• Haluatko samanhenkisiä ihmisiä ympärillesi?
  • Haluatko kehittää taitojasi innovatiivisessa ja yrittäjämäisessä ympäristössä?
  • Onko mielessäsi potentiaalinen bisnesidea?
  • Kiinnostaako nähdä mitä kaikkea tapahtuu Kymenlaakson ja Etelä-Savon startup -kentällä?

 

*ship Akatemiassa…

..sinulla on mahdollisuus kehittää omia yksilöllisiä taitojasi ja hioa ideoitasi jo opintojesi aikana. Voit myös liittyä yhteisömme ilman omaa yritysideaasi ja työskennellä tiiminä toisten samanhenkisten ihmisten kanssa. Xamkissa järjestämme monenlaisia tapahtumia ja projekteja liittyen yrittäjyyteen, joista moni löytää inspiraation tulevaisuudelleen sekä harjoittelumahdollisuuksia. Voit edistää opintojasi osallistumalla tai luomalla yrittäjyysteemaisia kokemuksia sekä opiskelemalla suoraan yrittäjyysopintoja. Xamkin Xentre ja TKI-yksiköt tarjoavat myös lukuisia mahdollisuuksia kehittää ideoita ja yrittäjyystaitoja.

anchor

*ship akatemia opinnot

Haluaisitko kehittää omaa yritysideaasi osana opintoja? Rakenna oma yrittäjyyspolkusi Xamkin *ship Akatemian innovaatio- ja yrittäjyysopintojen avulla! Opinnot ovat avoimia kaikkien alojen opiskelijoille! Opiskeluaikanasi sinulla on esimerkiksi mahdollisuus pyörittää harjoitusyritystä, jonka avulla liiketoiminnan testaaminen on ketterää.

Xentren yrittäjyysopinnot tarjoavat käytännönläheisiä toimintamalleja oman liiketoiminnan kehittämiseen jo opiskeluiden aikana. Yrittäjyyspolun opintoja voit suorittaa yksin, tai voit kehittää yritystoimintaa myös tiimin kanssa. Tarjolla kattavaa paketti:

- verkkossa opiskeltavia nonstop opintoja
- Käytännössä oppimista (yritystoiminnan testaus ja asiakasprojektit)
- Vuoden 2023 uusia opintoja
- Vapaavalintaisia opintoja
- YAMK-tason opintoja

Lue tarkemmin ja aloita opiskelu!

Startup Hotline

"Helpdesk" –palvelu yrittäjyydestä kiinnostuneille opiskelijoille. Tarjoan vinkkejä ajankohtaisista yrittäjyyttä edistävistä tapahtumista ja kuulet miten Xamkissa tuetaan opiskelijaa yrittäjyyspolulle.

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse. Juttelen mielelläni kanssasi mistä tahansa yrittäjyyteen liittyvästä!

mari.kirjalainen@xamk.fi

anchor

Startup Fund ja keksintöpalkkiot

 

Xamk Startup Fund on Xamkin  Xentren hallinnoima tukiraha, jota rahoittaa Otsakorven säätiö ja Xamk. Myös yksityiset rahoittajat voivat kohdentaa tukensa opiskelijayrittäjille tätä kautta. Opiskelijayrittäjyysyhdistys PatteriES on vahvasti mukana toiminnassa. Xamk Startup Fund jakaa rahoitusta 250 — 1000 euron kerta-avustuksina lupaavien ideoiden kehittämiseen startupeille ja opiskelijatiimeille. Hakijana voi olla yksittäinen opiskelija tai tiimi. Apurahat myönnetään hakemusten perusteella. Hakumääräajoista ilmoitetaan vuosittain, kun rahoitus on varmistettu.

 

Rahoituskriteerit ovat:
  • Hakija on Xamkin opiskelija tai hakijatiimissä on mukana Xamkin opiskelija
  • Hakemus on selkeä, oikein täytetty ja siinä kuvataan, miten tukea käytetään
  • Idea on uusi, mielenkiintoinen ja siinä on liiketoimintapotentiaalia
  • Tiimi tai hakija on sitoutunut kehittämään ideaa.

 

Katso halutessasi tämä opastusvideo siitä kuinka Startup Fund haku toimii.

 

Startup Fundin Seuraava haku vuonna 2023.

Lähettämällä hakulomakkeen vakuutan antamani tiedot oikeiksi ja sitoudun käyttämään saamani tukirahan esittämäni liiketoimintaidean kehittämiseen sekä raportoimaan idean edistymisestä Xamkille. Kaikille tuensaajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti rahoituksesta. Kaikkea aineistoa käsitellään luottamuksellisesti, eikä idean sisällöstä julkaista enempää tietoa.

HUOMIO! Hyvin edenneet hankkeet voivat hakea rahoitusta myös seuraavilla kierroksilla eli yhteensä rahoitusta voi hakea enintään 3 000 euroa.

Lisätietoja:
Kehityspäällikkö Minna Lehesvuori
minna.lehesvuori@xamk.fi / 044 702 8512

 

 

Opiskelijoiden keksinnöistä ja ideoista voidaan maksaa palkkio!

Keksinnöllä tarkoitetaan sellaista uutta laitetta, ratkaisua, prosessia tai toimintatapaa, joka voidaan suojata patentilla. Jotta keksintö olisi patentoitavissa, sen tulee olla uusi, keksinnöllinen ja teollisesti hyödynnettävä.

Jos sinulla on mielessäsi jokin tällainen keksintö, voit tehdä siitä ilmoituksen Xamkin innovaatioryhmälle. Ryhmä käsittelee ilmoituksen luottamuksellisesti. Muistathan itsekin olla paljastamatta keksintöäsi julkisesti,  jotta uutuus ja sen myötä mahdollinen patentoitavuus säilyy.  Keksinnöt, jotka voisivat olla Suomessa patentilla suojattavissa palkitaan 300 € palkkiolla/keksijä. Oikeudet keksintöön eivät siirry Xamkille vaan säilyvät keksijällä/keksijöillä.

 

 

Ideoilla tarkoitetaan tässä yhteydessä sellaisia päräyttäviä ajatuksia, joita ei voi suojata  patentilla, mutta ne voivat olla muutoin hyödynnettävissä. Tällaisia voivat olla uudet liikeideat, liiketoimintakonseptit, sosiaaliset innovaatiot. Ideasta voit ilmoittaa samalla KEKSINTÖILMOITUKSELLA kuin keksinnöistäkin.  Ideoista voidaan maksaa 100 € suuruinen palkkio kullekin ideoijalle.

Keksintöilmoituksen ja  lisätietoja aiheeseen liittyen  saat:
Sopimus – ja IPR-asiantuntija Minna Pasila
minna.pasila@xamk.fi.

anchor

ES yhteisömme

patteri es

Olemme opiskelijayrittäjyysyhdistys ja yhteisö, joka toimii Xamkissa.
Yhteisön tavoitteena on edistää yrittäjyyskulttuuria Xamkin toiminta-alueella ja tukea yrittäjiksi haluavia opiskelijoita.

Voit ottaa yhteyttä:
Chairperson / mari.kirjalainen@xamk.fi /050 454 4856

tai viestiä osoitteeseen:

info@patteries.com

anchor

Tapahtumia

*ship Startup Festival

TOP Startup -tapahtuma kaikille yrittäjille ja aloittaville yrittäjille vuodesta 2015 lähtien. Suosio on levinnyt ulkomaille asti! Xamkin opiskelijat ovat aina olleet isossa roolissa *shipin järjestelyissä. Tapahtuma tarjoaa parhaimmat kokemukset ja verkostot opiskelijan tulevan työelämän kannalta.

Lue lisää ja laita päivät muistiin!

YRITYSKAUPAN VERKKOVALMENNUS OSTAJALLE

Maksuton verkkovalmennus sinulle, joka harkitset yrittäjyyttä yritysoston kautta. Saat tietoa omistajanvaihdosprosessin etenemisestä ja yritysoston rahoituksesta. Ilmoittaudu 6.4.2023 mennessä!

Lue lisää ja ilmoittaudu

VENTURE HUB -VERKKOVALMENNUS

Maksuton viiden kerran verkkovalmennus, jossa tutustut LEAN STARTUP -menetelmiin, saat sparrausta liikeideoihin ja tutustut potentiaalisiin tiimiläisiin ja verkostoihin. Ilmoittaudu 11.4.2023 mennessä!

Lue lisää ja ilmoittaudu

Anchor

Hankkeista oppia työelämään

Xamkin opiskelijoilla on mahdollisuus olla mukana erilaisissa ja erilaajuisissa työelämäprojekteissa, jossa korostuu oppiminen työelämän aidoissa ympäristöissä. Tutkimus- ja kehittämishankkeeseen osallistuminen on tilaisuus hankkia työelämäkokemusta ja suorittaa opintoja samalla kertaa. Projekteissa karttuvat myös verkostot – voit saada kontaktin tulevaisuutesi työnantajaan

Tutustu aiheeseen Luxissa

yhteystiedot

Minna Lehesvuori

Kehityspäällikkö,

Xamk Xentre – Yrittäjyyden yksikkö

minna.lehesvuori@xamk.fi

Tel. +358447028512

Maarit Vahvanen

Lehtori,

Xamk Xentre – Yrittäjyyden yksikkö

maarit.vahvanen@xamk.fi

Tel. +358447028428

Mari Kirjalainen

TKI-asiantuntija,

Xamk Xentre – Yrittäjyyden yksikkö

mari.kirjalainen@xamk.fi

Tel. +358504544856