa opiskellaan samoja opintoja, joita Xamkin tutkinto-opiskelijatkin opiskelevat. Siksi ne voidaan hyväksilukea sinulle myöhemmin, jos tulet meille tutkinto-opiskelijaksi. Opintojen taso on joko alempi tai ylempi ammattikorkeakoulu ja ne hyväksiluetaan vastaavan tason tutkintoon.

Monia vaihtoehtoja

Avoimen AMK:n opintoja on tarjolla eri muodoissa:
– Yksittäisiä koulutuksia, laajuudet 2-10 opintopistettä
– Polkuopinnot, laajuudet 15-60 opintopistettä
– Korkeakouludiplomit, laajuus 60 opintopistettä
– Opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon päivittäminen ammattikorkeakoulututkinnoksi. Tutkinto-opinnot aloitetaan suorittamalla puolet tarvittavista täydentävistä opinnoista avoimessa AMK:ssa.
– Toinen AMK-tutkinto – jos sinulla on jo AMK-tutkinto, mutta haluat toisen tutkinnon samalta alalta (esim. Sosionomi (AMK):n lastentarhaopettajapätevyys). Tutkinto-opinnot voit aloittaa suorittamalla puolet tarvittavista täydentävistä opinnoista avoimessa AMK:ssa.

Miten avoimessa opiskellaan

Opiskelu vastaa tutkinto-opiskelun tavoitteita ja vaatimuksia. Tarjoamme opintoja kokonaan verkko-opintoina (Moodlessa tai Eliademyssä), monimuotona (lähiopetuspäiviä 2-3 krt / kk) ja päiväopintoina (lähiopetus arkisin klo 8-18 välillä). Opintoihin voi sisältyä virtuaalisia oppitunteja verkossa tai omaehtoista verkko-opiskelua opettajan ohjauksella.  Eteneminen opinnoissa on yleensä tiivistä, opintojakson kulku on määritelty etukäteen ja oppimistehtävien palautuspäivistä on sovittu.

AMK-opiskeluun liittyviä käytänteitä löydät täältä.

Mikä on opintopiste

Opintojen laajuutta kuvataan opintopisteillä. Opintopiste kertoo opiskelijan työmäärän, yksi opintopiste on 27 tuntia opiskelijan työtä. Tavallisimmin yksittäisen opintojakson laajuus on viisi opintopistettä, jolloin työmääräksi muodostuu 135 tuntia, eli n. 17 työpäivää. Tuntimäärä on teoreettinen ja vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon opiskelija panostaa opintojakson tekemiseen.

Ilmoittautuminen ja maksut

Opinnot hinnoitellaan joko opintopisteperusteisesti (12,- / op) tai lukukausipohjaisesti (175,-). Ilmoittautuminen koulutuksiin tapahtuu koulutuskalenterissa. Tarkempia tietoja maksuista ja ilmoittautumisesta löydät täältä.

Opintorekisterinote

Kun opintojakso on päättynyt ja olet saanut arvosanan Peppiin, voit tilata itsellesi opintorekisterinotteen, johon tulee liitteeksi opintojaksokuvaus. Huomioithan, että opettajalla on yksi kuukausi aikaa antaa arvosana opintojakson päättymisen jälkeen. Opintorekisterinotteen voit tilata tästä.

Jos olet opiskelijana toisessa ammattikorkeakoulussa, voit siirtää suoritusmerkinnän omalle opintorekisterinotteellesi Puro-palvelussa.

Jaa sivu