Future Challenges in Hospitality 2019
FUture challences in hospitality 2019
RESTONOMIKOULUTUSTA 20 –VUOTTA!
31.10 – 1.11.2019
seminaari Mikkelissä!
Restonomikoulutuksen juhlaa vietetään ajankohtaisten teemojen merkeissä.
Future Challences in Hospitality seminaarissa on ajankohtaisia puheenvuoroja ruoka-ja matkailualan tulevaisuudesta, johtamisen haasteista ja uudistuvasta työelämästä sekä vastuullisen toiminnan merkityksestä.
Tulee mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia!
Seminaari on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen.
ohjelma
TORSTAI 31.10, Mikpoli-sali MD102, Patteristonkatu 2
9.30-10.00 | Ilmoittautuminen, kahvi |
10.00 -10.15 | Seminaaripäivän avaus. Heikki Saastamoinen, rehtori, toimitusjohtaja, Xamk
Katso tallenne |
10.15 – 11.15 | Ikivanhaa ja upouutta: Tulevaisuuden ravitsemustrendien ohjurit. Kuinka eettisyys, ekologisuus, funktionaalisuus ja läpinäkyvyys muokkaavat toimialaa juuri nyt. Mitä haasteita ja mahdollisuuksia tulevaisuus tuo tullessaan. Jaakko Halmetoja, hyvinvointi- ja ravintoasiantuntija, tietokirjalija ja ”ruokafuturisti.
Katso tallenne Esitys materiaali |
11.15 – 11.45 | Suomalaisten odotukset ravintoloille. Tommi Nuutinen, Aluejohtaja, Kespro.
Katso tallenne Esitys materiaali |
11.45 – 12.15 | Agile food manufacturing: What can it offer for personalization? Nesli Sözer, research professor,
Smart and Sustainable food production, VTT Katso tallenne Esitys materiaali |
12.15 13.30 | Lounas ja näyttely |
13.30-14.30 | Sukupolvi Z töissä: Näin nuoret haastavat johtajuuden, työyhteisön ja rekrytoinnin.
Anni Lintula, Nuorten medioiden liiketoimintajohtaja ja Z-sukupolven asiantuntija, A-lehdet |
14.30-15.00 | Tuntuuko työelämä silpulta, epävarmalta ja vaativalta? Tee työ siitä, mistä pidät. Käytännön vinkkejä uuden ajan työelämään.
Satu Rämö, Luovan alan yrittäjä, KTM ja HuK (etäyhteys) |
15.00-15.45 | Restonomikoulutuksen 20 v juhlakahvit |
15.45-16.15 | Tulevaisuuden matkailu tarvitsee kansainvälisiä osaajia. Anu Nylund, Mood of Finland (etäyhteys)
Katso tallenne Esitys materiaali |
16.15-16.45 | Asiakas ostaa verkosta – mitä vaaditaan näkymiseltä kv-myyntikanavissa? Johanna Heinonen, tutkimuspäällikkö, Xamk
Katso tallenne |
16.45 – 17 | Päivän päätös. Tuija Pesonen, koulutusjohtaja, Xamk |
PERJANTAI 1.11. Mikpoli-sali MD102, Patteristonkatu 2
8.30-9.00 | Ilmoittautuminen, kahvi |
9.00 -9.10 | Seminaaripäivän avaus, Anu Haapala, tutkimusjohtaja, Xamk
Katso tallenne |
9.10- 9.50 | Design the multichannel life-experience for Chinese Tourists – before, during and after the trip . Xing Liu, tutkija, Luonnovarakeskus
Katso tallenne Esitys materiaali |
9.50 – 10.30 | Asiakasarviointien merkitys matkailuyritykselle. Helena Egan, Co-founder of Planet Egan Ltd
Katso tallenne Esitys materiaali |
tauko | |
10.45 – 11.15 | Smart Business Summit – terveisiä maailmalta. Riitta Tuikkanen, yliopettaja & Teija Rautiainen, tutkimuspäällikkö, Xamk
Katso tallenne Esitys materiaali |
11.15 – 12.15 | Lounas |
12.15 – 13 | Keskitetystä hajautettuun, bioenergiaomavaraiseen ja kierrättävään ruokajärjestelmään. Juha Helenius, professori, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
Katso tallenne Esitys materiaali |
13 -13.30 | Prosessien vaikutus hävikin hallintaan. Eeva Koljonen, lehtori ja Merja Ylonen, projektipäällikkö, Xamk
Katso tallenne Esitys materiaali |
13.30 -13.40 | tauko |
13.40 – 14.10 | Hävikin mittaaminen tänään, Ville Parkkinen, keittiömestari & valmentaja, Fredman Group
Katso tallenne Esitys materiaali |
14.10- 14.40 | Työhyvinvointi ja työelämän laatu, Tuulevi Aschan, projektipäällikkö, Xamk |
14.40- 15.30 | Päivän päätös ja lähtökahvit |
ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen on päättynyt.
Ruokailu
Aamu- ja iltapäiväkahvit tarjotaan, lounas omakustanteisesti. Lounasta tarjoavat Xamkin ravintolapalvelujen Mikkelin kampuksen ravintolat, Kasarmina, DeXi ja Talli
Lähistöltä löytyvät myös Lounasravintola Ahkeraliisa, Ravintola August ja Lounasravintola Rami
MAJOITUS
Varauskoodilla FIARB alennus päivän hinnasta hotellin varaustilanteen mukaan osoitteesta scandichotels.fi Varaus tehtävä viimeistään 14 vrk ennen saapumista. Varauksen voi perua tulopäivänä klo 18 mennessä.
Huonehinnat:
99 € / vrk / Standard-luokan huone yhdelle, 116 € / vrk / Superior-luokan huone yhdelle
109 € / vrk / Standard-luokan huone kahdelle, 126 € / vrk / Superior-luokan huone kahdelle
Varaukset huonekiintiöstä on tehtävä 16.10 mennessä BFUTURE19 varaustunnuksella.
Varaukset suoraan hotellista puhelimitse tai vaakuna.mikkeli@sokoshotels.fi tai www.sokoshotels.fi nettisivujen kautta.
KAMPUSALUE JA PYSÄKÖINTI
Tarkempi Kampusalueen kartta löytyy tästä. Jos Kasarmin kentän (käynti Ratsurinkujalta) pysäköintialue on täynnä, lähikatujen varsille voi pysäköidä maksutta ja yleensä ilman aikarajoitusta.
Future Challences in Hospitality -seminaarit
Future Challences in Hospitality -seminaaria on järjestetty kolmen vuoden välein vuodesta 2009 alkaen. Nyt seminaarien tahti tiivistyy ja joka syksylle on luvassa tulevaisuusteemaista ohjelmaa.
Kenelle?
Seminaari on tarkoitettu kaikille ruokapalvelu- ja matkailualan yrityksille, ammattilaisille, kehittäjille ja tutkijoille, sekä asiasta kiinnostuneille. Tule mukaan osallistumaan, keskustelemaan ja kuuntelemaan.
Järjestäjä
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö/restonomikoulutus sekä ”Älykäs ja kansainvälinen Etelä-Savo – mikroista kasvua (MikroX)” ja ”Veget ja hiilet haltuun pk-yrityksissä” -hankkeet.
Tiedustelut ja lisätietoja:
Eeva Koljonen |
Teija Rautiainen |
eeva.koljonen@xamk.fi, puh. 0503124989 | teija.rautiainen@xamk.fi, puh. 0400872759 |