Laita idea lentoon yhdessä tiimin kanssa

Road to *ship

*Ship Startup Festival tulee taas toukokuussa 2024, jonka takia Road to *ship käynnistyy myös! Virallisesti koneet käynnistyvät 12.3.2024, mutta voit ilmoittautua mukaan jo nyt.

Road to *ship tarjoaa ilmaista ohjausta ja arvokkaita vinkkejä ja neuvoja kokeneelta yrittäjyysvalmentajalta ja sarjayrittäjältä. Tulkaa mukaan Tuukka Ylälahden coachaukseen! Pitchaaminen on käytännössä opittava taitolaji, jossa jokainen yrittäjä tai yrittäjäksi haluava voi harjoitella miten parhaiten esittää yritysideansa niin että potentiaaliset asiakkaat, sijoittajat ja tulevat tiimin jäsenet ymmärtävät ja innostuvat.

Lähtölaukaus

Perusverkkovalmennus on avoinna kaikille, paikkoja on rajoitetusti. Tuukka valitsee verkkovalmennuksen osallistujista muutaman parhaan tiimin  jotka saavat häneltä coaching valmennusta.

Sen lisäksi kaikille osallistuville Xamk Kaakkois-Suomen opiskelijoille tarjoamme mahdollisuuden saada 2 opintopistettä  osallistumalla Road to *ship valmennusohjelmaan sekä mahdollisuuden yksilölliseen sparrailuun joko suomeksi tai englanniksi.

Jos olet yrittäjä ja yrityksesi sijaitsee Kymenlaaksossa, tarjoamme myös mahdollisuuden yksilölliseen sparraukseen.

Olemme luoneet yksinkertaisen ohjelman jossa on testattuja metodeja ja lähestymistapoja. Autamme tiimiäsi eteenpäin kohti *ship Startup Festival kisalavoja ja palkintojen voittoa!

Myös *ship Startup Festival henkilöstö on mukana ja kertoo meille yksityiskohtaisemmin miten pitchata tapahtumassa.

Ohjaamme sinua luomaan omat myyntipuheet, joilla voit halutessasi astua lavalle *ship Startup Festival -tapahtumassa kilpaillaksesi pääpalkinnosta

 

Alustava aikataulu:

Online-työpajat alkavat 12.3.2024 ja kestävt 4 viikkoa. Sessiot ovat aina tiistaisin klo 16. Sen jälkeen on mahdollisia sparrailusessioita sekä pitching-kenraaliharjoittelu 07.05.

Huomioithan, että työpajat ovat pääasiassa englanniksi, mutta mahdollinen mentorointi ja valmennus voidaan pitää halutessasi englanniksi tai suomeksi. Valmennusohjelmassa opit esittelemään ja myymään oman ideasi.

Ohjelma on avoin kaikille varhaisen vaiheen uuden liiketoiminnan ideanikkareille, jotka vielä hiovat uutta ideaansa tai ovat jo pidemmällä sen kanssa. Jos olet kiinnostunut ideoiden myymisestä ja yrittäjyydestä, ohjelma on juuri sinulle. Tähtäämme siihen, että pääset esittelemään ideasi *ship Startup Festivaalin lavalle ja tavoittelemaan rahapalkintoa.

Ohjelman vetää Tuukka Ylälahti, jolla itsellään on pitkä kokemus sarjayrittäjyydestä ja ideoiden myymisestä, valmennuksesta ja ideoiden tuomaroinnista.

Aloitus kick-off 12.3. klo 16.00–17.00

Ensimmäisessä tapaamisessa Tuukka jakaa kokemuksiaan pitchaamisesta ja avaa hyvän myyntipresentaation saloja *ship Startup Festival -tapahtumaa silmällä pitäen. Tähän kannattaa ehdottomasti osallistua, jos sinulla ei ole vielä juurikaan kokemustan pitchauksesta.

Aloituksessa saat hyvät eväät, joilla pääset aloittamaan oman myyntipresentaatiosi palojen koostamisen ensimmäisenä kotitehtävänäsi.

Rakenne

Ensimmäinen ohjaustapaaminen 19.3. 16.00–17.00

  • Myyntipuheen selkeys ja tarinan rakenne
  • Opitaan ryhmänä toisilta, miten käsikirjoitus toimii yleisön läsnäollessa

Tulokset: kokemusta ja palautetta, miten käsikirjoituksesi toimii ja miten sitä voisi parantaa
Kotitehtävä: Paranneltu versio myyntipuheestasi (pelkkä teksti) seuraavaa tapaamista varten

Toinen ohjaustapaaminen 26.3. 16.00–17.00

  • Myyntipuheen käsikirjoitus v2 tarkastelu
  • Tapaamisen toisella puolikkaalla käydään läpi, miten visuaalisuudella ja kuvilla tuetaan myyntipuheen pääasioita

Tulokset: Rakenteellisesti hyvä myyntipuhe, jossa tärkeimmät esitettävät asiat tulee selkeästi esiin ja ymmärrys, miten visuaalisuus tukee myyntipuhetta
Kotitehtävä: Myyntipresentaation visuaalinen ilme

Kolmas ohjaustapaaminen 2.4. 16.00–17.00

  • Ensimmäinen kokonaisen myyntipresentaation läpimeno tiimeittäin

Tulokset: Hyvä ymmärrys, mikä on myyntipresentaatio, sen rakenne ja miten esiintyä yleisön edessä
Kotitehtävä: Viimeistele myyntipresentaatio ja hae henkilökohtaiseen valmennukseen. Parhaat myyntipresentaatiot ja esiintyjät valitaan henkilökohtaiseen valmennukseen.

Henkilökohtainen valmennus

Parhaat esitykset ja parhaiten suoriutuneet ohjelmaan osallistujat ovat oikeutettuja osallistumaan Ship Startup Festival Pitch Captain -kilpailuun. Sen lisäksi Tuukka Ylälahti valitsee kourallisen parhaita osallistujia joille tarjoaa yksilöllistä sparrailua.

Näiden lisäksi kaikki Xamk opiskelijat kaikilta kampuksilta (Kotka, Kouvola, Mikkeli, Savonlinna) sekä Kymenlaakson yrittäjät saavat Kymi Accelerator-ohjelman Erna Gronowin ja Jani Kivirannan sparrailua. Erna on valmentanut yrittäjiä Slush 100-pitchaukseen ja Jani on kovan luokan brändin ja esitelmien rakentaja.

Kenraaliharjoitus 7.5.

Viimeisen viikon harjoituksissa nähdään parhaat esitykset henkilökohtaisten sparrausten jälkeen. Seuraamme viimeisteltyjä esityksiä ja annamme viime hetken vinkit ennen lavalle nousua *ship Startup Pitch Captain -kilpailuun. Sinulla on oivallinen tilaisuus seurata parhaiten kehittyneitä tiimejä ja saada ymmärrystä, miksi parhaat erottuivat joukosta.

Tulos: Hyvä käsitys siitä, miten rakentaa uskottava myyntipresentaatio ja tarina ideasta ja miten se esitetään yleisölle.

 

16.–17.5. *ship Startup Festival

Karsintatiimit osallistuvat *ship Startup Pitch Captain -kilpailuun ja matkustavat Kotkaan osallistuakseen *ship Startup -festivaaliin, jossa voit saada arvokasta kokemusta ja kontakteja startup-matkallasi – JA toki, sinulla on mahdollisuus voittaa rahapalkinto!

Palkinnot ja kilpailukategoriat julkistetaan *ship Startup Festivalin verkkosivuilla.

Lisätiedot

Mikäli sinulle tulee mitään kysyttävää Road to *shipistä, nakkaa meille sähköpostia: Erna Gronow (email) ja Jani Kiviranta (email) Muista ilmoittautua,  ILMOITTAUDU MUKAAN