Avaruusjuotoskoulutus standardien ECSS-Q-ST-70-08 & -38 mukaan (Erittäin luotettava juottaminen käsin & pintaliitos- ja sekatekniikalla)

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Elektroniikan 3K-tehdas ja Institut für Elektronik GmbH järjestävät Osaava teknologiaklusteri 2025 – OSKU 2025 -hankkeen puitteissa viisipäiväisen avaruusjuotoskoulutuksen standardien ECSS-Q-ST-70-08 & -38 (Manual soldering of high-reliability electrical connections & High-reliability soldering for surface-mount and mixed technology – Erittäin luotettava juottaminen käsin & pintaliitos- ja sekatekniikalla).

Standardit määrittelevät hyväksyntä- ja hylkäyskriteerit piirikokoonpanojen erittäin luotettavalle valmistukselle, joka on tarkoitettu kestämään normaalit maan olosuhteet ja avaruuslennon aiheuttamat tärinä, g-kuormat ja ympäristö. Koulutusta voi siis soveltaa myös muihin mm. tärinän ja paineenvaihtelun alaisiin laitteisiin tuleviin juotoksiin.

Koulutus sisältää standardien teorian ja käytännön osat, eli avaruuselektroniikan juotosten valmistukseen liittyviä vaatimuksia ja käytännön juottamisharjoituksia standardien mukaisesti.

Koulutus ei sisällä sertifiointia.

Koulutus on lähikoulutus ja koulutettavia voidaan ottaa enintään 8 henkilöä.

Koulutus on maksuton

 

AJANKOHTA

13.09.2021–17.09.2021 (ma–to klo 9–16, pe 9–12)

PAIKKA

Elektroniikan 3K-tehdas, Laitaatsillantie 3, 57170 Savonlinna

KOHDERYHMÄ

Kyseisten standardien vaatimustason juottamista sekä muun erittäin vaativiin olosuhteisiin joutuvan elektroniikan juottamista (kuten suuret paineenvaihtelut, lämpö, tärinä ja g-voimat) tarvitsevien yrityksien henkilöstö.

ASIANTUNTIJA / KOULUTTAJA

Mr. Leo Schöberle, Institut für Elektronik GmbH, Saksa (koulutuskieli englanti)

ILMOITTAUTUMINEN

3.9.2021 mennessä sähköpostilla osoitteeseen ari.mielo(a)xamk.fi

Huom. kurssi on täynnä, mutta otan nimiä ylös varasijalle.

 

LISÄTIETOJA

Ari Mielo / Xamk, puh. 050 348 4957 tai Elmar Bernhardt / Elektroniikan 3K-tehdas, puh. 050 3707671