Cobotin käyttöönotto: Voima-anturilla joustavuutta yhteistyörobotin toimintaan

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Ammattiopisto Samiedu ja Oy Machine Tool Co järjestävät Osaava teknologiaklusteri 2025 – OSKU 2025 -hankkeen puitteissa Teams – verkkokoulutuksen Cobotin käyttöönotto: Voima-anturilla joustavuutta yhteistyörobotin toimintaan.

Kohderyhmänä ovat Teknologia-alan ja muun valmistavan teollisuuden henkilökunta sekä muuten tekniikasta kiinnostuneet henkilöt. Kurssilla ei vaadita välttämättä robottiosaamista ja sopii siten myös niille, joilla ei ole kokemusta robotiikasta ja voiman tunnistamiseen perustuvasta ohjelmoinnista.

Oy Machine Tool Co asiantuntija Juho Liljamon koulutuksessa käydään läpi, miten robotti kykenee tunnistamaan esineitä ja mukauttamaan liikkeensä tunnistettuun esineeseen nähden. Tunnistaminen tapahtuu yhteistyörobotin sisäänrakennetun voima-anturin avulla. Samalla opitaan miten voima-anturi ja UR+ ekosysteemi helpottaa ja nopeuttaa cobottien käyttöönottamista.

Koulutuksen aikana tunnistetaan mitä haasteita cobotin kappaleenkäsittely aiheuttaa ja miten nykyaikaisella ohjelmistolla pystytään ratkaisemaan näitä ongelmatilanteita.

Koulutus perustuu yksinkertaiseen Universal Robots yhteistyörobottiin ja sen tarjoamiin UR+ ekosysteemin lisälaitteisiin.

Koulutuksessa jaetaan myös linkit ilmaiseen interaktiiviseen koulutusohjelmaan, josta jokainen voi hankkia lisää osaamista.

OHJELMA

Klo 9:00-12:00, koulutus pidetään sisältöön sopivissa jaksoissa, lyhyet tauot välissä

  • Universal Robots yhteistyörobotit ja UR+ ekosysteemin lisälaitteet
  • esineiden tunnistaminen
  • liikkeen mukauttaminen tunnistettuun esineeseen nähden
  • yhteistyörobottiin sisäänrakennettu voima-anturi
  • cobotin käyttöönotto
  • kappaleenkäsittelyn haasteet ja ratkaisumalleja

ILMOITTAUTUMINEN

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen ennakkoon:

linkki ilmoittautumissivulle

ASIANTUNTIJA

Juho Liljamo, Oy Machine Tool Co

LISÄTIETOJA

Pekka Kipinoinen / Samiedu, puh. 044 550 6205

Ari Mielo / Xamk, ari.mielo(at)xamk.fi