DigiMetsä: seminaari ja työpaja

METSÄ KOHTAA DIGIN MIKKELISSÄ

 

Digitalisaatio tekee vahvasti tuloaan metsäalalle, mutta tunnetko uusimmat suuntaukset? Tiedätkö, miten digitalisaatiota pitäisi johtaa? Millaisia ovat tulevaisuuden sovellukset?

Mm. näihin kysymyksiin vastatakseen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu järjestää DigiMetsä-seminaarin ja työpajan torstaina 1.11. klo 12-16 hotelli Vaakunassa Mikkelissä. Tapahtuma järjestetään maakunnallisen kärkihankkeen Metsä ja ympäristö – puhdas ja älykäs tulevaisuus puitteissa. Tapahtumassa luodaan katsaus metsäalan digitalisaation kehittämisen hyviin käytäntöihin, uusimpiin sovelluksiin ja alan tulevaisuuden näkymiin seminaaripuheenvuorojen avulla. Lisäksi ideoidaan metsäalan digitaalisia sovelluksia innovaatiotyöpajassa.

 

KENELLE?

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille metsäalan tulevaisuudesta ja digitalisaatiosta kiinnostuneille: tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan olet sitten johtaja, asiantuntija, opiskelija tai vaikkapa metsänomistaja. Jos tapahtuma osoittautuu erityisen suosituksi, etusija ilmoittautumiseen annetaan yritysten ja julkisorganisaatioiden henkilökunnalle.

 

AIKA JA PAIKKA

Tapahtuma järjestetään torstaina 1.11.2018 klo 12-16 Mikkelissä, Hotelli Vaakunassa. Seminaariesitykset pidetään auditoriossa (1. kerros) ja innovaatiotyöpajaa varten siirrymme ryhmätyöskentelylle sopivampaan tilaan (Mikkeli-sali) Vaakunan 2. kerrokseen. 
Osoite: Porrassalmenkatu 9, 50100 Mikkeli.

 

ILMOITTAUTUMINEN

Tapahtuma on maksuton, ennakkoilmoittautuminen vaaditaan.

29.10.2018: Seminaarin maksimiosallistujamäärä on saavutettu. Kaikkien, jotka ehtivät ilmoittautua tapahtumaan verkkolomakkeen tai sähköpostin kautta, ilmoittautuminen on kunnossa (ml. opiskelijat). Mahdolliset peruutukset sähköpostilla osoitteeseen: timo.partala@xamk.fi.

 

Ohjelma

12:00 – 12:10 Seminaarin avaus

Jouni Tornberg, tutkimuspäällikkö, Xamk

Auditorio, 1.krs
12:10 – 12:40 Keynote-puheenvuoro: Riskin ottaminen kannattaa teollisessa digitalisaatiossa

Marko Yli-Pietilä, Head of Smart Operations, Stora Enso

Seminaariesitys
12:40 – 13:10 Virtuaalimetsä ja metsänomistajan muut digitaaliset palvelut

Kalle Ikonen, päällikkö, sähköiset palvelut, Metsä Group

13:10 – 13:40 Kirja vaihtuu sähköiseen palveluun – Metsänhoidon suositusten digitalisointi

Kati Kontinen, johtava asiantuntija, Tapio Oy

Seminaariesitys
13:40 – 14.00 Tauko, kahvitarjoilu
14:00 – 14.30 Puuhuollon digitalisaation kehitysnäkymiä

Jarmo Hämäläinen, tutkimusjohtaja, Metsäteho

Seminaariesitys
14:30 – 16:00 Innovaatiotyöpaja

Antti Miettinen ja Ari Väisänen, Innotiimi-ICG

Mikkeli-sali, 2. krs
16:00 Tilaisuus päättyy

 

PUHUJAT

Marko Yli-Pietilä

Marko Yli-Pietilä on työskennellyt jo pitkään digitalisaation edistämiseksi mm. Nokian and Teradatan palkkalistoilla Stora Enson lisäksi. Kansainvälisen uran aikana Marko on hankkinut kokemusta niin tietoliikenteestä, tietovarastoinnista, analytiikasta kuin konsultoinnistakin. Marko on koulutukseltaan tuotantotalouden lisensiaatti ja hänellä on myös kouluttajan pätevyys.

 

Kalle Ikonen

Kalle Ikonen työskentelee Metsä Groupin metsänomistaja-asiakkaille tarjottavista sähköisistä palveluista vastaavana päällikkönä. Hänen vastuullaan on Metsä Groupin metsänomistaja-asiakkailleen tarjoaman metsäalalla edistyksellisen Metsäverkko –palvelun sekä Metsä Forestin asiakaspalvelun työvälineiden ja -menetelmien kehittäminen. Ikonen on työskennellyt aikaisemmin sekä puukaupan ja metsänhoidonpalveluiden myynnin tehtävissä että metsänhoidon operatiivisissa tehtävissä. Koulutukseltaan hän on metsänhoitaja ja metsätalousinsinööri.

 

Kati Kontinen

Kati Kontinen työskentelee Tapio Oy:ssä johtavana asiantuntijana. Hänen tehtäviään ovat metsänhoidon suositusten digitalisointi-projektin vetäminen, metsänhoidon suositusten tekeminen, koulutuspalvelut sekä erityisosaaminen turvemaiden puunkorjuussa, kunnostusojituksissa sekä yksityistieasioissa. Hän on koulutukseltaan maatalous-metsätieteiden lisensiaatti, metsänhoitaja ja metsätalousinsinööri.

 

Jarmo Hämäläinen

Jarmo Hämäläinen toimii tutkimusjohtajana Metsätehossa, joka on Suomen johtavien metsäteollisuusorganisaatioiden omistama tutkimus- ja kehitystyöhön erikoistunut yritys. Hämäläisen keskeisenä tehtäväalueena on puuhuollon digitalisaatio, mikä mahdollistaa merkittävän kehityshyppäyksen puuhuollon tuottavuudessa ja kustannustehokkuudessa. Hän on koulutukseltaan metsänhoitaja.

 

INNOVAATIOTYÖPAJA

Innotiimi Oy:n asiantuntijoiden vetämässä työpajassa innovoimme lähitulevaisuuden uusia digitaalisia sovelluksia metsäalalle avoimen innovaation hengessä. Kooste työpajan tuloksista jaetaan jälkikäteen sähköpostitse työpajan osallistujille ja tulokset ovat pyynnöstä myös muiden saatavissa tilaisuuden järjestäjältä.

 

YHTEYSTIEDOT

Timo Partala
Tutkimuspäällikkö
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
040 596 3533 | timo.partala@xamk.fi