Ruokahävikki kuriin Kaakkois-Suomen maaseudun ruokapalveluyrityksissä -hanke on päättynyt. Vuosina 2020–2021 toteutetun hankkeen tavoitteena on ollut lisätä maaseudun ruokapalveluyritysten osaamista ilmasto -ja ympäristöystävälliseen toimintaan.
Hankkeen tavoitteiden mukaisesti, hankkeen aikana on tuotettu ja jaettu tietoa toimijoiden osaamisen lisäämiseksi. Tuotettua materiaalia ovat mm. teemalliset työpajat sekä tehdyt pelialustat ruokahävikkiin, erityisruokavalioihin sekä kasvisruokaan liittyen. Kahvitauon tietovartit antavat lyhyen katsauksen erityisruokavalioihin ja infograafit ovat avuksi mm. uusien ja kausityöntekijöiden ohjeistamisessa. Tuotettu Hävikkikeittiökävely-sovellus auttaa keittiötoiminnan hävikin hallinnassa.
Tämän hankkeen sivuilta löytyvät kaikki tuotettu materiaali ja on ruokapalvelualan ammattilaisten, niin nykyisten kuin tulevienkin, käytettävissä.