Ankkapurhan tulevaisuustalkoot – Sisältöjä kulttuurimatkailuun

Millainen matkakohde Ankkapurhan kulttuuripuisto on tulevaisuudessa? Mikä matkailijaa alueelle houkuttaa? Tule mukaan kertomaan näkemyksiä ja toiveita. Samalla osallistut aluekehitykseen ja paikallisen vetovoiman kasvattamiseen!

Ankkapurhan tulevaisuustalkoot – Sisältöjä kulttuurimatkailuun ke 3.11 kl 16.30-19 Nuorisokeskus Anjalassa, Ankkapurhantie 6A.

Tulevaisuustalkoot on osa Ankkapurhan kulttuurimatkailustrategian kehittämistä Älykkäät kulttuurikylät -hankkeen ja Ankkapurhan kulttuurisäätiön yhteistyössä. Työpaja jatkaa lokakuun ideointitilaisuutta, jossa mietittiin Ankkapurhan alueen vahvuuksia. Ei haittaa, vaikka et osallistunut aiempaan tilaisuuteen. Työpajassa visioidaan vapaasti ja mietitään sisältöjä kulttuurimatkailuun. Tervetuloa osallistumaan!

Työpajan alussa kuullaan inspiraatioksi puheenvuoro Pyhtään kulttuuritalosta! Miten Pyhtään entinen kunnanvirasto on muuntunut kulttuurikäyttöön, työtiloiksi, majoitukseen sekä koko kylän vetovoimaiseksi tapahtumapaikaksi? Kulttuuritalon toiminnasta kertoo tapahtumatuottaja, konserttipromoottori ja tapahtuma-alan konsultti Vesa Ristimäki.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Työpaja pidetään kokoustila Vintillä, nuorisokeskuksen päärakennuksen 2. kerros.

Ilmoittaudu mukaan 29.10 mennessä tästä linkistä!

Älykkäät kulttuurikylät on Kymenlaakson maaseudun elävöittämishanke. Älykkäissä kulttuurikylissä Kymenlaakson kyliä kehitetään kohti kestäviä asumisen, vapaa-ajan ja työskentelyn paikkoja kulttuuriympäristöt huomioiden. Toiminnassa keskitytään etätyön, innovaatioiden ja kulttuurihyvinvoinnin tuomiin mahdollisuuksiin kylien elinvoiman lisäämisessä. Hankkeen rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto 2021-2022.

Lue lisää Ankkapurhan kulttuuripuistosta ja Nuorisokeskuksen toiminnasta.

Kulttuurimatkailu on nopeasti kasvava toimiala. Business Finlandin kulttuurimatkailun katto-ohjelma panostaa Suomen profiloitumiseen myös kulttuurimatkailumaana vahvan luontomatkailun rinnalle. Suomen vahvuus kulttuurimatkailussa onkin Culture in nature! (Business Finland). Tähän kannattaa Kymenlaaksossakin tarttua ja kehittää omia vahvuuksiaan.

Ankkapurhalla on kaikki mahdollisuudet kehittyä entistä vetovoimaisemmaksi ja tapahtumarikkaaksi koko Kymenlaakson käyntikohteeksi!