Hyviksiä vai pahiksia – hakkeroinnin lyhyt oppimäärä yrityksille

Maksuton webinaari ke 14.12. klo 18.00–20.00 

Tule kuulemaan, mitä hakkerointi on niin parhaillaan kuin pahimmillaan. Miten yritykset voivat vahvistaa kyber- ja tietoturvaansa verkon ”pahiksia” vastaan? Entä miten hyödyntää ja tehdä yhteistyötä hakkeroinnin ”hyvisten” kanssa?

Huippupuhujina Laura Kankaala ja Kimmo Rousku sekä Xamkin kyberturvallisuuden asiantuntijat William Paavolainen ja Teo Valtonen!

 

Verkossa tapahtuva hakkerointi on kuin klassisesta hyvän ja pahan taistelusta. Merkittäviä taloudellisia ja sosiaalisia kärsimyksiä aiheuttavien tietomurtojen ja kyberhyökkäysten takana ovat usein verkkorikolliset hakkerit ns. mustahattuhakkerit (black hat hackers). Samaan aikaan lukuisat eettiset hakkerit ns. valkohattuhakkerit (white hat hackers) tekevät työtä yhä turvallisempien järjestelmien aikaansaamiseksi ja verkkoriskien pienentämiseksi. 

Luvassa loistavia puheenvuoroja:

Tietoturvatutkija, hyväntahtoinen hakkeri Laura Kankaala selvittää päivätyökseen uusia haavoittuvuuksia ja yrittää tehdä Internetistä hieman paremman paikan. Hän on työskennellyt tietoturvakonsulttina suomalaisissa yrityksissä kuten KPMG ja F-Secure. YLEn televisiosarjassa Team Whack Laura kahden kaverinsa kanssa paljastaa tietoturva-aukkoja henkilön tietoturvassa, autossa, IoT-laitteissa ja langattomissa verkoissa. Laura Kankaala prof
Digitalisaation, digi- ja kyberturvallisuuden asiantuntija, tietokirjailija Kimmo Rousku on toiminut yli 30 vuoden ajan niin ICT-palvelutuotannon kuin tieto- ja kyberturvallisuuden asiantuntija- ja johtamistehtävissä, pääosin valtionhallinnossa. Kimmo toimii Tietoturva ry:n hallituksen jäsenenä ja hakkeroi omaa hyvinvointiaan ja digilaitteita sekä paljastaa kansalaisiin kohdistuvia huijaus- ja kalasteluhyökkäyksiä vapaa-ajallaan. Hän on ollut TiVi-lehden vuoden 100 ICT-vaikuttajaa listalla vuodesta 2011 saakka. Päivisin hän työskentelee Digi- ja väestötietovirastossa edistämässä julkisen hallinnon organisaatioiden digitaalista turvallisuutta. Kimmo Rousku

 

Webinaarissa vinkkejä kyberhyökkäyksiin varautumiseen ja vahinkojen minimointiin antavat myös kyberturvallisuuden ratkaisuarkkitehti William Paavolainen ja yritysten verkkoasiantuntija Teo Valtonen Xamkista.

Ilmoittaudu mukaan pian TÄSTÄ LINKISTÄ 

Kymenlaaksolaisille yrityksille ja organisaatioille suunnatun webinaarin järjestää Xamkin toteuttama KyberReact Kymi22– Last Call -hanke, jota rahoittaa Kymenlaakson liitto, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -rahoitus. 

Tapahtumasivun yläkuva: Unsplash, Kevin Ku.